Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A józanságotokat már évekkel ezelőtt elveszítettétek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mi nem azért akarjuk a kormányzást folytatni, mert a hatalom bűvölete éltet bennünket, hanem azért, mert van egy küldetésünk, amely nem más, mint Magyarország. Szeretnénk szolgálni a hazát és a magyarokat.

Többek között a fenti kijelentéssel válaszolt a vasarnap.hu keresztény pártlapnak Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője, a KDNP frakcióvezetője. Hogy ez miért érdekes? Azért, mert valóban nem feltétlenül a hatalom bűvölete élteti őket – kivéve Orbánt, Kövért és mondjuk Semjént -, hanem az, hogy tovább lophassák az államvagyont. De persze ehhez szükségük van a hatalomra, ezért egyszerűen nem férne most nekik bele egy választási vereség, ezért hát mindent, de tényleg mindent megpróbálnak azért, hogy ez elő se fordulhasson. Továbbra is azzal etetik a saját szavazóikat, hogy ők csak szolgálni szeretnék a hazát és a magyarokat, miközben mindent csinálnak, csak ezt nem.

Mert hát a haza és a magyarok szolgálata azt jelentené, hogy minden magyarról szó van, nem csak a sajátjaikról, márpedig a fideszes döntések egy jelentős része őket érinti, és kommunikálni is már csak feléjük szeretnének. Pontosabban nem is csak feléjük, de a kommunikációjuk az ellenzékkel és az ő szavazóikkal szemben nem más, mint színtiszta gyűlölet szítása. Miattuk alakulhatott ki az, hogy egy ilyen picike országban az emberek fele utálja a másik felét, mert ezt mondták nekik. A nemzetiek gyűlölik az ellenzéket, akiket hazaárulónak tartanak. Mindenki, aki nincs odáig Orbán sikereiért, az egy mocskos, kommunista hazaáruló, akinek nincs is helye Magyarországon. Hogy ez megint csak miért is érdekes? A következő állítások miatt, amelyeket szintén csak Simicskó fejtett ki a vele készült interjúban.

A józanságunkat kampányidőszakban különösképpen nem szabad elveszítenünk.

Vigyázni kell, mert ilyenkor sokak amúgy is túlérzékenyek, indulatosak. A feszültség, a harag sosem lehet jó tanácsadó, kiváltképpen egy választáson. Sehol sem szabad teret engedni a gyűlöletnek. Demokráciában élünk, több párt közül lehet választani, el kell fogadni a másik ember döntését, még akkor is, ha nem értünk velük egyet. Mi ismerjük önmagunkat, tudjuk, hogy mire vagyunk képesek.

Milyen józanságról beszél ez a szerencsétlen, de komolyan? Bayer, Gajdics vagy épp Kocsis józanul viselkedik, nem a gyűlöletet szítja folyamatosan? Nem arról szól a kormány elmúlt 8-10 évének politikai kommunikációja, hogy utáljuk mindazokat, akik nem értenek velünk együtt? Ki indította el a migránsgyűlöletet ebben az országban? Ki szólított fel a melegek gyűlöletére? Ki kapcsolta össze a homoszexualitást a pedofíliával? Ki állította, hogy az iskolákban, hovatovább, az óvodákban nemváltoztatásra nevelik a gyermekeinket? Lehetne még sorolni az elmúlt évekből ezeket az eseteket, de akkor az egész cikk egy sor kérdésből állna. Célom csupán annyi volt, hogy megmutassam, ha valaki, hát a kormány tett arról, hogy a gyűlölet elszabaduljon ebben az országban.

Simicskó szerint demokráciában élünk, sok millió magyar szerint viszont ennek ellenkezője igaz, pont ezért nem is nagyon hisznek már sokan abban, hogy választásokon egyáltalán leváltható a kormány. Mert még ha a konkrét számokat biztosan nem is fogják megváltoztatni a végelszámolásnál, azért nehogy azt higgyük már, hogy az egy demokratikus ország választásának idején teljesen normális, hogy kisbuszokkal szállítják Magyarországra szavazni a sokszor magyarul sem beszélő embereket. De még csak nem is kell a szavazás napjáig várni, hogy furcsa anomáliákra legyünk figyelmesek. A választásokat igen sokféleképpen lehet befolyásolni, még ha ezt nem is lehet valamiért választási csalásnak nevezni. De ez nem változtat azon, hogy Magyarországon ettől még nincs demokrácia, mint ahogy egy tiszta, fair választás is meglepő lenne.

A másik ember döntését valóban el kell ismerni, ebben Simicskónak igaza van, csak nem mindegy, hogy ez a döntés miként született meg. Mert ha Józsi bácsi azért szavazott le a Fidesz mellett, mert a kistelepülés polgármestere a közmunkája elvételével fenyegette meg, ha nem rájuk szavaz, akkor mennyire nevezhető ez szabad akaratnak? Vagy ha valaki azért voksol mellettük, mert több hónapnyi fagyoskodás után a kormány ingyen tűzifával „ajándékozta” meg az illetőt. Számtalan módszer van arra, hogy szavazatokat szerezhessen a kormány, ezek közül a gyűlöletkeltés csak egy. Ha valóban érdekelné az, hogy mit éreznek az emberek és valóban a békére törekedne, akkor Simicskó nem lett volna ennek a kormánynak a tagja, hiszen az Orbán-kormány minden elemében ezzel ellentétesen cselekszik.

A fenti idézett gondolatok egy olyan ország képét festik le, amelyet ma nehéz lenne Magyarországnak gondolni. Egyáltalán az is kérdéses, hogy mi lesz a választások kimenetele, ezek meg már arról beszélnek, hogy miket fognak osztogatni, ha megnyerték a választásokat. Remélhetőleg ez csak túlzott önbizalom, és áprilisban valóban békés körülmények között, de összeomlik ez a rendszer és végleg eltűnik a süllyesztőben annak minden egyes tagjával egyetemben. Változásra, rendszerváltásra van szüksége ennek az országnak, arra, hogy az emberek ne gyűlöljék a saját szomszédjukat, családtagjukat azért, mert másként gondolkodik. Egy megértő, elfogadó társadalmat kellene létrehozni, amely jelen állás szerint egyszerűen elképzelhetetlen. De álmodni még lehet, hiszen jó példák vesznek bennünket körül, elég, ha tanulunk másoktól.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.