Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hűség mit sem ér a bíróság előtt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Alkotmánybíróság vezetője két napja aggódásnak indult, miután többek között Márki-Zay Péter, ellenzéki miniszterelnök is bejelentette, hogy hozzányúlnának a milliószor módosított fideszes alaptörvényhez, pontosabban egy új alkotmányt hoznának létre, amelyhez kétharmados felhatalmazásra lenne szükség. Ha viszont ez nem jön össze, és emiatt nem nyúlhatnak az alkotmányhoz, akkor mindegy is, hogy ők nyernek-e a választásokon, vagy sem, semmi sem fog változni. MZP leváltatná azonnali hatállyal többek között Polt Pétert is, aki gátja az igazságszolgáltatás működésének.

Természetesen nem ő az egyedüli, aki panaszkodik, hogy ki mindenki másról is szó van, az igen gyorsan kiderült. Az Alkotmánybíróság panaszkodó, aggodalmaskodó elnöke, Sulyok Tamás mögé ugyanis előbb a Kúria elnöke, majd az ügyészség is beállt, ami jól mutatja, hogy ezek a szervezetek és az ott szolgálatot teljesítő figurák hű alattvalói a kormánynak.

A Kúria elnökévé választásomkor az Országgyűlésben az ország színe előtt esküt tettem arra, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek. Mindezeket szem előtt tartva ezúton biztosítom Elnök Urat támogatásomról az Alaptörvény Magyarország alkotmányos rendje védelmében.

Ezt a Kúria elnöke Varga Zs. András mondta, aki ezzel lényegében hűséget fogadott Orbán Viktornak. Mert ez az ember dehogy védi meg Magyarországot, pláne a törvényes rendet, a Kúria elnöke kiszolgálja a kormányfőt, amivel elárulja magyarok millióit. Állandó jelleggel olyan döntéseket hoz, amelyek elfogadhatatlanok lennének egy demokratikusan működő jogállamban, de mivel Magyarország nem tekinthető annak, ezért ő is meg tudja tenni azt, amit megtesz. Az alkotmányos jogrendet valóban meg kellene védeni, de ilyenről sem beszélhetünk, hiszen már alkotmánya sincs ennek az országnak. Alaptörvénye van, amit Orbán emberei írtak úgy és azért, hogy azzal megalapozhassák ennek az országnak a szétlopását.

A legfőbb ügyész és az ügyészség minden körülmények között teljesíti az Alaptörvényben és más jogszabályokban rárótt kötelezettségeit. Megvédi az alkotmányos rendet, a polgárok jogait és biztonságát. A jogállam védelme során e tevékenységét az Alkotmánybírósággal és más alkotmányos szervekkel együttműködve végzi.

Megvédik az alkotmányos rendet, meg a polgárok jogait. Hát hogy a búbánatba ne? Ki veszi komolyan az ilyen hazug senkik gyenge próbálkozásait? Polt Péternek a bíróság előtt a helye, ahol majd elmagyarázhatja, hogy miért is nem indult soha vizsgálat Rogán, Tiborcz, vagy Mészáros ellen, és azt is elmondhatja, hogy miért asszisztált Orbán árnyékában a magyar demokrácia lerombolásához. Értem én, hogy most védeni kell foggal-körömmel, hiszen ha az ellenzék valóban átírja az alkotmányt, akkor ezek óriási bajban lesznek, de őszintén hiszik, hogy ezen ők változtatni tudnak? A két kezükkel védik majd meg az alaptörvényt? Elállják MZP útját és a testüket vetik a Fidesz leggusztustalanabb irományára?

Kíváncsian várom, ki lesz a következő a sorban, aki felháborodik, aggodalmának ad hangot és forró hűséget fogad Orbánnak azzal, hogy kijelenti, ő majd megvédi az alkotmányos rendet. Akár tetszik, akár nem, itt rendszerváltásra van szükség, ami szerintem az alkotmány helyére került fideszes alaptörvény megváltoztatása nélkül teljességgel lehetetlen. Az tény, hogy nem teremt jó precedenst az, ha egy kormány kétharmad nélkül nyúl ehhez, de mi mást lehetne tenni? Fogadjuk el, hogy a helyzet megváltoztathatatlan és ameddig Orbán él, addig ezt az országot ő uralja? Vagy inkább próbáljuk megteremteni egy valódi demokratikus berendezkedés alapjait, és vonjunk felelősségre mindenkit, aki részt vett az ország szétverésében. Én az utóbbira szavaznék, hiszen elvesztettünk már elegendő évet ahhoz, hogy mindannyian azt mondjuk, eddig és ne tovább.

Polték elegendő időt töltöttek el a hatalomban ahhoz, hogy ne nagyon tudják azt visszaadni. Ez látható a fenti nyilakozataikból is, de az Orbán-érának akkor is vége lesz hamarosan. És nem menekülhet senki, aki közreműködött ennek a rendszernek a kiépítésében és fenntartásában. Polt Pétert igenis már az első napon el kell távolítani hivatalából és meg kell kezdeni a vele szembeni nyomozást. Példát kell statuálni vele, hiszen az megmutatja majd a jövőbeni próbálkozóknak, hogy mi jár azért, ha valaki a saját hazáját árulja el pénzért és hatalomért cserébe. Polt nélkül ez a rendszer soha nem működhetett volna olyan olajozottan, mint ahogy azt tette az elmúlt években. A teljesen egyértelmű bűncselekmények sem zökkentették ki, hagyta, hogy Orbán és családja milliárdossá váljon, mint ahogy azt is, hogy Rogán bűnözőket telepítsen le Magyarországon.

Az igazságszolgáltatás megszűnt létezni az elmúlt években, aminek köszönhetően a NER virágzott. Csakhogy mindennek nyoma van, ezért az ügyészség új alapokra helyezését követően ezek az ügyek felgöngyölíthetőek lesznek. Az is be fog bizonyosodni azok számára, akiknek eddig nem volt világos, hogy a hazai korrupció egyik legnagyobb felelőse maga Polt Péter, aki hagyta, hogy szétlopják az országot és lerombolják a demokráciát. Kívánok hosszú, fájdalmas tárgyalást ennek a jó embernek, aki hűségesküt tett Orbánnak. Mindennél jobban bízom benne, hogy ezek már az utolsó hónapok, már tényleg nem kell sokat várni arra, hogy az ilyen emberek a megérdemelt helyükre kerüljenek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.