Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A jobboldali elemzők megalázásának reggelén

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, kellemes napot mindenkinek! Rohan az idő, kettőt pislogunk, és április negyedike lesz. Addig persze – és tartok tőle, hogy utána is – igen sok ostobaság fog lefolyni a NER repedező falán. Tegnap Varga Judit, aki csak olyankor van tartósan akadályoztatva, amikor a munkáját kellene végezni, megosztotta magvas gondolatait arról, hogy a német CDU nevet kíván változtatni. Pontosabban csupán egy belső elemzés szerint többen úgy vélik a pártban, hogy el kellene hagyni a keresztény jelzőt a párt nevéből, mert az korlátot jelenthet azoknak a szavazóknak, akik nem vallási alapon képzelik el a politikát. A magyar igazságügy magyar minisztere pedig ismeretlen oknál fogva úgy véli, rá tartozik a német párt belügye. Sőt, neki feltétlenül el kell mondania ezzel kapcsolatosan a senkit nem érdeklő véleményét. Végül megnyugtatja egész Európát: a Fidesz majd jól megvédi a keresztények érdekeit a német párt helyett is. Tényleg csodaország az, amelynek vezető politikusai nem érnek rá a saját feladataik elvégzésére, nem veszik észre, ha a legközvetlenebb beosztottjuk kenőpénzes zacskókkal lődörög a munkahelyén, nem tűnik fel nekik sem az, hogy körülöttük kiépült a maffia, sem pedig az, hogy mondjuk a saját minisztériumukban házkutatást tartott a rendőrség, de beleugatnak egy másik ország pártjának belső vitájába. Mert a saját környezetüket nem érzékelik, de a másokét éberen lesik. Ezzel párhuzamosan visítanak, hogy senkinek nincs köze ahhoz, mi történik Magyarországon, és senki nem pofázhat bele a magyar kormánypárt döntéseibe, mert az azonos a választásokba való beavatkozással.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég egyik szorgos munkatársa azért parázik, hogy majd mindenféle külföldi pénzek fognak az országba zúdulni úgy, hogy azt a kormány(párt) nem tudja felügyelni – pláne lenyúlni -, és az ellenzéki pártok a választási győzelem érdekében használhatják fel a forrásokat.

Ennek eredményeképpen a választási kampányukat akár külföldi szervezetektől származó pénzügyi forrásokból is finanszírozhatják, valamint megkerülhetik a törvényben rögzített költési plafonokat és egyéb, politikai kampányokat érintő törvényi előírásokat, így végső soron ellenőrizhetetlen pénzfolyosóként funkcionálhatnak.

Tényleg? Vannak törvényben rögzített költési plafonok a demokratikus választás biztosítása érdekében? Ámulok és bámulok. Mi van a kormányzati tájékoztatásnak nevezett izékkel? Nemzeti konzultáció? Cöf-Cöka? Megafon? Kesma? A millió néven futó egyesület, alapítvány? Sajnos a nagy jajveszékelés közben a pártmédia elfelejtett szót ejteni arról, hogy az ország elveszítette a Norvég Civil Alapoktól az elmúlt, és már lezárult költségvetési ciklusban lehívható 77 milliárd forintos forrást, mert ártunk és ormányunk nem bírta elviselni, hogy a támogatás egy töredékét nem ők dobhatják szét NER-szerte, hanem az civil szervezetekhez kerülne. Nem plakátra, hanem hátrányos helyzetben élők támogatására, oktatására, segítésére. Például.

Ha ez nem hozza lázas izgalomba a mocsármédiát, az már annál inkább, hogy hol lakik Karácsony Gergely. Az már kiderült idő közben, hogy a főpolgármester azért nem írta be a vagyonnyilatkozatába a lakhelyét saját ingatlanként, merthogy nem saját. Albérlet. Sajnos ez az információ nem nyugtatta meg propagandistáékat, mert most meg azt feszegetik, hogy pontosan, név szerint kitől bérli a politikus a lakást, és mennyit fizet érte. Én is híve vagyok az átláthatóságnak a politikában, de talán nem tartozik egy országra a bérbeadó neve és a bérleti díj összege. Akkor sem, ha piaci árat fizet érte Karácsony és akkor sem, ha ismerőstől bérli jutányos áron. Jut eszembe! Varga Judit vajon visszafizette már a balatonhenyei házra felvett 10 milliós csokot? Már csak azért is kérdés ez, mert nem ott lakik a családjával, márpedig ott kellene lakniuk 10 éven át. Nem, mintha ezen a 10 millió forinton múlna bármi, hanem egyrészt azért, mert ez tényleg a közre tartozik, másrészt pedig ha szart rágunk, azt tegyük alaposan.

Naponta jönnek a kormánypárti sajtó részéről a megfellebbezhetetlen kijelentések arról, hogy mi minden gonosz és népnyúzó dolgot művelne az ellenzék, ha kormányra kerülne. Rezsit és adót emelne, beengedné a migránsokat, elvenné a nyugdíjakat, bevezetné a kötelező nemváltoztatást. Ez a minimum persze, mindenki nyugodtan retteghet még pluszban  attól, amitől csak akar. Az egyáltalán nem számít, hogy az ellenzék nem romba szeretné dönteni az országot, hanem működő- és versenyképessé tenné. Az igaz, hogy szerepel a terveik között az, hogy a nagyon gazdagok fizessenek piaci árat a rezsiért, de talán Mészárosék, Tiborczék, Rogánék és Orbán Győzőék valószínűleg túl tudnák élni, ha nem mindenki által támogatott áron – mert a rezsit a végén mindenki piaci áron fizeti, csak éppen nem sárgacsekken, hanem például a 27 százalékos adóban – fűtené a medencét és a harmincöt szobát. A nyugdíjat nem elvennék, hanem áttérnének a svájci indexálásra, a határok védelmét pedig fontosnak tartják. De ez szerencsére nem jut el a szektásokhoz, ők nagy erőkkel rettegnek, nehogy bukjon a bálvány, mert akkor nekik rossz lesz. Vagyis így tudják. Szerintem valamelyik irányból befér a nemzetellenes tevékenységek közé a társadalom szándékos félrevezetése, az emberek tudatos félelemben tartása, a szándékos és célzott hazudozás.

Amikor ma reggel megláttam a Magyaridők Nemzet egyik cikkének főcímét és alcímét, rácsodálkoztam, hogy képesek a saját emberüket így megalázni nyilvánosan. Második ránézésre be is bizonyosodott, hogy pontosan ez történt. Deák Dániel elszavalta a szokásost valamelyik platformon: rezsicsökkentés eltörlése, migránsok, fizetős egészségügy, és ami még lenni szokott, majd kérte Márki-Zaytól a 6 milliós jutalmat, mert ügyi volt ő, jár a pénz. Az ellenzéki kormányfő-jelölt azt válaszolta, hogy a felsorolás még nem bizonyíték, de szívesen leül Deákkal egy tévéstúdióban és nyilvánosan, élő adásban is hajlandó cáfolni az állításait. És akkor jött a keresztényjobboldali sajtó, Deák Dániel valamelyik elv-, haszon-, és harcostársa ezt írta kiemelt betűmérettel:

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje mára odáig süllyedt, hogy már jobboldali elemzőkkel is vitatkozna, csak valakivel vitázhasson, ez pedig meglehetősen szégyenteljes a hódmezővásárhelyi polgármesterre nézve. (Magyar Nemzet)

Várjunk csak! Ezek szerint valami lealanyocsító dolog jobboldali elemzőkkel vitatkozni? Olyasmi, mintha egy egyetemi professzor egy csimpánzzal akarna tudományos kérdéseket megvitatni? Ez nagyon, de nagyon gáz. Én készséggel elismerem, hogy Deák Dániel nem a legélesebb fokhagymanyomó a fiókban. Többször láttam vitaműsorokban, hogy totálisan vitaképtelen, egyetlen érve nincsen, kizárólag a betanult szöveget hadarja zajosan és levegővétel nélkül, nehogy a másik szóhoz jusson. De ha a saját harcos- és egyéb társai ezt főcímben le is írják, hogy Deák Dánielhez csak lesüllyedéssel lehet eljutni, az már nem tejbekása. Én a helyében igen nagyon ideges lennék. Már persze, ha felfognám, mi történt.

Most azonban veszem a búcsúmat, kellemes ébredezést kívánok mindenkinek!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.