Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mint bolond pék a lisztet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Itt van, megjött Bagaméri, ki fagylaltját maga méri. De akár mondhatta volna azt is, hogy aki bújt, aki nem, jövök. És tényleg: hatalmas dobpergés, hiszen közel két hét hallgatás, bujkálás után előkerült a mi egyélőistenünk, a mi libernyákcipelő ketrecharcosunk, aki egyenesen a kormányülés után, majdhogynem lihegve mondta bele az arcába nyomott kamerába, hogy befagyasztja a cukor, a liszt, az étolaj, sertéscomb, a csirkemell és a 2,8%-os tehéntej árát. Mert előre megyünk, nem hátra. Ez lassan olyan szöveg lesz, mint a Heil Hitler vagy a Szabadság, elvtársak!

Szóval az van, hogy Mr. Piac rárúgta az ajtót a mi géniuszunkra, és most reagál a támadásra, ahogy szokott. Amolyan streetfighteresen. Ahogy a vírust is két vállra fektette még tavaly tavasszal. Mint az ma már teljesen világos, francot sikerült legyőznie, úgyhogy idén gondolom, lesz visszavágó is. Most azonban az inflációval ment ölre, most azt próbálja földre vinni. Ameddig küzd, mint malac a jégen, a vírus nem tétlenkedik, jelenleg ott tartunk, hogy már 40 ezer fölé kúszott a járványban elhunytak száma, ami nem igazán azt mutatja, hogy a vírus megszűnt volna létezni, vagy a tatamin lehelte volna ki a lelkét, Orbán diadalmas győzelme után. Kurvára nem.

De ez igazából nem nagyon érdekel senkit, mint ahogy az sem, hogy ott tartunk, lassan a jegyrendszert is vissza lehet hozni, az még úgysem volt ebben a járvánnyal összefüggő gazdasági válságot világszínvonalon kezelő országban. Mert a saját váll veregetése, a nertársak egymást körbeszopkodása, az ellopott pénzek fájdalmas hiánya, a hozzáértés ordító hiánya most azért mégiscsak megmutatja, mi is a valóság. Mert konjunktúra idején nem ügy melldöngetni, elmúltnyolcévezni, meg előadni, hogy micsoda szupersztár vezető Orbán, és micsoda erős gazdaság a mienk. Ami most történik, az viszont tökéletesen megmutatja, hogy a világpiac tengerén csak egy ócska, lyukas, sérülékeny kis bárka vagyunk, amit a legkisebb vihar is a sziklához vág, ahol úgy törik ketté, mint a ropi. Meg ugye nyakunkon a választás, és azt mindenáron meg kellene nyernie őméltóságának. Ehhez nem volt elég, hogy már a csillagokat is lehazudta az égről, és megígérte a jövő hetet is mindenkinek, nem, még egy valag hitellel is eladósította az országot. Csak azért, hogy finanszírozni tudja a szavazatvásárlását. Ez semmi más, mint szemfényvesztés, a legfelelőtlenebb pénzosztogatás a szavazatokért cserébe.

A sok hülye meg azt hiszi, hogy ezt a vezér csupa szívjóságból szórja közéjük, mint bolond pék a lisztet, mert milyen fasza csávó ez. Pedig ha tudnák, amit nem tudnak, vagy nem akarnak tudomásul venni, akkor csúnyán fennakadna a szemük. Miszerint ezt a soha – hangsúlyozom, SOHA – nem látott pénzszórást nem a gazdaság többletteljesítményének és brutális hasításának köszönhetjük, hanem valószínűleg hiteleknek, meg olyan átcsoportosításoknak, amelyek által máshonnan vonnak el pénzeket. Az már szinte senkit nem érdekel, hogy a kenyér 500 forint, a benzin 580, a forint olyan gyenge, mint a harmat, és a vírus még mindig világszinten akadályozza a normális életet. Orbán valamiféle meseországról szóló filmet vetít a híveknek, akik szemmel láthatóan ezt egyelőre készségesen zabálják.

Mindeközben ráadásul azt mondja, hogy ő majd csak 50 nappal a választások előtt kezd el kampányolni, vagyis hogy csak február 12-én kezdődik a Fidesz kampánya (LOL). Mert mi lesz akkor, ami most nincs? Mit fog még megígérni, meg szétosztogatni, meg hatósági árral ellátni az eddigiekhez képest azért, hogy április 3-a után is a székében maradhasson? Csak tavaly 5000 milliárdos költségvetési hiányt bírt összehozni, amit nem ketten Anival fognak kéz a kézben visszafizetni, hanem mi, az ország lakói. Halóka! Kapjon már mindenki a fejéhez, emberek! Lehet változatlanul gyurcsányozni meg kommunistázni, de ezt a brutális adósságot Orbán hozta össze nekünk, senki más.

És akkor ennek az egész kapkodásnak azt olvasom a nagyon okos Hollik István oldalán, hogy:

A Facebook és a Twitter képes volt egy éve ilyenkor letiltani az Amerikai Egyesült Államok elnökét

Ezzel nemcsak a demokratikusan megválasztott elnököt korlátozták, hanem súlyosan megsértették a szólásszabadságot. Arról nem is beszélve, hogy végig erős befolyással voltak az amerikai elnökválasztás alatt a hírfolyamokon megjelenő bejegyzésekre és letiltották azokat, akik nem kívánatosak voltak, lefordítom, konzervatív véleményt fogalmaztak meg. 

Ne lepődjünk meg, ha ezt ellenünk is elkövetik majd. Készüljünk fel!

Tehát tavaly Trumpot a konzervatív véleménynyilvánítása miatt tiltotta le több közösségi média, értem. Nem azért mert összeesküvés-elméletekkel hergelte a híveit, folyamatosan választási csalásról beszélt, amit rohadtul nem tudott bizonyítani, ráadásul a Capitolium elfoglalására bíztatta a szektatagokat. Végül is Holliknak is lehet élénk a fantáziája, nem tilos, de az, hogy ezzel a gyalázatos esettel vonjon párhuzamot a magyar választásokkal kapcsolatban, az konkrétan az a szint, ami miatt annak idején kénytelen volt Trump hazudozásának valahogy véget vetni például a Twitter is.

Nyilván meg kell ágyazni egy esetleges bukta forgatókönyvének is, ezért van az, hogy az Orbán-kormány és külön Szijjártó szerint Kazahsztánban sem tüntetők fejezték ki véleményüket a korrupt rezsimmel szemben, hanem külföldi terroristák, akik puccsot, államcsínyt hajtottak végre az államvezetés ellen. Nem tűnik egyáltalán túlzásnak azt feltételezni, hogy itt is pont ez lesz, ha netán nem lesz narancssárga az országtérkép. Hogy itt is arra kell számítani, mint a fent említett országokban. Hogy ők nem veszíthetnek, őket nem lehet csak úgy leváltani. Mert náluk nincs jobb, aki mást állít, az nem magyar. Azt nem tudom mi, de nem magyar, és pláne hazaáruló libsi. Na innen lesz érdekes ez az egész kutyakomédia, ami eddig mindenre hasonlít, csak normális kampányra nem. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.