Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Végleg elengedték a társadalom gondolkodó felét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pálinkás jó reggelt kívánok! Nem mintha azt gondolnám, hogy pálinkával könnyebb lenne elviselni azt az orrfacsarű bűzt, ami a NER minden pórusából árad (és akkor még ott vannak a kedvezőtlen élettani hatások, az állandó másnaposság, miegymás), mindössze néha a gondosan ápolt józan eszemet érzem kevésnek annak feldolgozásához, ami egyetlen kurva nap alatt a nyakamba zúdul. Az se túl jó megoldás, ha az ember befogja az orrát, behunyja a szemét, elfordítja a fejét és ráfekszik a fülére, hogy hátha elmúlik. Nem fog elmúlni. Csak az idő múlik könyörtelenül és hordozza magában az utókor jogos megvetését: ezek tényleg eladták a jövőjüket, az emberi méltóságukat egy nyolcvanasért, egyhavi könyöradományért, a legnyomorultabbak nyomorúságából kipréselt alamizsnáért? Ezek el. Legalábbis úgy tűnik, hogy megint hajlanának rá.

Tudják, vagy nem tudják, érdekli, vagy nem érdekli őket, azért iderakom: tudományos igényű kutatás bizonyítja, hogy csalás és manipuláció nélkül most sem lenne kétharmada a Fidesznek. Nahát. Azért olyan meghökkentőnek nem nevezném, mint amennyire egyesek meghökkentek azon, hogy rendszerszintű visszaélésektől egyáltalán nem mentesen zajlottak a parlamenti választások a NER uralkodásának idején. Attól, hogy nincs bizonyíték arra, hogy ezeket a disznóságokat – szavazatvásárlás, szavazók és szavazatszámlálók megfélemlítése, hamisított szavazási naplók, a határon túlról buszoztatott szavazók – a kormány rendelte meg, a parlament összetétele nem tükrözi teljesen a választói akaratot. Ha csak a 2018-as választást csalták el a nertársak, már akkor is olyan visszafordíthatatlan pusztítást végeztek a kétharmadukkal, amit a kétharmaduk nélkül nem tudtak volna megcselekedni. És ha csak a járvány miatt Moszkváig meghosszabbított veszélyhelyzet örve alatt elkövetett, sok esetben hazaárulással felérő gazemberségeket próbálnánk meg összeadni, az is több lenne, mint amennyiért az utókor hajlandó lesz megbocsátani.

Ámazonban készült egy másik kutatása a köz véleményének, eredetileg erre utaltam, amit persze mint minden hasonló kutatást kifejezetten ajánlott egészséges fenntartásokkal kezelni, ugyanakkor egy pillanatra mégis érdemes elmélázni fölötte. Az alapállítás az, hogy a november „a választói aktivizálódás” hónapja volt, ám miközben a Fidesz több mint 300 ezer támogatót szerzett, az ellenzéknek csak fele ennyi új szavazót sikerült megszólítani. Ezzel a két lista versenye valamivel szorosabbá vált, ugyanis a múlt havi 4 százalékos ellenzéki előny 2 százalékosra olvadt. És persze lófaszt sem jelent ez novemberben, hiszen a választás hónapok múlva lesz, de ezen az összefüggésen azért ne lépjünk át szó nélkül: az átlagosnál jóval nagyobb arányban erősített a Fidesz-KDNP a legfeljebb alapfokú végzettségűek és a falvakban élők körében: 8, illetve 9 százalékponttal.

Nos, mielőtt valamelyik ügyeletes moralizátor megint megsértődne azon, hogy Orbán rajongói az alacsony státuszú (iskolázatlan), minél kisebb településen élő, annál kiszámíthatóbban a Fideszre szavazó polgártársak közül kerülnek ki, és nekiállna bizonygatni, hogy de pedig csakafidesz jóval népszerűbb a budapestiek és a diplomások körében is, mint az ellenzék, szeretném jelezni: januártól egy 17 éves fiatal, akinek szakmunkásvizsgája van, ugyanannyit fog keresni, mint egy 14 éve pályán lévő tanítónő, óvónő. Ez nyilván annak köszönhető, hogy Magyarország előre megy, nem hátra. Gondolom, ezért is kúrta át a doktorminiszterelnök a pedagógusokat már megint, mint szart a palánkon. Úgy nyomja le éppen a torkukon a 10%-os fizetésemelésnek hazudott 10 százalékos ágazati szakmai bérpótlékot (értsd: nem az alapbért emelik, hanem a pótlékot), hogy közben még tartanak a sztrájktárgyalások a Kásler-féle vízfejű minisztériummal. Vagyis szarik ő rá, hogy pedagógusok ezrei hagyják el a pályát, hogy a megalázóan alacsony fizetések miatt a kezdők messze elkerülik az iskolákat, óvodákat, hogy lassan az iskolaőr tartja az angolórát, a takarítónő az irodalmat, őfényessége és sleppje akkor sem hajlandó a mindenkori minimálbért figyelembe venni a pedagógusok fizetésének kiszámításakor. A minimálbér és a garantált bérminimum nő a választási év tiszteletére, a kormány viszont nemhogy megbecsülni nem hajlandó a tanárokat, de egyenesen meg is alázza őket.

Nem olyan nehéz ezt összerakni az állampárt támogatóinak iskolázatlanságával, ami nem minősítés, hanem ténymegállapítás. Nem a véletlen műve az oktatás szétverésének eme lázas igyekezete, hiszen evidencia: minél kevésbé tanult valaki, minél kevésbé képes összefüggéseiben látni a világot, minél kevesebbet lát a világból, annál fogékonyabb arra a neoprimitív, gyalázatos uszításra, amivel traktálja a felcsúti mentalitású lókupec. Aki a pedagógusokat napszámosoknak tekinti és akként is kezeli, megalázza és beléjük rúg, miközben a 10%-os fizetésemelésükkel reklámozza magát a közösségi médiában és eszelősen mantrázza immár hónapok óta, hogy e pedagógusok gondjaira bízott gyerekekre a legnagyobb fenyegetést a buzeráns lobbi jelenti. Amelyet ő majd Varga Judittal megállít az óvodák és iskolák kerítésénél.

Mikrofonállvány: Na, de a magyar ellenzék is azt mondja, és a baloldali miniszterelnök-jelölt is azt mondja, hogy tulajdonképpen ez az LMBTQ-probléma Magyarországon nem is probléma, nálunk még óvodások nem akarnak a szülő beleegyezése nélkül nemet váltani.

Orbán: Mert tiltja a törvény. Azért Magyarország egy normális ország, tehát ebben a pillanatban azok a szabályok, amelyekkel rendelkezünk, lehetőséget adnak a kormánynak arra, hogy megvédje az iskolába járó gyerekeinket meg óvodába járó gyerekeinket, de a nyomás, hogy ezt változtassuk meg, óriási. Ha nem lenne ez az ügy fontos, akkor az Európai Unió egészen a pénzügyi zsarolást is ideértve nem akarna bennünket rávenni, hogy a gyermekvédelmi törvényt helyezzük hatályon kívül. Ha ez nem egy fontos ügy, akkor miért zsarol bennünket az Európai Unió? (Részlet a december 3-i közpénzszolgálati szózatból)

Azt akarom mondani, hogy hangyafasznyival kevésbé sötét helyeken simán pofán röhögnék azt, aki miniszterelnökként ilyen képtelen aberrációkkal áll elő, miközben kétharmaddal pöffeszkedik, és a pártjára jelen állás szerint állítólag mindössze 2%-kal szavaznának kevesebben, mint az együttműködésre kényszerített ellenzéki pártokra összesen. És senki nem kérdezi meg tőle, hogy te erkölcsi vakondtúrás, akkor mi a túróért tartasz népszavazást olyasmiről, amit a törvény egyébként is tilt. És senki nem pofázik vissza, hogy akkor szíveskedjen név szerint felsorolni az összes óvodát és iskolát, ahol név szerint pontosan mely LMBTQ-szervezetek akarják nemváltó műtétre kényszeríteni a gyerekeket. Hány intézmény, hány szülő, hány semmibe vett pedagógus szirénázott és dörömbölt a Karmelita kapuján, hogy a mocskos buzik bele akarnak pofázni a gyereke nevelésébe?

Nos, erre nulla bizonyíték van, ezzel szemben a kormány lakájhiénáinak  – az Origótól a Magyar Nemzetig, a PestiSrácoktól a Mandinerig – immár bírósági papírjuk van arról, hogy hazudnak azért, hogy a gazdájuk választási kampánytémává emelt kitalációját alátámasszák. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány ellen vesztettek jogerősen pert barnanyelvűék, miután futószalagon hazudták róluk, hogy gyerekvédelmi tevékenységbe bújtatott „LMBTQ- propagandát” folytattak óvodákban. A valóságot hajlítják a mérgező propagandájukhoz (abba most ne menjünk bele, hogy semmiféle pénzügyi zsarolásról nincs szó, a homofóbtörvénynek köze nincs a pénzekhez, Magyarország egyszerűen azért nem jutott még mindig hozzá az uniós támogatásokhoz, mert a kormánya korrupt, mint az állat), és végleg elengedték a társadalom gondolkodó felét. Már csak azoknak muzsikálnak, akik számára a Fideszhez való viszonyulás nem pártpreferencia, racionális mérlegelés kérdése, hanem vallási kérdés. Már csak azokhoz beszélnek, akik 35 ezer covid-áldozat, dübörgő infláció, államadósság, korrupció meg az álszent, korrupt kereszténydemokraták által a szemükbe belerázott rongy mellett is az óvodások nemváltó műtétei miatt képesek rettegni, és köszönik szépen az alamizsnát. Akik mára olyan mértékben képesek gyűlölni mindazokat, akikre a vezérkos kiadja a kilövési engedélyt, hogy már a tettlegességet sem tartják elítélendőnek velük kapcsolatban. Ilyen értelemben persze igaza van az önjelölt, szélsőséges félistennek abban, hogy röhögve vizel a fejükre minden pénteken a Kossuth nevű trambulinról. A probléma az, hogy mindenki másnak is a fejére vizel.

Ugyanakkor az is igaz, hogy amennyiben az elmúlt 100 év legsikeresebb évtizede valóban ennek a rögeszmés megélhetési hatalomtechnikusnak a kormányzásához kötődik, akkor a Fidesznek és kereszténytálib bűntársainak utcahosszal kellene vezetniük a népszerűségi listákat. Az, hogy ez mégsem így van, az annak is köszönhető, hogy a száz- és ezermilliárdokban mérhető tudatmódosító propaganda-szőnyegbombázás ellenére sem sikerült teljesen sötétbe borítani az országot, az oktatás teljes lezüllesztésének gyümölcsei pedig még nem értek be teljeskörűen.

Az irány viszont tökéletes. Az pedig Európa szélsőséges, perifériáját jelenti. Amelyet most éppen Varsóban igyekszik konszolidálni a nagyember. Ahova szintén azért ment Novák asszonyság társaságában, hogy a választási kampányát megtámassza Európa populistáival. Igaz, hogy a reménybeli nagy szélsőjobbos-populista összeborulás egyik jelentős ereje és szorgalmazója, az olasz Liga vezetője, Matteo Salvini nem is lesz jelen, de sebaj. A közösségi oldalára kitolt propagandavideó tanúsága szerint Felcsút büszkesége brüsszelezve felmondta a migráció-gyermekvédelem bűzös kottáját és hozzátette, hogy szélsőséges cimboráival azoknak a tízmillióknak akarnak hangot adni, akik úgy érzik, hogy nem képviselik őket. Vagyis meg akarják változtatni a brüsszeli politikát. Kurvajó. Én már azzal is beérném, ha kezdésnek mondjuk a saját, kinőtt szemétdombján nem azon ügyködne, hogy mindenkinek elnyomja a hangját, és mindenkit eltiporjon, aki magyarok millióit képviseli.

A hétvégi vidámság jegyében egy kis színessel tenném fel a pontot a nem túlságosan színes és vidám napindítás végére. A mérhetetlen KDNP (úgy is, mint az Európai Néppárt tagja) felháborodott levelentyűt írt a az Európai Néppárt elnökének, Donald Tusknak, aki arra vetemedett, hogy találkozott Márki-Zay Péterrel, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjével és ehhez nem kért engedélyt tőlük. Ráadásul azt is elmondta: együtt kíván működni a magyarországi baloldali ellenzékkel, amelyet a Néppárt megbízható és a kereszténydemokrata értékekhez hű partnerének tart. A Semjén és Hölvényi duó által aláírt izé legviccesebb része: felhívták a figyelmet arra, hogy a magyar baloldali ellenzék az Európai Néppárt tagpártjának, a KDNP-nek politikai ellenfele. Nahát. Én azért még hozzátettem volna, hogy ki is kell végezni az ilyeneket. Sőt, már eleve az, hogy a választáson indulnak, közvetlen hazaárulás.