Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Komolyan mondom, elázott a seggem alatt a szék a könnyeimtől ennyi önfeláldozás és emberi nagyság láttán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Most majd kétnapos lesz a hétvége, ez a jó hír. A rossz hír az, hogy még csak szerda van. Annak is csak a reggele. Nagyon sok baromság belefér még a hétbe vasárnap éjfélig, aztán kezdődik minden elölről. Már most is remek volt a hét, amennyiben Pintér Sándor Emmanuel Macron látogatásának napját találta a leginkább alkalmasnak arra, hogy házkutatásokat tartsanak Budapesten a Városházán, különféle irodákban és magánlakásokban is. Gyerekszobában és kamrában is. Érdekesnek találom, hogy most nem az Anonymus álarc mögött hősieskedő „leleplezőt“ hajkurászták, mint ahogy ezt más esetekben tenni szokták. Egyből kivonultak, mint annak idején az Ökotárshoz. Ott még álarc sem volt Lázár Jánoson, úgy üzent hadat a civil szervezeteknek és láss csodát, pikk-pakk zúdultak házkutatni.

Karácsony Gergely – teljesen érthető módon – némileg paprikás posztban számolt be a dologról, nem felejtette el megemlíteni, hogy az új kormánynak rendet kell majd tennie a hatóságok körében is. És igen, jött az okos kommentelő és megaszondta a tutit:

Ha nincs mitöl félni Karácsonynak akkor hagyja dgozni a hatóságot es ne fenyegetözzön

Jó. Innen üzenem neki, és az összes hülyének: ha a hatóságok embereinek nincs mitől félni, akkor hagyni kell dolgozni az illetékeseket, amikor itt van az ideje.

És most visszatartott levegővel, fél lábon állva várom, Kövér László jobb-, bal és összes kezéhez mikor nyargalnak házkutatást tartani.

Nyomozást rendelt el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás miatt abban az ügyben, amelynek fontos szereplője Veress László, aki Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének a kabinetfőnöke – értesült a 24.hu.

Itt ugye az a sztori, hogy Kövér László kabinetfőnöke Veress László, és Veress munkatársa Visontai Kálmán, aki a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány kuratóriumának is tagja. Az alapítvány kapott egy pofás adományt külföldről, a pénzből vettek egy budai villát, ahová becuccolt Veress családja. Vannak még érdekes csavarok a történetben, de az önmagában is vicces, hogy sorra hullanak az erkölcsi- és morális fölények. Varga Judit közvetlen munkatársa után Kövér László egyik keze. Na, azt akarom mondani, hogy Pintér biztosan ide is farokfelvágva rohan házkutatást tartani. Majd figyelünk éberen, nehogy lemaradjunk róla.

Amiről biztosan nem fogunk lemaradni, az Matolcsy György legújabb ötlete. Most éppen az jutott eszébe neki, hogy szét kellene szedni Budapestet, mert túlságosan nagy, amúgy pedig képtelen fenntartani önmagát. Ezért szét kellene bontani darabokra, és akkor majd azok a darabok nagyon fognak működni külön-külön. Hogy mitől működnének, azt a cikkből sem sikerült megértenem, pedig nagyon figyelmesen olvastam. Azt írja a mester, hogyha majd szét lesz választva darabokra a főváros, akkor a kormány ad pénzt.

 Kormányzati infrastruktúra programokat indítunk a külső budapesti kerületek és a Budapesten kívüli városháló összekötésére. A külső kerületek és a „szerencsepatkó” központi városháló összekötését jelentős közlekedési infrastruktúra programok segíthetik és gyorsíthatják.

A kérdés mindjárt az, hogy mi gátolja a kormányt abban, hogy ezt most megtegye? Már persze azon kívül, hogy nem nagyon van pénz, és persze azt leszámítva, hogy egyértelműen ott tesznek keresztbe az ellenzéki városvezetésnek, ahol csak lehet. És ott is, ahol nem lehet. Nem mondom, szívmelengető olvasni Matolcsy demokrácia iránti elkötelezettségéről tanúskodó mondatokat, de miért nem harcol más téren is az önállóságért? Például mindjárt lehetne kezdeni az önkormányzatiság helyreállításával. Aztán érdemes lenne azt is tudni, miként vélekedik a jegybank csodálatos elnöke a kormány központosításairól? Gondolok itt az egészségügyre, az oktatásra, de tulajdonképpen gondolhatok bármire, mert lényegét tekintve Orbánék mindent államosítottak. Akkor is, ha nem így nevezik a dolgot. Pláne, mert második lépésként szétosztották az egykori közvagyont egymás között. A jómagyar nép csak bámulta szájtátva, mostanra pedig eljutottunk oda, hogy a közpénzből milliárdos Mészáros Lőrinc kezét kell csókdosni azért, mert zsebből kompenzálja a szegedi nyugdíjasok fürdőbérletét abban az egységben, amit a saját cége működtet és emelte meg az árakat. És még nem is beszéltünk Tiborcz Istvánról, aki ugyan titokban akarta tartani az arany szívét, de végül megengedte, hogy nyilvánosságra kerüljön: ő támogat egy családot. Komolyan mondom, elázott a seggem alatt a szék a könnyeimtől ennyi önfeláldozás és emberi nagyság láttán.

A demokrácia és a mindenféle jegyében tegnap meghosszabbította a parlament a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet. A 133 három bátor megszavazta, ami azt jelenti, hogy 2020 óta egyhuzamban veszélyben vagyunk, pedig még a tömeges migráció miatti vész sem múlt el, az is érvényben van a mai napig. Tudom én, hogy ezeket nem érzékeljük a mindennapokban, ezért nem is zavar senkit. Majd fog zavarni akkor, ha úgy fordulnak a dolgok, hogy néhány különleges intézkedést életbe kell léptetni azok közül, amelyekre felhatalmazást kapott a kormány. És nem azért élesítheti ezeket a vezér, mert megindulnak a migránsok vagy a vírusok. A többit tessék szépen kitalálni.

Addig is jó ébredezést mindenkinek! Hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.