Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rég szégyelltem magam ennyire

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most az van, hogy megint csak sehogy sincs. Most az van, hogy váratlanul lencsevégre kapták a nemzetvezetőt, most éppen egy Michelin-csillagos budapesti étteremben. Dorbézolás, ivászat, kacagás, buli, ünneplés. Csak a szokásos. A puritanizmus koronázatlan királya, aki természetesen soha semmire nem vetemedne, ha elkussoltatásról van szó, és többnyire a hátán cipel el a libernyákokat is, ha a helyzet úgy hozza – persze szigorúan utcai harcos mivoltában -, na szóval ez a szuper intelligens géniusz lebukott. Ezúttal őt kapták le, nem ő kapott le valaki mást. Az étlapot elnézve, no meg a nagyságos úr előtt gyülekező borospoharakat összeadva, nem kevésbe kerülhetett a dajdaj, ahol a fotók tanúsága szerint igen jó kedvében volt a mi félistenünk. Állítólag éjjel fél tizenkettőig érezte jól magát, majd egy VW Transporter érkezett őméltóságáért, amivel jól elhúzott a helyszínről. Parádés. Mint kiderült, persze ő csak vendég volt a zsúron, így valószínűleg nem is mi fizettük ő fizette a számlát. Jól van akkor.

De ha már asztal. Ahol péntek este váratlanul lefotózták, az egy terülj-terülj asztalka volt ahhoz képest, ahova Putyin elvtárs leültette a jégtörő hajó kapitányát. Mert már azt is ő csinálja. Mármint a jégtörést. Vagy fene tudja, mi a helyzet ezzel a jégtöréssel, mert Szijjártó szerint valójában nem is kell jeget törni. Tehát a moszkvai asztal orbánul

Az asztal pedig hosszú volt, ahogy Ön mondta, az orosz elnökre vigyáznak, tehát az mégsem Magyarország, hogy a miniszterelnök vagy az elnök időnként kocsiba ül, mint én teszem, magam vezetek, időnként testőrök nélkül, itt-ott, amott, járom a kórházakat még járvány idején is. Oroszországban azért nagy a tét, az egy nagy katonai hatalom, ott azért az elnökre járvány idején egészen különleges szabályok vonatkoznak. Például, hogyha olyan vendéget fogad, mint jómagam, akkor egy, a jó ég tudja pontosan, hány méter hosszú asztal másik oldalán kell ülni.

Mint tudjuk, ez marha jól hangzik, csak éppen minden szava hazugság. A hazugsággal szemben például az argentin elnököt, Alberto Fernandezt még meg is ölelgette az orosz medve. Sőt, Orbán előtt egy nappal találkozott Kirill orosz pátriárkával hivatalba lépése 13. évfordulóján, és egy nagy rózsacsokrot is ajándékozott neki. Viszonylag közelről. De hát ez van, amikor valaki minden önkritika nélkül önmagát dicsérgeti lépten-nyomon, majd mindegyre belegabalyodik a hazudozásba, mint pók a hálójába. Azt azért nehéz feltételezni erről az igazmondó juhászról, aki folyton terelgeti az ő kis birkanyáját, hogy ezt a helyzetet valóban így értékelte volna az ő magyar diplomáciája. Már az első perctől lehetett tudni, hogy Orbánt konkrétan hasznos idiótának használta Putyin arra, hogy a NATO-nak és Brüsszelnek üzenjen. A megaláztatás non plus ultrája, a messziről jött ember legendájának megtestesítője, a mellény valódi nagyságának leplezője az, amikor szembejön a valóság. De majd ez is meg lesz magyarázva, ki lesz dumálva, mellé lesz beszélve, és ha mégsem, akkor szokás szerint a szőnyeg alá lesz besöpörve.

Mert Orbán és az orosz mínuszukban Ivan Dragót játszó Szijjártó Péter, aki hóban és fagyban edz és edz ész nélkül, semmi más, mint aminek látszik. Csicskák egy világot veszélyeztető és fenyegető autokrata nagyúr póráza végén, amit akkor és úgy rángat a gazdi, amikor kedve tartja, amikor éppen érdeke fűződik hozzá. Emez pedig pontosan annyira szánalmas és gyenge, mint amennyire erősnek adja elő magát. Természetesen kizárólag idehaza, a tátott szájú híveknek, akik bármit tesz is, úgy beszélnek róla, mint a Messiásról. És nincs az a tényekkel és bizonyítékokkal megtámasztott érvrendszer, ami ki tudná billenteni őket abból a buta, agresszív, mindent elpusztító gyűlöletből, amibe 12 éve belelökdöste őket. Hozzáteszem, nagyon kényelmes állapot ez, mert így a nyakukon lévő gömböcskében céltalanul hullámzó szürkésfehér anyagot nem kell arra használni, amire eredendően a Jóisten tervezte állítólag: gondolkodásra. 

Ez a túlfűtött indulat mutatkozott meg Márki-Zay Péter orosházi utcafórumán is, ahol egy rokkantnyugdíjas nénike képzelte magát a libernyákverő szerepébe. Emígyen szólt MZP-hez, miután elegánsan állba is verte: „Mit akarsz itt, te? Húzz a kurva anyádba! Alázod a rokkant embereket, meg az öregeket, mi?” És ebből mi a tanulság egy olyan országban, ahol kurva sokan azt hiszik, hogy Soros György indul a választásokon, és Izaura szeme fénye közakadozásból simán megvehető? Igen. Az a tanulság. Hogy az orbáni hergelés nemhogy elérte a csúcspontját, hanem habos hullámokban röhögve csap át a normalitás gátjain. Ide vezet az a kocsmaszintű fenyegetőzés, ujjal mutogatás, hergelés és uszítás, amit – körülbelül azóta, mióta az Astoriánál összecsődítette a csőcselékét – szisztematikusan használ a hatalma megtartására, a hívei spannolására. A húrt feszíteni, és azon hamisnál hamisabb dallamokat játszani, az nagyon megy a mi puritánunknak. A baloldalnak nevezett ellenzék elleni összehangolt gyűlöletkampány végre tettekben is megmutatkozott: egy kerekesszékes, megvezetett szerencsétlen nénike személyében. A legalsóbb szintekre is beszivárgott, és megállíthatatlanul mérgez ez a hazug politika, amit a felcsúti imád gerjeszteni. Ebben érzi jól magát, ettől lesz neki jó. A „Hát azt ki tudnám nyírni, ha lehetne! Hogy gondolja ő eztet? Mit csináltak 2006-ban is, mit csinált Gyurcsány?”– acsargástól ökölbe szorult agyú fideszes néni után most ez a másik rokkantkocsis nyugdíjas is úgy érezte, hogy véleményt kell nyilvánítania. Megtette. És van egy rossz hírem: ez rendkívüli módon tetszik is a rajongótábornak. Még az is lehet, hogy egy választási győzelem esetén kitüntetést is fognak kapni a bálványuktól.

Rég szégyelltem magam ennyire.  

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.