Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pegasus? Mi forradalmárok és utcai harcosok vagyunk!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, jó szórakozást Európa legszáguldóbb gazdaságát a hátán cipelő legdemokratikusabb országában! Orbán Viktor azzal kezdte a napot, hogy diadalittasan bejelentette: Budapesten van Európa legjobb karácsonyi vására. Ezt a Forbes magazin listájából lehet tudni, azt pedig magunktól is tudhatjuk, hogy az egyes nyugati lapok hivatkozási alapot jelentenek abban az esetben, ha az ott közzétett információval hencegni lehet. Ha éppen a kormány munkájában találnak valami kivetnivalót, akkorugyanezek a lapok neokommunista baloslibsi fake news, természetesen Soros György zsoldjában. Ameddig a miniszterek elnöke vásározott, Varga Judit a gyerekeivel kampányolt, mert elvitte őket korcsolyázni, és erről természetesen be is számolt a híveknek, fotót is tett fel az utódairól. Mindeközben Novák Katalin házilag készített szaloncukorral kápráztatott, kérésre a receptet is publikálta. Szijjártó Péter Brüsszelben vett részt egy misén, Németh Szilárd pedig levest főzött vacsorára.

Ez mind tényleg nagyon érdekes, fontos és hasznos információ. Vagy legalábbis kellemesebb kitolni a közösbe a senkire nem tartozó magánéletet – akár gyerekekkel megtámasztva -, mint ejteni néhány szót Völner Pál dicsőséges karrierjéről vagy arról, hogy tovább hömpölyög a Pegasus-botrány. Az lehet továbbra is a taktika, hogy amiről nem beszél a pártmédia, arról nem értesül a szekta. És ez valószínűleg igaz is, csak az a nagyon elszánt keménymag, amelyik kizárólag azt hallja meg, ami belepasszol az ő világképébe, kevés lesz a választási győzelemhez. Mármint számszerűleg lesz kevés, mert akik életük árán is védenék a szektavezért akkor is, amikor már megbukott és egy csomó disznóság nyilvánosságra került, nincsenek olyan nagyon sokan. Persze egy ember is éppen több, mint kellene, hiszen az lenne a jó, ha mindenki használná az agyát, igyekezne átfogó tájékozódás után dönteni, de ez nem pontosan így működik. Ahhoz pedig biztosan nincsenek elegen ezek a leredőnyözött-agyúak, hogy hatalomban tartsák a bálványukat. Szóval nem ártana a homokbadugott fejről átváltani valami más taktikára, mert ez be fog fuccsolni. Nekem persze tökéletesen megfelel, csak gondoltam, szólok.

A hét végén csökkenni látszott a covid áldozatainak száma. A média azon nyomban ki is hirdette, hogy túl vagyunk a csúcson, mostantól majd már mindjárt jó lesz nekünk. Fene tudja. Én majd akkor hiszem el, ha személyesen a vezér jelenti be a Facebookon, hogy legyőzte a vírust. Megint. Megvédett minket. Megint. Addig gyanakszom. Amikor a főnök elkezdi aratni a diadalt, akkor lesz csak biztos a dolog.

Vasárnap este Hoppál Péter egyházzenész és miniszteri biztos belerombolt egy, az úton átkelő szarvascsoportba. Már persze csak akkor, ha Hoppál nem az erdőben rodeózott, aminek azért kevés a valószínűsége. Az autó rommá tört, négy szarvas a helyszínen elpusztult. Nekem pedig akadt némi töprengenivalóm. Egyrészt az, hogy Hoppál Péter vajon miért nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában a szolgálati autót. Másrészt az, hogy vasárnap este, valahol Baranyában miféle hivatalos ügyben járkálhatott azzal az autóval. Harmadrészt azon gondolkodom, hogy milyen sebességgel kellett ahhoz hajtani, hogy négy állat helyben elpusztuljon? Én nagyon sokat vezettem, ebből igen sokszor lakott területen kívül, sötétben. Nem ez volt a hobbim, hanem ilyen vonzata volt a munkámnak. Ezért pontosan tudom, hogy lakott területen kívül még nappal is óvatosan közlekedik az ember beláthatatlan, fás, bokros részeken, nemhogy sötétedés után. Akkor is, ha nincs kitéve figyelmeztető tábla, bár többnyire van, mert az állatok a megszokott ösvényeket használják akkor is, ha közben épült rá egy út. Még így is előfordulhat, hogy annyira váratlanul ugrik ki egy állat az útra, hogy elkerülhetetlen a baleset. De ahhoz, hogy négy állat elpusztuljon a helyszínen, nagy sebességgel, figyelmetlenül bele kell hajtani egy csorda közepébe. Sehogy máshogy nem tudom elképzelni.

Tegnap megérkezett Magyarországra Emmanuel Macron, Orbán Viktor diadalmasan ki is posztolta a közösségi oldalára a látogatás tényét. Mert lám csak, nincs ő elszigetelődve, akárki akármit is állít. A pártmédia és beszámolt az eseményről, főként azokat a pontokat sorolták, melyekben egyetért Orbán és Macron. Igaz ugyan, hogy ez lényegében nem magyar-francia találkozó volt, hanem sokkal összetettebb programot állított össze magának a francia elnök. A legelső útja Heller Ágnes sírjához vezetett, ez véletlenül kimaradt a pártlapok beszámolóiból. A következő program az ellenzéki pártok tisztségviselőivel és a főpolgármesterrel történt találkozó és megbeszélés volt, erről is viszonylag kevés szó esett. Alighanem nem maradt már hely a portálokon, mert be kellett számolniuk a városházát elözönlő rendőrökről és a házkutatásokról. Merthogy szorul a hurok, örvendezett a pártmédia. Végül a V4 országok vezetőivel, köztük Orbán Viktorral tárgyalt Macron. A diplomácia nyelve eléggé sajátságos, de én azt szűrtem le a sajtónyilatkozatokból, hogy nem annyira díjazzák a franciák sem a virágzó korrupciót, idén már nem kap pénzt a kormány, januártól az uniós soros elnökséget Franciaország veszi át, akkor kicsit felpörgetik a jogállamisági eljárást.

Orbán Viktor – életében először – kénytelen volt reagálni a Pegasus-ügyre, mert sajnos a nemzetközi sajtótájékoztatókon az a módi, hogy nem csak a cselédmédia lehet jelen. Így aztán elhangzott a kérdés: mi van ezekkel a lehallgatásokkal? Ártunk és kormányunk tulajdonos-ügyvezetője elmondta, hogy minden a magyar törvényeknek megfelelően működik (ha esetleg mégsem, majd átírják a törvényt – ezt persze nem ő mondta, hanem én), amúgy meg ő forradalmár és utcai harcos. Is. Kínos.

Vágjunk bele a mai napba. Ha jól gondolom, fázni igen, de unatkozni ma sem fogunk. Kellemes ébredezést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.