Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem imádkozni, hanem tenni kell a változásért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Idén augusztus 20-án több egyházi és közéleti szereplő támogatásával indult el a Hazádnak rendületlenül ökumenikus imamozgalom, amelyhez egészen április 3-ig, a parlamenti választásokig van lehetőség csatlakozni. Hogy mégis mi a „mozgalom” célja? Imádkozzunk mindennap azért, hogy a parlamentbe olyan képviselők kerüljenek, akik a tízparancsolat szellemében – annak minden pontját komolyan véve – igyekeznek végezni képviselői munkájukat. Nyilván ez nem egy újkeletű dolog, beszámolt erről már a sajtó korábban is, de most az egyik ötletgazdával, Surján Lászlóval, a KDNP tiszteletbeli elnökével beszélt a KDNP-s online oldal, a Vasarnap.hu. Itt Surján többek között elmondta, hogy még mindig sokan csatlakoznak hozzájuk, és világszerte már legalább 1000 településen imádkozik valaki naponta azért, hogy ezek a nagyszerű emberek kerüljenek újra hatalomra.

Pontosabban egyszer sem mondta azt ki Surján, hogy a Fidesz győzelméért imádkoznak, de úgy vélem, ez teljesen egyértelmű. Mert hát Orbán Viktor az egyház megmentője, ő az, aki vallásosságról beszél és ő az, aki több ezer templomot építtetett vagy újíttatott fel az elmúlt években, vagy osztott ki milliárdos értékű ingatlanokat ingyen az egyházaknak. Hogy emellett szétlopta az országot, és a gyűlöletet tette mindennapossá, az már nem számít ezeknek a jólelkű keresztény embereknek, hiszen az egyházuk meggazdagszik Orbán adományaiból, tehát minden rendben van. Az interjúban elhangzottak alapján Surján pont annyira vallásos, mint Orbán; semennyire. Mert hát ha nem látják, hogy mit művel ez a kormány amellett, hogy kiszolgálja a kormánypártot, akkor fogalma sincs a tízparancsolatról.

1. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!

2. Isten nevét hiába ne vedd!

3. Az Úr napját szenteld meg!

4. Atyádat és anyádat tiszteld!

5. Ne ölj!

6. Ne paráználkodj!

7. Ne lopj!

8. Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy!

9. Felebarátod házastársát ne kívánd!

10. Mások tulajdonát ne kívánd!

Ez a tíz parancsolat, amelyet elviekben követnie kellene a parlamenti képviselőknek. De hát elég csak átfutni és igen gyorsan kiderül, hogy legalább három pontban képtelen tartóztatni magát a kormány. Ne lopj, ne hazudj és mások tulajdonát ne kívánd. Ezek mindegyikében bűnös a jelenlegi kormány, amit Surján is egészen biztosan tud, mégis ilyen országos imádkozással próbálja elterelni a problémákról a figyelmet. Szerencsétlenek meg világszerte azért imádkoznak valakihez, vagy valamihez, hogy ezek a tolvajok ne lopják jobban szét az országot? Aki még komolyan hiszi, hogy a Fidesz újra hatalomra kerülve nem folytatná ugyanott, ahol abbahagyta, az már nem csak naiv, de buta is. Mert hát az elmúlt 12 év bizonyítja azt, hogy képtelenek arra, hogy valódi kormányzást folytassanak. Nem tudnak lopás és gyűlöletkeltés nélkül hatalomban maradni.

„Tavaly nyáron már erősen foglalkoztatott a kérdés: mi lesz április 3-a után? Akkor gondoltam arra, hogy hívő keresztény emberekként összefogva kell imádkozunk a Jóistenhez a jövőnkért” – mondta Gál Péter a Hazádnak rendületlenül imával légy híve most, magyar! – imamozgalom megálmodója. „Az ima az egyik leghatásosabb szellemi fegyver, különösen, ha többen ugyanazért imádkozunk” – jelentette ki.

Ehhez nem is tudom, mit tegyek hozzá anélkül, hogy megbántanám a vallásos olvasókat. Mert hát mégis miben mérik az ima hatásosságát? Na meg pláne hogyan lehet erősebb az ima, ha egyszerre többen imádkoznak ugyanazért? Összeadódik az emberek energiája? Értem én, ha valaki hinni akar bizonyos dolgokban, de nem butaság a fenti kijelentés? Ahhoz, hogy a Fidesz nyerjen, nem imádkozni kellene, hanem mondjuk meg kellett volna őket kérni, hogy ne lopjanak és taszítsák sötétségbe ezt az országot. Ezért nem imádkozni kell, hanem tenni. A tetteknél semmi sem hatékonyabb, pláne nem az ima. Ha van esze a magyaroknak, akkor belátják végre, hogy Orbánék leszerepeltek, és itt az ideje az elszámolásnak. Itt az ideje annak, hogy egy olyan kormánya legyen az országnak, amely nem hazudja azt, hogy ők a földre szállt angyalok, és közben kétkézzel lopják szét az országot.

Mindenki tudja, hogy akkor is lesz majd korrupció, ha az ellenzék kerül hatalomra, ez sajnos szinte kikerülhetetlen, de nagyon nem mindegy, hogy egyes politikusok fogják majd úgy gondolni, hogy nekik mindent is lehet, vagy pedig szervezetten rabolják ki az országot. Mert hát a NER pont ezt teszi, és ezzel a korrupciót egy olyan új szintre emelte, amely sokunk számára már felfoghatatlan. Már nem tízmilliók, hanem száz, ezermilliárdok tűnnek el úgy, hogy ezeket a pénzeket valószínűleg már soha nem is fogjuk viszontlátni. Ezzel kell leszámolni, de ima helyett inkább menjünk el szavazni és voksoljunk arra, akit a legjobb jelöltnek gondolunk. Imádkozni a templomban kell, nem a szavazófülkékben, mint ahogy a politikának sincs semmi keresnivalója a templomokban. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.