Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lehet kussolni, ingyen dolgozva sztrájkolni, és elviselni a sértegetést, megalázást

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fantasztikus jó reggelt kívánok mindenkinek! Múlt héten érkezett az örömhír, amely szerint a magyar lakosság a második legszegényebb az Európai Unióban, de gyakran előfordul, hogy a sikerek nem érkeznek egyedül, különösen mióta előre megy, nem hátra. Ezért aztán most annak lehet örülni teli tüdőből, hogy a világ legátfogóbb korrupciós felmérése, a Korrupció Érzékelési Index szerint (via Transparency International) 2020-as eredményén négy pozíciót tovább rontva, hazánk a 73. helyen végzett az összesen 180 országot vizsgáló világrangsorban. Ezzel 2021-ben az Európai Unióban egyedül Bulgáriát sikerült lekörözni.

Bár nem beszélek anyanyelvi szinten fideszes pártkatonául vagy propagandistául, de tudom, hogy ennek a hírnek legalább két okból nincs semmi jelentősége Völner Pál és Schadl György Magyarországán. Egyrészt azért, mert kis túlzással kvázi egyetertés van a fideszes és nem fideszes országrész között abban, hogy ki nem szarja le a korrupciót, hiszen a fideszesek 2%-a és a nem fideszesek 17%-a, aki szerint a korrupció Magyarország legfontosabb problémája, egyaránt a magasról leszart egyharmadhoz tartozik. Másrészt azért, mert elmúltak azok a régi szép idők, amikor a haza Fidesz még ellenzékben volt, és égig magasztalta azokat a szervezeteket, amelyeket aztán az elmúlt évszázad legsikeresebb kormányzati évtizedének tiszteletére sorosista-globalista álcivilekké minősített le. Nincs jelentősége, de az általános műveltségünk miatt elevenítsük fel, milyen volt, amikor 2008 szeptemberében Varga Mihály ellenzéki képviselő a Transparency International felmérésére hivatkozva interpellált a parlamentben a korrupció témakörében:

„A Transparency International minden esztendőben kiadja azt a listát, amely egy-egy országban a korrupció állapotát mutatja vagy az állapotáról készült felmérés végeredményét mutatja. A legutóbbi, 2008 szeptemberében napvilágot látott anyagban azt olvashatjuk, hogy Magyarországon a korrupció mértéke a gazdasági növekedés gátjává vált. Azt találjuk, hogy Magyarország újra visszacsúszott, ezúttal a 39. helyről a 47. helyre. Olyan országok előznek meg bennünket, mint Barbados, Botswana, Puerto Rico, Mauritius, Macao vagy éppen a Zöld-foki szigetek. A Transparency International felmérése alapján Magyarország már korruptabb országnak számít ezekhez képest. Nos, nem volt ez mindig így. Csak szeretnék emlékeztetni arra, hogy 2002-ben ezen a listán Magyarország még a 33. helyen volt, onnan sikerült most hat év MSZP-SZDSZ-kormányzás következtében a 47. helyre lecsúszni. (…) Azt kérdezem tehát a miniszter úrtól (…), hogy mit szól mindehhez a korrupciós felméréshez. Érez-e azért valamilyen felelősséget, hogy az elmúlt hat évben ezen a listán több mint 10 helyet visszacsúszott?”

Varga Mihály ellenzéki képviselőből 2008 óta miniszter lett, Magyarország pedig 14 évvel később, a 47. helyről 2022-ben a 73. helyre csúszott vissza a korrupciós listán. A minőségi különbséget Botswanához és Mauritiushoz képest Ghána, Kuvait, Szenegál és a Salamon-szigetek megtisztelő társasága jelenti. Vagyis tehát Varga Mihály és bandája 2008-hoz képest 26 helyezéssel rugdosta le Magyarországot a korrupciós világrangsorban.

Nem tudom, hogy a fideszes erkölcsi világítótornyok érzik-e a saját felelősségüket abban, hogy ráadásul a sokat emlegetett V4-es sikertörténet országaihoz képest is kiszámíthatóan folytatódik Orbánisztán korrupciós szabadesése, de ahogy elnéztem Kocsis Máté sértődött fideszes frakcióvezető fejét és Csubakka-érvelését Völner Pál frakciótagságának ügyében, valószínűleg Soros György akar beavatkozni a magyar választásba ezekkel a manipulatív felmérésekkel. Nem kérdés, hogy a gonosz spekuláns irigy arra, hogy az ország Soros-ösztöndíjas vezércsillaga – aki majd csak február 12-étől foglalkozik a választási kampánnyal – olyan aranykort hozott el Szűz Mária országába, hogy már január 25-én spontán családlátogatásba kezdett, és pénzt meg még több pénzt ígér, csak szavazzanak rá.

Végül is tényleg kár magyarázni ezt a jelenséget. Vannak helyek, ahol nem menő jogosulatlanul használt kék villogóval a buszsávban közlekedni, egyetemi vizsgákat elintézni a hatalom embereinek, kenőpénzes borítékokkal korrumpálni a legfelsőbb államvezetést, ezért nem is nagyon fordul elő az ilyesmi. Vannak helyek, ahol előfordul az ilyesmi, de nem bűnszervezetben, folytatólagosan, rendszerszintűen a korrupcióban érintett államvezetés hatalomtechnikai sunyulása mellett. És van Magyarország, ahol a hatalom egyenesen menőnek tartja az effajta romlottságot, és személyeskedve, mocskolódva rongyol bele mindenkibe, aki szerint egy országot kifosztani és hülyének nézni nem menő. Miközben a gyanú árnyéka sem vetülhetne azokra, akik megkapták a kasszakulcsot, itt nyomozati eljárás alatt álló vérkorrupt figurák biztosítják a NER kétharmadát, és nem is értik, hogy Simonkának, Völnernek vagy Boldog Istvánnak ugyan mégis miért kellene lemondania a parlamenti mandátumáról.

Tényleg nem kell. Ahol Bangóné Borbély Ildikó nem létező diplomájára Kósa Lajos nem létező diplomája a válasz, ahol Völner Pál bűnözőgyanús egyén biztosítja a fideszes kétharmadot, ahol a NER-hez egy rakás ponton bekötött Gattyán György nevű pornómilliárdos frissen gründolt pártja jelenti az alternatívát az elmúlt harminc évre, ott a korrupciót bagatellizáló, relativizáló, szőnyeg alá söprő nép pontosan azt fogja kapni az arcába, amit érdemel. Kiröhögést, megvetést, lenézést, kizsigerelést. Ahol a korrupció nemhogy nem bűn, de maga a normalitás, hiszen csak az nem korrupt, aki még ahhoz is hülye, hogy lopjon, ahol az a demagóg, aki szerint 12 év szabadrablás nem aranykort hozott, hanem visszacsúszást, lemaradást, hitelből finanszírozott cifra nyomorúságot, ott simán lehetséges, hogy a 21 százalékos béremelés 80 ezer forintos bércsökkenést jelent valójában.

Ott nemcsak a védőnőket röhögi pofán és alázza meg minden idők legdilettánsabb emberi erőforrása, egy világjárvány idején királyi csontok összefércelésével foglalkozó, az immár 41 ezer ember halálát követelő kórság elleni elcseszett intézkedésekért semmilyen felelősséget nem vállaló magyarságkutató doktorprofesszor, hanem a tanárokat is. A doktor Kásler által vezetett vízfejű intézmény, az Emmi (amely még Völner Pál élő klasszikus szerint is egy trágyadomb, mint maga az egész fideszes közszféra, ahol sehova nem kellő, kisebbségi komplexussal megvert lusta embereket gyűjtenek össze) feltalálta az ingyenmunkával egybekötött sztrájkot. Vagyis nem elég, hogy leamortizálták a közoktatást, hogy a nemzet napszámosainak kiszúrták a szemét valami egészen megalázó béremeléssel, amit amúgy is felzabál az infláció, az Emmi most azt találta ki, hogy sztrájkoljanak csak nyugodtan, de közben tanítani is kell, és nem jár érte pénz.

De a véres legalja talán nem is ez, hanem az, hogy ez a szégyenletes monstrum, amit Emberi Erőforrások Minisztériumának hívnak már nem először engedi meg magának, hogy azzal vádolja a jogaikban eltaposott nemzet napszámosait, hogy a baloldal kampányát tolják. Vagyis miközben sorra alakulnak a sztrájkbizottságok, mert talán 12 év után először végre összekapják magukat a pedagógusok, és belátják, hogy nincs hova hátrálniuk, a magyar közoktatás szétverésében élen járó Emmi most azon ügyködik, hogy a szülőket a tanárok ellen hergelje és összegyurcsányozza őket. Nem először vetemednek arra, hogy a szemükre hányják Gyurcsánynét (így!) és politikai hangulatkeltéssel vádolják őket. Úgyhogy lehet kussolni, ingyen dolgozva sztrájkolni, és elviselni a sértegetést, megalázást, hiszen a hétfőre meghirdetett sztrájk nem törvényes, nincs róla jogerős bírósági döntés, a gyermekeket nyugodtan lehet vinni az iskolába.

Körbeértünk. Mert végül is egy véresen korrupt országban is csurran-cseppen mindenkinek, amit ellopnak, azt úgyse tőlünk lopják, az úgyse a miénk, és amúgy is mindig volt korrupció. Lehet, hogy csak rendszerhiba volt, de azzal sincs semmi baj, ha az egész rendszert valójában a korrupció működteti. Szeretjük, imádjuk ezt a paternalista, korrupt rezsimet, ugyanazért, amiért a Kádár-rendszert is. Mert elhiteti velünk, hogy valamivel jobb, mint korábban volt (némelyeknek sokkal jobb), és lehet, hogy megállíthatatlanul csúszunk lefele, de végül is a számok szépek. Amelyek meg nem olyan szépek, azokat nem vesszük figyelembe, vagy elhisszük, hogy Soros György hamisította őket. Mert az önámítás terén világbajnokok vagyunk. A kicsivel is beérjük, mert ha már nem a szánkig ér a nyomorúság, csak a nyakunkig, ha kicsivel többre futja, mint tegnap, akkor az bőven elég. Pláne ha fogalmunk sincs, hogy mások hol tartanak, és mi hol tartanánk, ha kevesebb egy főre jutó Schadl és Völner lakná az országot. Elhisszük, hogy Mészáros Lőrinc miattunk keresi hugyosra magát, hogy az összeszerelőüzemben ledolgozott élet a legjobb, ami velünk történhet, és a magánrepülőgépekhez, offshore-számlákhoz, luxusjachtokhoz, borítékokban és zacskókban széthordott közpénzekhez nincs közünk. És ők pontosan tudják, hogy így működünk, és ki is használják. Akinek nem inge, az meg abban reménykedik, hogy talán a felnövekvő generáció nem éri be ennyivel, nem tűri el, hogy megalázzák és beletöröljék a lábukat.