Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mennyire lehet erős az a gazdaság, amelybe államilag be kell avatkozni, mert különben összedőlne?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akkor folytatom onnan, ahol tegnap abbahagytam a nagyember pénteki monológjának feltrancsírozását. Mert bizony ezt az embert le kell fordítani minden egyes megnyilvánulása utána. Ugyanis amit mond, az általában az inverze annak, ami a valóság. Magyarul, egyszerű kijelentő módban ez annyit tesz, hogy Orbán hazudik. Azt nagyon tud. Szemfényveszteni és felelőséget hárítani, megúszni, és mellébeszélni. De legfőképpen az áldozati bárány szerepét imádja magára ölteni, hiszen folyamatosan lebukik a handabandázásban. 

„Amerikától Magyarországig vagy Oroszországig ez a helyzet –, tehát a világgazdaság belépett egy magas inflációjú korszakba, a balti államokban például kétszámjegyű infláció is van már, tehát egész Európában infláció van, akkor a kormány nem nézheti ölbe tett kézzel, és várhatja a piaci szereplőktől, hogy kiigazítsák az árakat, hiszen ők nem voltak képesek azokat megfékezni. Tehát valakinek itt föl kell lépni új szereplőként, hogy a dolgok visszakerüljenek a normális kerékvágásba. És addig is, amíg nem kerülnek vissza a dolgok a normális kerékvágásba, addig valakinek meg kell védeni az embereket.”

A nagy védelmező, minden támadások elhárítója kénytelen volt beavatkozni a választások előtt és megállítani az inflációt, mert nélküle ez sem menne. Itt mindenki béna és amatőr hozzá képest, bezzeg ő. Aztán milyen jól jön az ingyen reklám és ingyen plakátozás minden áruházban és élelmiszerüzletben, nem? Mert ugye ha nem tolják a pórnép képébe, hogy a csirke far-hát és tej azért kerül annyiba, amennyibe kerül, akkor kiesnének a képletből, amelyben egyébként keresnivalójuk nem lenne. Mert ne higgye senki, hogy máshol ezt meg lehetne csinálni. Jó, mondjuk, diktatúrákban és autokráciákban igen, de kicsit is normálisabb országokban biztosan nem. Pláne verni a mellüket azzal, hogy a kereskedők kárára befagyasztják bizonyos termékek árát. Hát ja. Más faszával verni a csalánt, és utána kihúzott mellel előadni, hogy ezt nekem köszönjétek, mit ne mondjak, szánalmasan legalja. De röppenjünk is a következő égbekiáltó agymenésre:

„Nem akarok visszautalni régi vitákra, mert a baloldal állandóan támadta a rezsicsökkentést is, de javaslom, hogy nézzék meg: Spanyolország és Franciaország most vezeti be a rezsicsökkentést. Mi Magyarországon hosszú-hosszú évek óta ezzel védjük a családokat. Ha nem lenne rezsicsökkentés, akkor Magyarországon a családok sokkal többet fizetnének az áramért meg a gázért is. Például ez egy olyan pont, ahol lehetne egyetértés, mert szerintem normális ember nem támadja meg azt az állapotot, amikor a kormány döntéseinek köszönhetően alacsonyabb gáz- és áramárat kell fizetni Magyarországon, mint külföldön.”

Mondja ezt az a „vétókirály”, aki minden x-edik európai uniós tervezetet és a többi uniós tagállam által elfogadott közös kezdeményezést, állásfoglalást életvitelszerűen megtámad”, meghekkel, megfúr. Mint tudjuk, nem a rezsicsökkentés intézményét támadták, hanem azt a közbeiktatott céget, ami extraprofitra tett szert a piaci árnál sokszor sokkal drágábban számlázott áram- és gázár miatt. A bírálatok arra vonatkoztak, hogy ebben a formában a rezsicsökkentés nem fenntartható, ráadásul a csökkentés valójában évi több száz milliárdos megterhelést jelent a rezsicsökkentett adófizetőnek. Egyből másképp fekszik a gyerek, nem? És máris itt a következő erős rész:

„Azt gondolom, hogy az elmúlt tizenkét évben Magyarországon sok minden épült fel. Most nemcsak fizikai létesítményekre, hanem politikai meg gazdasági rendszerekre is gondolok. Azért fölépítettünk egy stabil politikai rendszert. Ennek eredményeképpen van tizenkét év óta polgári, kereszténydemokrata kormányzás, politikai stabilitás és kiszámíthatóság Magyarországon.”

Na. Itt álljunk meg a verekedésben, és fordítsuk le ezt is a közember nyelvére. Felépült egy maffiarendszer, amelyben a kereszténységet használták fel az urak a gaztetteik eltakarására. Vagyis ezzel az igencsak sötét, középkori, dogmatikus elvek szerinti hitvilággal igazolták magukra nézve hős teljesítménynek a 12 éve tartó lopást, hazudozást és uszítást. Számukra ez a stabilitás. Mert stabilan tudnak bűnözni, Isten és a sok balga pedig megbocsát, ha cél a baloldal legyőzése és eltakarítása. Holott a baloldal nem létezik, és elvileg nem kéne országon belül legyőzni senkit, mert egy jó keresztény nem erről ismerszik meg, hogy soha többé baloldal. De ez mellékes. Gazdaságilag is látszik mennyire stabil itt minden, a korrupció nálunk alap, sőt Orbánéknál elvárás. Mondjuk nem tudom mennyire lehet erős az a gazdaság, amelybe (lásd fent) államilag be kell avatkozni, mert különben összedőlne. Ahol akkora az államháztartás hiánya, mint a Csomolungma, ahol mindent hitelből finanszíroznak, és amit összeszerelő üzemként működtetnek.

„Azért ez a kampány is egy furcsa dolog, ami felé tartunk, mert ugye, most persze vannak elképzelések a jövőre nézve, de a valóság mégiscsak az, hogy itt áll két kormányzati gyakorlat; volt 2010 előtt egy baloldali kormány, most meg van egy keresztény, jobboldali, polgári kormány: össze lehet vetni a teljesítményt. És az egyik ilyen –összehasonlítás szempontjából fontos – elem, hogy a baloldal idején elvettek egy havi nyugdíjat.”

Ezt nagyon nem kellett volna erőltetni, de ha már. Ezek szerint 12 év rongyrázás után valószínűleg úgy állnak a számok. És most nem a gazdasági többletteljesítményre gondolok, hanem arra, hogy akár még a bukta is elképzelhető az áprilisi választásokon, ezért gyorsan szavazatokat kell vásárolni, hogy legyen valahogy. Igaz, Orbán elvtárs? Mert álltak ezek a számok sokkal jobban, sőt, olyan konjunktúra volt mint az állat, mégsem érezte úgy doktorminiszterelnök úr, hogy adakoznia kellene a nyugdíjasoknak. Aztán most hirtelenjében igen. Főleg egy Covid okozta, nagyon is létező válság kellős közepén. Mert szarban mutatkozik meg a teljesítmény, ami nincs. A kohéziós pénzek nem jönnek, mert őfényessége oda szart, ahonnan az egész ország táplálkozik, majd ott is hagyta a gőzölgő fekáliáját a brüsszeli parlamentben, és most azon hisztizik, hogy nem kapja meg azt, ami jár neki. De választások jönnek, és muszáj ígérgetni, pénzt osztogatni, és a felszínen maradni, mert különben rájuk szakad a mennyezet. 

És akkor még mindig itt van a levágott kezek víziója. Nekem azonnal beugrott Pokorni elvtárs ebben a témakörben kifejtett fenyegetőzése, bár olyan rég volt már, mint a nyilas terror.

„Tehát mi nem akarunk bevándorlóország lenni. Nyugat-Európában vannak országok, most a hivatalba lépett német kormány beleírta a programjába: Németország bevándorlóország. Én inkább levágom a kezem, minthogy egy ilyen mondatot beírjak bármilyen kormányprogramba. Tehát az lehetetlen, hogy idegen felnőttekkel pótoljuk a hiányzó magyar gyerekeket.”

Idegen ukránokkal, kétes, múltú és jelenű, idegen letelepedési kötvényes bűnözőkkel igen. Mással nem lehet pótolni a gyerekeket. Ez a finomra hangolt áthallás költői volt, azt lássuk be. Egyszerre összemosni a migránsozást és a pedofíliát, egyszerűen mesteri. Csak az nem hallja meg, aki nem akarja, de olyanból van éppen elég. Értelmezni felesleges, hiszen értelmetlen, de legalább jól hangzik. Igaz, a fél ország kalandvágyból elköltözött ebből a földi paradicsomból, gondolom azért, hogy szenvedjen a nyomorgó, halódó Nyugaton, és mazochista módon, szarabbul éljen, mint itthon. Tök logikus és életszerű, nem? Sőt. Egy rakás hülye egyenesen odáig vetemedett, hogy végleg elhagyta az országot, mert kell neki a fájdalom. Élvezi a nyomort, amit Európában megtapasztalt. Ilyen idegenszívű, hazaáruló, külföldi magyarok miatt kell most itthon bagzania a fiatalságnak, mint a nyulaknak, és minimum 3 gyereket összehozni, mert különben mindmeghalunk.

Csodálatos jövőkép, csodálatos perspektíva. Mi lesz még itt?