Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De legalább Varga és a NER krémje aligha alszik jól mostanában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,377,800 forint, még hiányzik 622,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már utaltam rá tegnap is, de akkor most újra felveszem a fonalat. Másokkal ellentétben szerintem nem a tegnapi nap vezető híre, hanem az év egyik legdurvább fejleménye került nyilványosságra kedden a kormányzat legmagasabb szintjéig, konkrétan az igazságügyi miniszter helyetteséig érő megvesztegetési üggyel. Amelynek a látszat ellenére távolról sem Völner Pál a legfontosabb szereplője. Ezt tegnap is így gondoltam, most is így gondolom.

Szerintem nagyon helyesen teszi mindenki az ellenzékkel az élen, aki eme sokmilliós végrehajtási bizniszből konkrét, hivatali visszaéléssel összefüggő kenőpénzekké fajult botrány kapcsán a valódi felelősök felelősségét firtatja, és ennek megfelelően nagyon helyesen nem hagyja kihűlni ezt az ügyet. Nem csak azért, de elsősorban azért, mert tényleg világ szégyene, hogy egy bűnözőnek kinéző figura (akkor is bűnözőnek néz ki, ha egyelőre még csak a gyanú árnyéka vetült rá, és távol áll még a vádlottak padjától, pláne a böritől, amivel kapcsolatban márciusban még Gyurcsány személyét illetően voltak neki víziói) aláírásával hallgatnak le, figyeltetnek meg Magyarországon tisztességes, törvénytisztelő polgárokat, akik nem fogadnak el üzletszerűen, folytatólagosan, bűnszervezetben 2-5 millió forintos nagyságrendben kenőpénzeket.

És azért is, mert ahogy Hadházy Ákos, úgy én sem gondolom egy percig sem komolyan, hogy ezt az egész, a bírósági végrehajtásokat érintő bűnszervezetet a Völner nevű államtitkár találta ki és ő működtette a saját javára. Az egész végrehajtási rendszert, amelyben hatalmas érdekek, nagyértékű ingatlanok és pénzek vannak terítéken, csak és kizárólag úgy lehetett a NER pofájára fazonírozni, ha abban benne volt az egész állampárt: minisztériumostul, kormányostul, 133 bátrastul és persze Polt Péterestül, aki hosszú hetekig titkolni próbálta a történteket, hátha a Fidesz megússza valahogy a botrányt. Teljesen érthető, hogy a kormánypártok mindent megpróbáltak megtenni annak érdekében, hogy a kínos ügy részletei minél tovább titokban maradjanak, lehetőleg egészen a választásokig, ám a botrányokon, gazemberségeken, pofátlan korrupciós ügyeken átívelő örökzöld kérdés itt is megállja a helyét, talán soha nem volt aktuálisabb: de sikerült?

Hírzárlat és elkeseredett titkolózás ide vagy oda, nem sikerült. A NER szivárgásnak indult – Hadházy Ákos kitartó korrupcióellenes munkájától nem függetlenül -, és bár az Origo nevű minősíthetetlen médiakanális megpróbálkozott levakarni a Fideszről a vállalhatatlan ügyet, és még azt is leleplezték, hogy a Bírósági Végrehajtói Kar vérkorrupt elnöke, Schadl György feleségének édesanyja korábban Gyurcsány Ferenc titkárnője volt (mert minden út Rómába vezet, és minden mögött megbújik a Gyurcsány-szál), végül Polt maga borította a bilit. Az ügyben Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára – nem mellesleg a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos – az érintett, aki a gyanú szerint 2019 óta 2-5 millió forint közötti összegeket kapott rendszeresen Schadl Györgytől, hogy bizonyos dolgokat elintézzen neki.

Majdnem könnyekig meghatódtam, amikor meghallottam, hogy Semjén szerint a végrehajtói kar fölött teljhatalommal bíró Völner egy nagyon rendes, kitűnő ember, akiről nehéz elképzeleni, hogy a vele szemben felhozott vádak megalapozottak lennének, de azért jobban örültem volna, ha Varga Judit felelősségéről megosztotta volna kivételesen a magánvéleményét (nem mintha lehetne neki magánvéleménye) is a nyilvánossággal, és legalább annyira szenvedélyesen követelte volna a miniszterasszony távozását, mint amilyen vérgőzös indulatokkal forgatja a szemét mondjuk a keresztények brüsszeli üldöztetésén. Ugyanis Varga felelőssége egy valódi probléma. Akkor is, ha a kormánypárti sajtó lányos zavarában – és mert valószínűleg a központi ukáz nem érkezett meg időben – egyáltalán nem verte nagydobra a Párt legmagasabb köreit érintő korrupciós ügyet, nem tépték ki egymás szájából a szót, hogy felháborodjanak, hiszen ők úgy tudják tizenkét éve, hogy a korrupt gecik kizárólag odaát vannak. Emitt csupa áldozatok.

Könnyeim nyeldeklése közben aztán majdnem felröhögtem kínomban Deák Dániel dúlt keblű szakértésén, aki azt vágta le az állampárt emberének vesztegetési ügyéből, hogy csak a jobboldalon van következmény, a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldalon azonban semminek nincs, ám mielőtt még szentté avathatta volna Völnert, megérkezett az állampárt hivatalos közleménye, amiből világossá vált, hogy ezek véresen komolyan gondolják. Ezek tényleg megpróbálnak hőst és mártírt faragni a korrumpálható korrupt balfékből, akivel párhuzamosan el is akarják vitetni a balhét azért, hogy ne az egész kormányra fröccsenjen a fekália. Mivel túlcsordul bennem az empátia, felmerült bennem a kérdés: mennyire kell ahhoz hülyének lenni, hogy egy olyan közegben, ahol kvázi a munkahelyi leírás része, elvárás és előny a korruptság, romlottság, elvtelenség, valaki így lebukjon, mint ez a szerencsétlen Völner.

Hogy mennyire tragikusan nem vicc az, amit a rezsim deákbohárdánielei tolnak (Bohár szolga konkrétan annyira elragadtatta magát, hogy ezt írta: Egyszer látnám, hogy mondjuk Karácsony Gelgő vállalja valamiért a felelősséget, pl. a Városháza eladásáért, ami nekem új fejlemény, nem tudtam, hogy Karácsony eladta a Városházát), arra tökéletes bizonyítékot szolgáltatott a Magyarországon tizenkét éve kétharmaddal uralkodó állampárt közleményének eme részlete:

A baloldalon hasonló esetben a nyomát sem látjuk annak, hogy készek lennének tisztázni a Városháza-botrányt vagy bármelyik másik korrupciós ügyüket. Karácsony Gergely hetek óta menekül, miközben mára egyértelmű, hogy a Városházán maffia működik, és a baloldali pártok jutalékos rendszerben árusítják ki a fővárosi ingatlanvagyont a Gyurcsány-Bajnai holdudvarnak. Az is kiderült, hogy a baloldalt Soros és idegen hatalmak pénzelik, a kijelölt miniszterelnök-jelöltjük pedig többek között Bige László piszkos pénzén kampányol.

Ez a válasz arra, hogy Magyarországon, a Fidesz kétharmados uralkodásának 12. évében az Igazságügyi Minisztériumban futnak össze az egész országot átszövő nagyipari korrupció szálai, és éppen annak az államtitkárnak a kezében futnak össze, aki tisztességes magyar állampolgárok kémszoftverrel való megfigyeléséről döntött tegnapig. Miután a főnöke ezt a jogkörét nem feltétlenül jogszerűen átruházta a mi ártatlan Pálunkra. Ez a válasz arra, hogy a fideszes állam nem a bűnözőket figyel(tet)i meg titkosszolgálati eszközökkel, hanem a fideszes állam bűnözőgyanús figuráit bízza meg azzal, hogy megfigyeltessenek tisztességes újságírókat, vállalkozókat, politikusokat. Amikor az egyik, a Völner-mizériáról a hasonszőrű társaihoz hasonlóan rendkívül szűkszavúan beszámoló, fideszes zsoldban álló portál kommentszekciójában azt olvastam az egyik random Orbán-rajongótól, hogy kellett nagyon a balodalnak Völner, hogy legyen valaki, akit vádolhatnak, hát hiszen a Városháza eladási ügyéről így akarják elterelni a figyelmet (értsd: Poltot is behálózták és pórázon rángatják), tényleg felvonyítottam. De valójában nincs ebben semmi vicces. Tizenkét év fideszes agymosásnak, az állampárt vallási szekta jellegének szomorú látlelete ez (is): akkor is védik, sajnálják, vagy egyenesen istenítik a bálványaikat, amikor élő adásban látják, hogy lebuknak. Akkor is bezzeg másikoldalaznak, amikor a bálványaikról élő adásban derül ki, hogy sárosak.

És igen, ahogy az várható volt, Varga Judit ugyanúgy eljátssza a hülyét, ahogy akkor is eljátszotta a hülyét, amikor két titkolózás között bevallotta, hogy a Pegasus-mizériát rákente Völnerre. Varga Judit tegnap óta mindenről posztol, csak arról nem, hogy lemond, vagy legrosszabb esetben arról, hogy azért nem mond le, mert nem érzi úgy, hogy bármi felelőssége lenne abban, hogy korrupcióval határos ügyleteket bonyolítanak a beosztottjai az általa vezetett intézményben. Ami nem a sarki pénzmosoda, hanem mégiscsak az Igazságügyi Minisztérium. Természetesen normálisabb helyeken Varga Judit már páros lábbal távozott volna a helyéről. Az, hogy Varga Judit az európai integrációról, a 13. havi nyugdíjról és a jól megérdemelt napvégi levezetéséről posztol, mintha mi sem történt volna, azt jelzi, hogy Varga Juditra nagy szüksége van a gazdájának, nem fér bele az ő bukása. Azért viszi el a balhét Völner Pál, akiről természetesen nem gondoljuk, hogy pusztán azért darálják le, mert némi kenőpénzt elfogadott hozzá hasonlóan erkölcstelen senkiháziaktól. Már csak azért sem gondoljuk ezt, mert a kenőpénzekkel és egyéb nagyméretű csalásokkal gyanúba hozott haverjai, a Simonka György meg a Boldog István nevű most is vidáman lébecolnak a parlamentben ahelyett, hogy valahol máshol ülnének. Valami sokkal nagyobb dologról van itt szó, ami szintén ki fog szivárogni, eleve azért van ügy most is.

Addig is felmerül a kicsit vicces kérdés: mennyire jó üzenet az udvartartásnak, hogy a főnök nem védi meg, hanem beletapossa az embereit a trágyába, ha helyzet van? Mármint nem lehet esetleg, hogy az lesz a következmény, hogy ezek a közönséges alattvalók rájönnek, hogy magukat kell megvédeniük, és akkor járnak jól, ha felnyomják a másikat? Mert a választásig már nincs sok idő, és ha netán bukta van, egymást fogják letiporni a nertársak, hogy bemártsák egymást. Nem mintha bánnám, sőt, roppantul élvezem. És azt is, hogy ugyan Varga Judit nem mondott le, de még csak meg sem szólalt, azért alighanem hosszú ideje egy nyugodt pillanata nincs. Ráadásul még van négy hónap a választásig, és nem tudni, mennyi fos van még kiborulóban. Úgyhogy a cselédség-állampárt szimultán vernyogását elnézve (azért még várjuk meg Kósa Lajos megszólalását is), az bizonyosan ad némi megalapozott reményt az aggodalomra, hogy Varga és a NER krémje aligha alszik jól mostanában. Helyes. Keményen megdolgoztak érte. Fogalmam nincs, hogy fogják ezt ráverni Gyurcsányra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.