Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert a Fidesznek kell a kétharmad. Ha bűnözőkkel, akkor bűnözőkkel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Most nem kezdek örvendezni, hogy mindjárt itt a hétvége, mert szombaton megint péntek lesz. Vagy kedd. Mindenesetre munkanap. Az idő sem annyira szívderítő, bár aki szeret korcsolyázni, most kiélheti magát. Akár spontán siklással is, ha nem veszi észre időben, hogy esett egy kis ónos eső, ameddig nem figyelt oda. Ha már ez egy hosszú és csúszós hét lesz, kezdjük a mai napot valami vidám dologgal. Már amennyiben a határtalan, ám egyre táguló emberi ostobaság vicces dolog.

Szaúd-Arábiában szépségverseny volt. Tevéknek. Ez idáig nem különösebben szokatlan, Magyarországon is vannak kutya- és cicakiállítások, ezek is szépségversenyek, speciális szabályok szerint. Az az én személyes belügyem, hogy szerintem nem százas az sem, aki a gyerekét, aki önmagát, de az sem, aki a kutyáját, macskáját – vagy ez esetben tevéjét – szépségversenyre hurcolja. Egyrészt ezeknek az embereknek az élete igen gyorsan eljut abba a stádiumba, amikor az év minden napja a versenyről szól. Aköré épül minden, fontosak a dekák, nem lehet akármit enni, a kutya nem randalírozhat a sárban, mert árt a szőrének, a gyerek nem mehet a játszótérre, mert a lezúzott térd gátolja a győzelemben, és hosszan lehetne sorolni, hogy tud rátelepedni valaki életére a versengés. Másrészt szerintem minden állat, minden ember és persze minden gyerek – kicsi ember – szép. Ki így, ki úgy, de a maga módján szép. Az én családomban van olyan mentett kutya, akinek a felmenői között valószínűleg tüskés sül és barokk lábzsámoly is lehetett, csámpás, gülüszemű, az összes lába görbe. Merné csak valaki rondának nevezni, a gazdi kikérné magának. Teljes joggal. Mókás, boldog ebecske, vígan fetreng a sárban, rohangál, elégedett az életével, mert szeretik. Na, ehhez képest ama bizonyos szépségversenyen kizártak egy csomó tevét, mert a győzelemre fókuszáló gazdik plasztikáztatták, botoxozták a nyomorultakat. Hogy szebbek legyenek. Mihez képest? Tevéhez képest biztosan szép minden teve, nem kell őket megváltoztatni. Ki lehetett az összehasonlítási alap? A Dávid szobor? A Milói Vénusz? Brad Pitt? Nem a tevéket kellene kezelni, hanem a gazdit. Az agyára. Szerintem.

Most az van, hogy rácsodálkozott a média: Völner Pál végkielégítést fog kapni. És? Jár neki, nem? Akkor is, ha esetleg kiderül, hogy bizony igaz a gyanú, Varga Judit közvetlen munkatársa, a lehallgatási engedélyek állítólagos aláírója valóban elfogadott, netán elvárt némi aprópénzt. Mármint ami azokban a körökben aprónak számít. És hát ha az a törvény, akkor jár neki némi pénz a közösből. Mert eddig nem mi fizettük az adónkból? De. Emlékszünk még Schmitt Pálra? Arra a kedves úrra, aki a köztársasági elnöki posztból bukott meg. Mert kiderült, hogy lopott – a plagizálás is lopás -, de legalább hazudott is. Merthogy helyből letagadta a lopást. Amikor bebizonyosodott a dolog, hogy hát az ország legfőbb közjogi méltósága tényleg lopós és hazudós, akkor nem ám méltatlanság miatt felmentették. Francokat! Nagy duzzogva lemondott, azt is azért, hogy ne szítson feszültséget a zemberek között. Jófejségből. Na, azóta is mi fizetjük Plagibát? Mint a huzat. Aztán ott van a jóképességű Farkas Flórián. Elkummantotta a romák felzárkóztatására szánt pénzt? Simán. Azóta is ott ül a parlamentben? Amikor szavazni kell, biztosan. Mi fizetjük a mai napig? Hát ki más? Boldog István neve sem ismeretlen. A fideszes képviselő ellen jelenleg is folyik az eljárás vesztegetés, korrupció és hasonló csacskaságok miatt. Első körben az ügyészség hat év letöltendőt ajánlott neki és kolléganőjének, ha beismerik a bűncselekményt. Nem fogadták el, az eljárás folytatódik. Vagy gondolhatunk Simonka Györgyre is. És még hosszú listát lehetne írni ilyenekről. Ezek az emberek a mai napig kapják a fizetésüket közpénzből, bejárnak szavazni. Mert a Fidesznek kell a kétharmad. Ha bűnözőkkel, akkor bűnözőkkel. Akkor már nem mindegy Völner négymilliója? Amúgy természetesen nem mindegy, és nem a négymillió, az egész történet nem mindegy.

Miközben hullik szét a NER díszes rendszere, a pártmédia szorgos munkásai sajnos nem érnek rá ilyesmikkel foglalkozni. Leghíresebb költőjük, a lovagkeresztes, párttagkönyv méltán büszke tulajdonosa nem talált semmi érdekeset Völner Pál esetében, így kénytelen volt hosszasan mesélni arról, hogy Szabó Tímea szerinte nem a CIA ügynöke, mert buta hozzá. De amúgy természetesen hazaáruló. Más pártlapokban Cseh Katalin lemondását követelik, megelőlegezve a nyomozás eredményét, de azért – biztos ami biztos – beleszőve az írásokba az EP képviselő esküvőjéről ellopott fotókat, és következetesen egy részeg nő kontrollálatlan fetrengésének állítják be a szerepjáték alkalmával készült fotókat. Lényegében Szabó Tímea és Cseh Katalin a vezető hír mindenhol, így sajnos nem jut idő és hely Völnernek, sem az ő főnökének, sem a Pegasus-botránynak, sem az inflációnak, sem a 4000 milliárdra duzzadt költségvetési hiánynak, sem annak, hogy az idén már biztosan nem kapja meg Magyarország az uniós helyreállítási program előlegét, ezért néhány beruházást le kell állítani. Nincs szó továbbá a napról napra csúcsot döntő halálozási adatokról sem. Tehát – ha valaki csak a pártmédiából tájékozódik – minden a legnagyobb rendben van. Ha mégis van némi probléma, azt az ellenzék okozza. Közben új nóta született, a népköltészet nagyobb örömére:

Piros lett a paradicsom, nem sárga

Magyarország előre megy, nem hátra

Így állunk most, két héttel karácsony előtt, a nyúlfarknyi hétvége hajnalán. Jó ébredezést mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.