Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a hitbéli tudomány, az elkötelezettség, a lelkiség, a hit, hanem a pénz az, ami ébren tartja a főpapokban a vadászösztönt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Kerítés

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Ne tervezze egyelőre a jövetelt. Itten mostan értelem- és szemellenzővel kombinált propagandakolbászból van a kerítés. És, hogy a kőművesek ne kószáljanak szabadon egy türkösen kipcsakkeresztény országban, a fizikaiak stadionokat építenek, a szellemiek gittet rágnak, és van online kerítés is. Az államfőnek kitűzött asszonyság szerint a birkáknak. Az udvartartás és a nép között, fordítja magyarra a Jani cigány, aki a mi falunk értékrendje szerint többségi, hiába ragasztották rá a kisebbségi bélyeget. 

Az elkerítést majd. Előbb egy okosság. Ami a kend kútfőjéből származik, csak kend se tud róla. Amit a Rudi bácsi mondott egyszer a tatának. Ennek kendnél tudatosulni kell, mert hazaszédül és mire a fejéhez kapna, véletlenül szívbénulása lesz a török fürdőben. 

Már nagyon régen mondta ezt a bácsi, csak ugye nem volt rá szüksége a tatának, így aztán nem is tudta, hogy tudja. De most nyíltan bejelentkezett a mi pénzünkért a liberálisok zsebét már kiürítő „vasárnapi vidám főpap” is, hogy – ahogy kend mondja -, „zsírozza meg a fogát” a kegyúr. Már meg is van a paktum a Szarvasölővel, kend meg döntési helyzetbe került. Előbb elvileg kellene kendnek állást foglalni: Istent szolgálva a fehérszakállas ember módjára a szegények gyámolítója, vagy a pénz és hatalom szolgálatában az állampárt reverendás agitprop titkára lenne inkább itthon?   

Én döntéselőkészítő minőségben segítek a Rudi bácsi vonalvezetése alapján. Na, szóval tudja-e kend, miért van csak elvétve papnő? Gender? Genetika! Atavizmus, vagy hívja, ahogy akarja. Mert a férfiak dolga volt a kezdetekben a vadászat, amihez szimat kelletik. A zsákmányéhes falkavezér főpapok megőrizték, és az évszázadok során ezt a képességüket tökélyre fejlesztették. Kend ugye vallási dolgokban perfekt, de nem pap. Ezért nem is érzi a pénzszagot. Tehát nem a hitbéli tudomány és elkötelezettség/lelkiség/hit, hanem a pénz, ami ébren tartja a főpapokban a vadászösztönt. Ez a levezetés – ha nem tudná kend – nem önálló szellemi termék ám, hanem a kend leveleiből ókumlálta ki a Rudi bá’ és mesélte a tatának, amikor a nagyságos fejedelem réz 10 polturás érmét mutatta a tatának, és a kend leveleiről is szót ejtett, hogy az emberségről, no meg az igaz és a hamis honszeretetről elmélkedjen az 1935-ben vert, a fejedelem képmásával ékesített két pengőst szemléltetve. Így aztán ez idő tájt nyakig járt a tata a cselekvő ismeretszerzésben. És ez még csak a kezdet.

Mert a dolgokhoz való szabad hozzáférésről írnék és nem mellesleg ehhez is a Rudi bácsi az origó. Mert az úgy volt, hogy a dédi Pesten volt kórházban. Sokáig. A tata meg gimnazista volt ekkor, és a nyári szünet idejére szódásnak állt az egyik pesti családi házas kerületben, ahová a rokonok befogadták „megőrzésre”, mert a dédi papát reggeltől estig elfoglalta a szocializmus építése. És a szikvízüzem mindenese volt a Rudi bácsi + numizmatikus, ha tudja kend, hogy az miféle. Bár akár tudja, akár nem, én magyarítom kendnek: éremgyűjtő.

A tatának hajnali négykor kellett az istállóban lenni, hogy menetkész állapotba hozza a „munkatársát”, sőt mint később kiderült, a „szakoktatóját”, a pacit. Ötkor kivonulás, rakodás, hatkor már a körzetben kellett lenni az első kuncsaftnál. A Rudi bácsi elmondta, a ló mindent tud. Vagyis a körzethatárt, az útvonalat, hol kell megállni és hol mennyi időt kell várakozni. 15 év szolgálat után pontosabb, mint a japán vasút. Tatának azt kell tudni, hogy a déli harangszó kezdetére a 10-es Csemegével szembeni közkifolyónál azért állnak meg, mert a paci abrakol és kb. másfél ló-pohár vizet iszik. A tata dolga, hogy kiszolgálja a lovat, a vevőket, cserélje az üvegeket és beszedje az árát. Ha szót fogad a lónak, akkor este 6-ra végeznek az eladott három fuvarral (ez a norma), utána szobaszervíz a pacinak és elszámolás a napi bevétellel a Rudi bácsinál este általában fél nyolcig, mert többnyire egy kalauztáska 10 és 20 filléresből áll a pénzbeli bevétel. Persze az információ-betáplálás tatába se öt perc. 

Vasárnap is isznak az emberek, tehát hat héten át minden nap. Ez alatt a dupláját kereste, mint a dédi papa, és képzelje mikor nyugdíjba ment beszámolták szolgálati időnek is a hat hetet. Bizony így ment ez az előző diktatúrában. 5 éves korától a nappali érettségijéig több mint 5 éves munkaviszonyt igazolt neki a NYUFIG, pedig valójában a körülötte lévő felnőttek miatt mikor kicsi volt, akkor játék, mikor nagyobb lett, akkor meg szabadidős program volt a tatának ez az öt esztendő, amiért még fizettek is. Ma a kormányablakon csak kifelé lehet látni, befelé nem. Akinek nincs telefon vagy online hozzáférése, az a hatalom számára nincs. Az állami szolgáltatók gyakorlatilag alattvaló foglalkoztatók. Villanypásztor, beléptető kapu, biztonsági őr. Telefonálj, kérj időpontot, töltsd ki, legyen ügyfélkapud, stb.

A szódás tata anno az egész körzetében a hathét alatt nem talált zárt kaput, lakásajtót is csak egyszer. Nem voltak otthon a háziak és kénytelenek voltak bezárni a dán dogot. Nem azért, mert nem engedte volna be a tatát a teraszra kicserélni az üvegeket, hanem nem engedte volna ki addig, amíg haza nem jönnek. Azt mondja a tata, hogy akkoriban otthon itt se volt kapu és lakáskulcs. A kamera, mozgásérzékelő közröhej lett volna. A tata szódásként kapott házi fagyit, mert levette a befőttet a szekrény tetejéről a sánta néninek, az utcagyerekek mentek egy kört a pacival, hogy menjen a bolt is, mert tata kajak volt a kicsikhez képest, és ezért a nagyapjukat ő támogatta ki kertvégi a budira és dolga végeztével vissza. Szóval embermód, fogcsikorgatás nélkül léteztek, és valahogy így visszatekintve azt mondja a tata, hogy látszólag a Rudi bácsi kottájából, de most már megesküdne, hogy kend és a kendhez hasonló EMBEREK írták azt a kottát. Somolyogva, nevetve, néha káromkodva (imádkozott is, aki akart, sőt Rákosi idején a tata ministrált is pedig nem akart, mert fiú létére szoknyát kellett venni és bizony a dédi keménykedésére is szükség volt). És mindenki, mindenkinek leltárba maradt évekre. A tata is mosolyogva mesél. És nem csak Vakarcsról, a galeri vezér kistestvéréről, aki a Virág utcában lett „világsztár”, mert szódás ló húzta ki a tejfogát.

Most rendkívüli időket élünk. Írtam, eltűntek a madarak. Erre fel január 5-én délután 15.45-kor a TV antennára leszállt két vadgalamb. Csókolóztak. Szexeltek is. Mondtam a nagyiéknak. A tata azt tanácsolta, lessem meg, hogy nekilátnak-e a fészekrakásnak. Mert a madarak nem buták, a természet ütemezése szerint élnek. Persze nem mifelénk. Itt két eset lehetséges. Rövid lesz a tél, ha a természetre hallgattak, vagy ez az előrehaladási propaganda behülyítette a vadgalambokat is az antennán keresztül a CSOK-ra, és olyan fészket akarnak maguknak, mint a fideszes szarkáknak van. Ki tudja? A minap a főfoglalkozású templomosok kinyilatkozták, mi az emberi méltóság. A mostani elnyomórendszer névadója, a földije, tudja a püspök az már nagyméltóságú, mert kétszer is nősült, az Ennyike bácsit meg már egyenesen ulti nyelven Fedáksárinak kell hívni, annyi almot csinált és hagyott maga után. És a szégyentelen papi szerkós szingli hapsik is nagy arccal sóderoltak a család szentségéről, miközben se legális feleségük, se legális gyerekük nincs. Kend látta előre: hazug múlttal bekerítve kirekesztettek lettünk.

Bütyökfalva, 2022. január 12.               

Mirtill