Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Komolyan aggódom Schmidt Máriáért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Európa nem fogja örökké etetni azt, aki a kezébe harap, szembemegy az európai alapértékekkel, miközben eurómilliárdokat tesz zsebre. Ezt Timothy Garton Ash, brit történész, az Oxfordi Egyetem európai tanulmányokkal foglalkozó professzora mondta a HVG-nek, pár nappal ezelőtt. Véleményem szerint ez a kijelentés könnyen érthető, nem nagyon szorul magyarázatra, talán pont ezért is juthatott el Schmidt Máriáig, aki úgy érezte, meg kell szólalnia az üggyel kapcsolatban. Pedig hát ügy nagyon nem volt, egy professzor, egyben újságíró egy interjúban elmondta a véleményét valamivel kapcsolatban, amihez minden joga megvan, ráadásul véleménye egyáltalán nem volt alaptalan, hiszen a magyar kormány valóban szembe megy az európai alapértékekkel, miközben eurómilliárdokat tesz zsebre. Egy ember, aki évtizedek óta vizsgálja ezt a régiót, pontosan tisztában van azzal, hogy mit művelnek az egyes kormányok, és miként reagál erre a társadalom.

Abban is igaza van Ashnek, hogy nem tartható ez az állapot az örökkévalóságig, aminek bizonyítéka, hogy az EU egyre több eljárást indít a magyar kormánnyal szemben. Az sem véletlen, hogy az utóbbi hónapokban egy forint sem érkezett az uniótól Magyarországra, mivel nem biztosak abban Brüsszelben, hogy ezek a pénzek valóban úgy kerülnének felhasználásra, ahogy kellene. Az EU megelégelte, hogy Orbán az Unió ellen beszél már évek óta, de a támogatásokat felvéve gond nélkül építi tovább maffiarendszerét. A németek befolyása sem olyan jelentős már, ezért Orbán kezét jól láthatóan elengedték. És ugyan próbálkozik Orbán azzal, hogy egy olyan EP frakcióba kerüljön, amelynek újra ereje lehet, ezek a törekvések jól láthatóan sorra befuccsolnak. A fasiszták képtelenek megegyezni bármiben is, ami nem túl nagy újdonság.

De térjünk vissza Schmidt Máriához, mégis csak ő volt az, aki kegyetlenül felháborodott azon, hogy egy újságírónak véleménye volt a magyar kormánnyal kapcsolatban. Lássunk pár részletet Schmidt Facebook bejegyzéséből:

Ön mégis kinek képzeli magát? Miért ír, nyilatkozik és beszél újra meg újra a magyar politikáról? Magánvéleményét fejti ki, vagy fizetett Soros-lobbistaként szólal meg? Ideje lenne tisztázni a beszédhelyzetét, hogy mindenki láthassa, miért tekinti Önt egyfajta orákulumnak a nemzetközi neomarxista ballib média, lásd még: független, objektív. Persze tudjuk, hogy mindet Soros finanszírozza azért, hogy a nyílt társadalom fedőnevű birodalmi projektet szolgálják. Ez a közös nevező a sorosista, globálmarxista Guardian-nel is, aminek Ön, Ash, az egyik újságírója. Újságírója. Vagyis, Ön már rég nem komoly tudós, még csak nem is egy különösebben érzékeny elemző. Térségünket sem ismeri már valami jól. Nem beszél, nem olvas magyarul. Mégis visszatérően kritizálja Orbánt és Magyarországot.

Valaki szólhatna Schmidt Máriának, hogy még szabad véleménynyilvánítás van, amivel még Orbán sem tud mit kezdeni. Ha egy újságíró megkérdez valakit, az jó esetben válaszol a feltett kérdésekre, hiszen azért ment oda. Ez a magyar politikusoknak már nem megy, de ehhez hozzászoktunk. Ash nem politikus, hanem többek között a The Guardian egyik újságírója, így nem túl meglepő módon véleménye is van egyes dolgokkal kapcsolatban. Ezen felháborodni minimum nevetséges, de amit itt Schmidt előadott, az nem is felháborodás, ez már egy új szint. A szekunder szégyenérzet azonnal működésbe lépett, amikor neomarxista orákulumnak nevezte Ash-t. Egyszerűen ijesztő az, hogy egy ilyen elborult elmével megáldott személy fontos pozíciót töltsön be a magyar közéletben. Noha Schmidt nem miniszter, vagy hasonló pozíciót betöltő politikus, de véleményére – úgy vélem – igenis adnak a kormányon belül, ami borzasztóan veszélyes dolog.

Schmidt lejáratja saját magát és elvtársait, hiszen ki az, aki komolyan venne egy ilyen bejegyzést? Ráadásul ez a részlet egy nyílt levélből van, amit elviekben Ashnek címzett a történelem nagyasszonya. Tette ezt magyarul, mert mint tudjuk, aki nem beszél magyarul, az ne is nyilatkozzék a hazai helyzetről, hiszen nem képes megérteni azt. Ellentétben természetesen azokkal, akiket a magyar kormány hoz ide azért, hogy külföldiként jó véleményt mondjanak a kormány döntéseiről. Ezek a konzervatív megmondóemberek ugyanúgy nem beszélnek magyarul, mint Ash, de az ő véleményük számít, hiszen az kapóra jön a kormánypártnak, meg hát lényegében ezért fizetik őket. Az ösztöndíj nem ingyen jár, mint tudjuk, azért teljesíteni kell.

Azt sem értem igazán, hogy miért ugrik Schmidt azonnal, ha valaki kritizálni meri a magyar kormányt. Ki lett neki adva parancsba, hogy háborodjon fel, mint Szijjártó Péter? Kötelességének érzi, hogy ezzel megvédje a haza becsületét? Én sajnos csak egy szánalomra méltó asszonyt látok, akinek megnyilatkozásai egyszerűen nevetségesek, azokat senki sem veszi komolyan. Schmidt már szinte csak történelemhamisításáról híres, ami már nem nagyon fog megváltozni a közeljövőben. Nem tudom, mi lesz vele egy kormányváltást követően, de komolyan aggódom érte, mert hát mi lesz itt, ha a Soros-terv életbe lép, MZP lesz a miniszterelnök, a nemzeti, keresztény, konzervatív kormány pedig eltűnik a süllyesztőben? Schmidt teljesen meg fog őrülni, hiszen akkor úgy fogja értékelni, mintha a haza elveszett volna. Kemény hónapok elé nézünk, úgy érzem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.