Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az elmúlt néhány napban semmi más nem történt, mint learatták szorgoskodásuk gyümölcseit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt a hét utolsó munkanapján! Karácsony Gergely már megint megbukott, vezető hír a pártmédiában, hogy a szolgálati autójával járkált vidékre. Már ott tartunk, hogy nem kizárt a bűncselekmény sem. Gondolom, lesz feljelentés is. Az milyen kínos lesz, amikor elkezdik feljelentgetni a kormánytagokat, és nem csak azért, mert magáncélra használják az autót, hanem családi kiruccanásra vagy hasonlókra, és nem csak autót, hanem repülőt és helikoptert is. Pláne ha majd kiderül, mi mindent használtak még sajátjukként a drága urak és hölgyek. Mert feltételezem, hogy az, akiben annyira pezseg a közvagyon megvédésének kényszere, nem csak Karácsonyt jelenti fel, hanem mindenkit, akiről bizonyítható a közvagyonnal való visszaélés. Vannak páran.

Mialatt Karácsony Gergely gépkocsihasználata borzolja a kormánysajtó idegrendszerét, vannak azért egyéb, szintén az ország életét alapjaiban befolyásoló események is. Schmidt Mária Facebookon levelezik mindenkivel, aki csúnyákat mond a főnökére. Sajnálatos módon kevés olyan pontja van a világegyetemnek, ahol olvasgatják ezeket a posztokat. Olyan pedig egy sincs – természetesen szép hazánk kivételével – ahol bárkit érdekelne, mit irkál a Terror Házának igazgatónője. Az is leginkább csak ebben a mocsárba taposott országban bírhat hírértékkel, hogy előkerült valami régi feljegyzés Harrach Péter múltjából, mely a szexuális irányultságára célozgat, de az sem sok normális országban eshet meg, hogy ezzel a címmel jelenjen meg egy cikk (vagy mi ez) a frissen alakuló svéd kormányról:

Megalakult az új svéd kormány, az oktatásért egy transznemű személy lesz a felelős (888.hu)

Kérdés: na és akkor mi a bánatos franc van, ha valaki transznemű, másvalaki meleg? Az befolyásolja a munkája minőségét, netán azt, hogy milyen ember? Ha nem, akkor miért lehet ez egyáltalán téma? Ha majd fogok látni egy olyan főcímet, mely szerint egy ország új miniszterének egy barna hajú, esetleg görbe lábú embert választottak meg, akkor majd érteni fogom a dolog lényegét. De addig aligha.

Miközben Orbán Viktor – vállán az országgal – előre megy, nem hátra, a gaz Brüsszel is ezt teszi. Akkor is, ha Luxembourg egyéb iránt. Pedig már többször sikerült megállítani. Tegnap délelőtt az EU bíróságának főtanácsnoka nyilvánosságra hozta a véleményét: Magyarország és Lengyelország hiába vergődik, a tagállamoknak – minősített többséggel – igenis joguk van megbüntetni azokat az uniós kormányokat, melyek a jogállam leépítésében serénykednek. Ez még nem a bíróság döntése, de várható, hogy az egyezni fog Campos Sánchez-Bordona főtanácsnok ajánlásával. Ha ez megtörténik, akkor a tagállamok szavazni fognak. Ott már nincsen vétó, a többség akarata dönt. Bálint kolléga reakciója: Varga Juditot várják a hangosbemondónál! Tíz perc sem telt el, az igazságügyminiszter, aki amazon is, máris befutott és beleordított a hangosbemondóba:

Hát azt hiszem, bőven több ez, mint csak egy vélemény. Egyrészt azért, mert nem random politikus vagy állampolgár véleménye, másrészt azért, mert a bíróság döntése nem szokott eltérni ettől a bizonyos csak egy véleménytől. Különösen kedves Varga Judittól az a korrektség, ami minden körülmények között elvárható egy kormánytagtól:

❗️Mielőtt azonban örömkönnyek szöknének a brüsszeli elit és a balliberális sajtó szemébe, halkan megjegyezném: ez csupán egy javaslat, ítélet csak év végén, jövő év elején várható.

Az a helyzet, hogy senki nem fog örvendezni annak, ha a kormány mocsokságai miatt az országot büntetik, de ez semmi más módon nem működhet, csak így. Tudom, hogy maximumra fogja csavarni a propaganda a hangerőt és abban is biztos vagyok, hogy megpróbálják az ellenzéket – a pártokat is, de az ellenzéki szavazókat is – felelőssé tenni azért, ami ezután következik. Márpedig ennek egyetlen felelőse van – ahogy a világcsúcstartó halálozási adatoknak is -, őt Orbán Viktornak hívják. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenki más felelőssége kizárható lenne, hanem csupán annyit, hogy legelőször neki kell vállalnia a következményeket. Akkor is, ha nem akarja. Végezetül: én ugyan sem brüsszeli elit, sem balliberális sajtó nem vagyok, azonban mélységesen szégyellem magam azért, mert a kormány egy tagja képes ilyen aljas kijelentést tenni csupán azért, hogy védje a főnöke hatalmát (és persze a saját hasznát). Hátborzongató.

És akkor ez még nem is jelentette a nap végét, mert a nagyszerű igazságügyminiszter tovább bömbölt ama bizonyos hangosbemondóba.

Több gyermekvédelem, kevesebb Brüsszel‼️
❓Milyen Európai érték az, amikor pénzért cserébe a gyermekeink lelkét akarja Brüsszel? Élő, megkötött szerződéseink vannak azokra a forrásokra, amik járnak a magyar embereknek. Az EU most mégis át akarja nevelni kisgyermekeinket az óvodákban és az iskolákban!
Ez a bekiabálás arról szól, hogy újabb kötelezettségszegési eljárás hazánk elleni. Is.
A rasszizmus és az idegengyűlölet elleni küzdelem: a Bizottság felszólítja NÉMETORSZÁGOT, MAGYARORSZÁGOT és LUXEMBURGOT, hogy maradéktalanul és helyesen ültessék át jogrendjükbe a gyűlöletbeszédet és a gyűlölet-bűncselekményeket bűncselekménnyé nyilvánító uniós jogszabályokat.

Itt egyáltalán nincsen szó pénzről, Arról főleg nincs, hogy valaki valakit át akarna nevelni. Egyszerűen csak nem kellene sem a homofóbiát, sem a rasszizmust kormányprogrammá tenni. Főként pedig nem kellene összemosni a melegeket a pedofilokkal. Nem túlságosan bonyolult ám.

És akkor végül emlékezzünk meg arról a nagyszerű pillanatról, hogy a magyar kormány megvétózta az Európai Unió közös részvételét a demokráciacsúcson. Ez volt a gyönyörű bosszú azért, mert a Biden-adminisztráció Magyarországot nem hívta meg külön a csúcstalálkozóra – minden más uniós tagországot igen -, így aztán Magyarország nem írta alá a közös nyilatkozatot, ami azt eredményezi, hogy az Európai Unió tagállamai nem jelenhetnek meg egységes közösségként, Ursula von der Leyen és az Európai Tanács elnöke, Charles Michel nem beszélhet a teljes Európai Unió nevében, valamint az EU nem nyújthat be közös tervet.
A más tartalmú, ellentétes híresztelésekkel szemben biztosíthatok mindenkit arról, hogy a Fidesz csak demokrata, konzervatív pártokkal fog a jövőben is együttműködni.
📌 Célunk, hogy a nemzeti érzelmű, szabadságpárti, bevándorlás-ellenes, a hagyományos családi értékeket tisztelő embereknek minél erősebb képviselete legyen az európai döntéseknél.
🇵🇱 Ami pedig a konkrétumokat illeti, pénteken utazunk Varsóba, hogy a következő lépést megtegyük. Időben tájékoztatni fogunk mindenkit a fejleményekről.
Ezt Novák Katalin posztolta oda a Facebookjára elsején. Ma van az a bizonyos péntek, amikor Orbán Viktorral közösen trappolnak Varsóba, hogy megtegyék ők a következő lépést. Ez a lépés pedig az lett volna, hogy bejelentik az új uniós pártszövetség megalakulását, de idő közben Lengyelország kihátrált, az olaszok követték. Azóta Novák Katalin közösségi oldalán nem látom, hogy indulnak a főnivel Varsóba. Orbán Viktor egy teljes napja nem szórakoztatja semmi újdonsággal a híveit, kitartóan megy előre 24 órája. Szerintem ha gyalog megy, akkor is átért már a határon. Sőt, az egész magyar kormány bőven átment minden létező határon. Az elmúlt néhány napban semmi más nem történt, mint learatták szorgoskodásuk gyümölcseit. Remélem, nagy a nyugalom és egyetértés a kormányban, készülnek a bejglisütésre és hasonlók. Addig is nagy érdeklődéssel várom, hogy Novák Katalin tájékoztasson a fejleményekről.
Jó ébredezést mindenkinek! Hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.