Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szemetet igazán elhordhatná a szél

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! Ismét péntek van, öles léptekkel közeledünk a tavasz felé. Azért még kell persze a kabát, még csak onnan tudunk a tavaszról, hogy egyrészt minden évben van ilyen, másrészt sikerült megtudni, mikor lesz a választás. Április pedig tavasszal van, tehát idén sem marad el. Az évszak. A választás sem, remélhetőleg, ha csak közvetlenül előtte valami nem teszi indokolttá, hogy el se hagyhassuk a lakásunkat. Bármi történhet, például özönleni kezdenek a svájci vagy német migránsok, esetleg akkorát mutálódik hirtelen a vírus, hogy már az is veszélyes lesz, ha egymásra nézünk. Fura időket élünk, minden és annak az ellenkezője is benne van a pakliban.

Amennyire tudom, még nem vezeti be a kormány a kommunista szombatot, így holnap alhat, aki tud. Meg vagyunk védve mindentől, amitől még nem, attól majd ezután leszünk. Például a külföldről pénzelt álcivilektől, akik azt tűzték ki célul, hogy minden óvodást és kisiskolást befolyásoltak.

A Labrisz Leszbikus Egyesület – amely Magyarországon a gyermekek homoszexualitás iránti érzékenyítésének vezető szervezete – csak a 2013 és 2014 között futó Melegség és Megértés nevű programjukra 62,5 ezer eurót (mai árfolyamon több mint 23 millió forintot) kapott az NCTA-tól, s ez idő alatt 19 oktatási intézményben nagyjából ezer diákot befolyásoltak 44 LMBTQ-s tréningen. (Origo)

Az MVM, Szerencsejáték Zrt. és egyéb hirdetésekkel teletömködött cikkben jajveszékelnek, hogy miért kapnak milliós támogatáskat azok a szervezetek, melyek nem kompatibilisek a kereszténynek és konzervatívnak hazudott rezsim elképzeléseivel. Különösen mókás, hogy a cikkben elhelyezett, a férfi kézilabda eb-t propagáló reklámra kattintva azt írja nekem a védelmemre szolgáló program:

Veszélyes oldalt tiltottam le a te védelmedben

https://www.watchgamesseemore.hu/

Veszélyes oldalak próbálnak meg olyan szoftvert telepíteni, amely károsíthatja az eszközt, személyes adatokat gyűjthet vagy a beleegyezésed nélkül működne.

A portál mégis arról igyekszik meggyőzni, hogy valami eszelősen kártékony dolog, ha a fiatalokkal valaki beszél arról, hogy bizony nem vagyunk egyformák, de el kell fogadnunk egymást és önmagunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Ezt nevezi az Origo befolyásolásnak, és nem is értem, mi ezzel a problémájuk. Talán csak nem kártékony dolog elmagyarázni a fiataloknak, hogy nem menő gyűlölködni vagy kirekeszteni másokat csak azért, mert különböznek a többségtől. Hiszen ezzel nem ártanak senkinek, nem vesznek el senkitől semmit, nem maguk döntöttek így, nem fertőznek, éppen olyan jó mérnökök, fodrászok, agysebészek vagy sírkőfaragók és főként becsületes, jó emberek ők is, mint a többség. Szerintem nem ez a kártékony hanem az, ha egy portál nem ellenőrzi megfelelően azt a reklámot, amit belepakol a cikkbe.

Van még idő a választásig, úgyhogy igen sok baromságra számíthatunk, de talán a hét ötletének elmegy az is, hogy hajléktalanok fogják megnyerni az ellenzéknek a választást. A Magyaridők Nemzet egészen új megközelítést talált annak indoklására, hogy Budapestet miért veszítette el a Fidesz. Az van, hogy a főváros vezetése megpróbálja ide-oda hurcolni a fedél nélkül élő embereket abból a célból, hogy befolyásolhassák az önkormányzati választásokat. Például ezért akartak Csepelen is megnyitni a járvány idején egy évek óta használaton kívüli középületet, hogy oda költöztessenek százvalahány hajléktalant (akik egyébként karanténban lettek volna, éppen a hajléktalanszállók túlzsúfoltságának enyhítése volt a cél, hogy a járvány terjedését korlátozni lehessen), de a hős csepeliek megakadályozták. Azóta azt is kiderítették, hogy:

a hajléktalanoknak kiosztott, település szintű lakcímkártyával a fedél nélküliek egyéni jelöltekre is leadhatják a voksukat, amivel könnyedén befolyásolhatják a helyi eredményeket. 

Hát ez már csak így van, még a hajléktalanoknak is vannak olyan jogaik, melyekkel élhetnek időnként. Azt nem pontosan értem, hogy miért nem hozza lázas izgalomba a pártmédiát, hogy az ukrán határ közelében egészen érdekes dolgok történnek, egy lakásba százával jelentkeznek be a kedves ukrán állampolgárok, és szavaznak bőszen, miközben a többségük egy árva hangot nem beszél magyarul. Értem persze, hogy az ukránok szavaztatása pártérdek, a hajléktalanokat rugdosni szintén pártérdek, de azért nem kellene ennyire embertelen disznóba lemenni. Amúgy csak szólok, most nem önkormányzati választás lesz. Azt már régebben elbukta a Fidesz.

Végezetül szeretném a kormánypárt egyik kedvenc migráns- és ufólátójának intelmeivel zárni a mai jóreggelt:

A kommunisták mind ott lesznek április harmadikán, legyünk ott mi is!

Szerintem is legyetek ott. Pontosan ott, ahol a kommunisták. A józan gondolkodású emberek pedig majd szavaznak.

Jó ébredezést, szép napot mindenkinek! Remélem, senkit nem fúj el a szél, bár a szemetet igazán elhordhatná. De nem szokása neki, inkább csak egy kupacba sodorja.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.