Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Úgy tűnik, a fővárost és a nagyobb városokat már leírta veszteségként a kormánypárt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Állítólag ma tavaszt tartunk, de azért nem javaslom senkinek, hogy túlságosan messzire pakolja el a meleg pulcsit. Itt állunk Novák Katalin köztársasági elnökké nemesülésének küszöbén, erre kiderül, hogy Áder János még azt sem tudja, hol fogja meghúzni magát akkor, amikor ki kell cuccolnia a jelenlegi ingyenkecóból. Hadházy Ákos megint nem fogta vissza magát.

Ezen felbuzdulva a Blikk megpróbálta megtudni, igaz-e a hír. A jelenlegi köztársasági elnök sajtóigazgatósága méltóztatott válaszolni. Azt írták, még nem döntötte el a horgászat iránt erősen elkötelezett Áder, hogy melyik ingatlanban óhajtja elmorzsolgatni hátralévő évtizedeit közpénzen, a Hadházy posztjában szereplő vityilló állami tulajdon, érdeklődjön a sajtó az államnál, hogy kinek építgetnek nagy erőkkel. Igazán korrekt ez az átláthatóság.

Úgy látom, a pártmédia meglelte a régóta keresgélt vezérfonalat. Márki-Zay Péter egymaga személyesíti meg az idecsődülő migránsokat. A legfontosabb üzenet, amit lakájék minden erejükkel bele akarnak verni a választók fejébe: az ellenzék miniszterelnök-jelöltje (így tehát a teljes ellenzék is) gyűlöli, lenézi, hülyének és alkoholistának tartja a vidéki embereket. Az összeset. Ennek bizonyítására mindenféle videórészleteket és szövegtöredékeket kutatnak nagy erőkkel. Ha találnak valamit, amiben elhangzik a vidéki ember kifejezés, nyomban írnak róla egy komplett cikket. De inkább többet. Az egyáltalán nem érdekes, hogy igazságot csak nyomokban sikerül leírni, nem is ez a cél. Úgy tűnik, a fővárost és a nagyobb városokat már leírta veszteségként a kormánypárt, most a kisebb települések lakóit akarják az ellenzék ellen fordítani. Nem tudom, ennek mennyi kézzelfogható eredménye lesz. Szerintem ahogy a fővárosban és a nagyvárosokban, úgy a kisvárosokban és a falvakban is vannak kevéssé okos emberek éppen úgy, mint tájékozott, gondolkodni képesek. El tudják ők dönteni maguktól is, hogy akarnak változást, vagy szeretik azt, ami most van.

Jelenlegi kedvencem:

Zsigó Róbert: A kormány újabb 371 milliárd forinttal támogatja az időseket

Ez egy cím a Magyar Nemzet címűben. A 13. havi nyugdíjról van szó, de azért értelmezzük már ezt egy kicsit. A kormány a köz pénzéből gazdálkodik. Akár stadiont épít, akár nyugdíjat emel, azt te, én, mi fizetjük. Az időseket pedig nem támogatni kellene, hanem biztosítani a méltó időskort. Megfelelő nyugdíjemelésekkel, elfogadható minimálnyugdíj biztosításával, az idősellátás fejlesztésével, amibe beletartozik az otthoni segítőszolgálat és az idősotthoni ellátás is. Ehhez képest az idősek kapnak mindenféle foglalkoztatószövetkezetet, 28 500 forintos minimumnyugdíjat, a svájci indexálás helyett 2-3 százalékos nyugdíjemelést és alkalmanként valami utalványt, hangulatjavítónak hatósági áras csirkefarhátat. Most éppen egy egész havi plusz nyugdíjat, mert szarul áll a Fidesz, kellenek a szavazatok. Csakhogy az idősek nem hülyék, legalábbis nem nagyobb arányban, mint a középkorúak vagy a fiatalok. Aki pedig nem hülye, az pontosan tudja, hogy ki hazudik és miért.

Varga Judit nem akar bevándorlóország lenni. Helyes, akkor ne legyen. Ő amúgy sem egy ország, hanem egy ember. Valaki igazán szólhatna már neki, hogy eltévedt a csalitosban. Németh Szilárd annak örvendezik, hogy idén is Magyarország rendezi a vizes világbajnokságot. Ez igazán remek, de még mielőtt belevágnánk, nem kellene esetleg meglelni az előző vizes vb főszervezőjét, Máger Andreának, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszterasszonynak a régebbi férjét – nem a legújabb volt férjről van szó, hanem az azt megelőző volt férjről -, aki a gyanú szerint némi pénzekkel meglépett, és elég régóta nem találják? Vagy hirtelen előkerül, és ő fogja ezt a vb-t is védőszárnyai alá venni? Én nem lepődnék meg igazán, csak kérdem.

Február nyolcadikán este eljutott oda a pártmédia, hogy a Bohár Dániel-Magyaridők Nemzet-PestiSrácok vonalnak az a legfőbb problémája (egyben persze lepellerántása), hogy Karácsony Gergely elment valahová síelni. Ez valóban közérdeklődésre számot tartó, vérforraló botrány! A választási kampány hajrájában! – írja az egyik pártlap. Érdekes, én úgy tudtam, a kampány még el sem kezdődött, nemhogy a hajránál tartana. De amúgy miért tartozik az egy országra, ha a főpolgármester üdül valahol? Miért is kell fröcsögős cikket kanyarítani két lesifotóból? Fura, hogy a mocsármédia fotózékony olvasói mindig kivont telefonnal járkálnak, hátha szembe jön valaki, akit érdemes lekapni ebéd vagy havazásban ácsorgás közben. Januárban az ország egyszemélyes vezérkara, ura és parancsolója több mint két hétre úgy eltűnt, mint egy villamoson feledett pénztárca, mégsem tartotta fontosnak a mocsármédia, hogy utána sompolyogjanak és beszámoljanak arról, hol ejtőkézik őfényessége. Igaz, az sem érdekelt senkit, de ez sem tartozik ránk. A következő mi lesz? Egy olvasó behasal valamelyik ellenzéki politikus ágya alá leselkedni? Nagyon viccesek a fiúk, komolyan. Alig várom, hogy a többi pártlap is felkapja a szenzációs hírt, és csodálatos, irodalmi értékkel bíró művekben örökítsék meg a főpolgármestert, ahogy a síelés után – ami természetesen elképzelhetetlen luxusban telt – a zsebében legalább húszezer migráns igyekszik becsempészni az országba, akik majd egytől egyig az ellenzékre szavaznak a választáson. Kétszer is, mert hosszú nevük van.

Ameddig ez bekövetkezik, vágjunk bele a mai napba, és a reggeli kiflibe. Kellemes ébredezést kívánok mindenkinek. Mi szokás szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással. Addig is egy kis keresztrejtvény. A címlapképnek választott fotón ki hány testőrt lát a nép közé vegyült vezér körül? Én négyet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.