Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Ilyenkor az a megoldás, hogy jó hangosan és sokszor el kell mondani: hatalmat akarnak. Az mindig szokott segíteni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már csak azért érdemes volt felkelni az ágyból, hogy megtudhassuk, hogyan fog tudni igazán jól megújulni Európa. Ezt most Varga Judit hirdette ki, de biztos vagyok abban, hogy mások is megteszik hamarosan. Már amikor lesz egy kis idejük ilyen apróságokra, és nem Karácsony Gergely hálószobájában leskelődnek. Mert most ez történik, a pártmédia vállt vállhoz vetve mesél arról, micsoda lusta alak ez a főpolgármester, hiszen azért jajveszékel, mert Palkovics László – aki meg egyáltalán nem is alszik, de ez legalább meg is látszik rajta – reggel nyolcra hívta megbeszélésre. Igaz ugyan, hogy nem a reggel nyolc óra volt a probléma, hanem az, hogy igen nagyon pofátlan dolog vasárnap délután füttyenteni, hogy hétfő reggelre volt kedves programot szervezni Palkovics a főpolgármesternek. Ilyesmit a titkárnőjével vagy egyéb beosztottjával tehet meg az ember. Ez a baj ezzel, nem a korai időpont.

Tehát Varga Judit. Minden idők legjobban hegedülő igazságügyminisztere előadott – na, nem a Pegasus-kémszoftverrel kapcsolatos iratokat, azok ugye hadititkok -, mert az nagyon megy neki, arról beszélt az Európa Jövőjéről szóló konferenciasorozaton a kerekasztal körül ülve, hogy Európa akkor, és csak akkor tud igazán jól megújulni, ha a konzervatívok tudnak dominálni. Mert most a konzervatívok el vannak nyomódva Európában, kisebbségben vannak erősen, ezért jogos igényük nekik, hogy ők irányítsanak. Amúgy is, a konzervatív szóban eleve benne van, hogy nagy megújítók, tehát jár nekik a vezető szerep. Akár akarják az európaiak, akár nem. Mert ugye ha akarnák, akkor konzervatív többség lenne az országok élén is, az Európai Parlamentben is, az egész Unióban is, de mivel nem akarják, nincs konzervatív – plánehogy szélsőjobbos – többség. Ilyenkor az a megoldás, hogy jó hangosan és sokszor el kell mondani: hatalmat akarnak. Az mindig szokott segíteni.

Varga Judit kijelentette, látszik az európai felmérésekből, hogy az elit nagyon messze elszárnyalt az európai emberektől, és van igény arra, hogy konzervatív politikát valaki megfogalmazzon.

Jelenleg formálódóban van egy új európai konzervatív oldal – jelezte, majd kiemelte: ha 2022-ben a magyar kormány meg tudja erősíteni a helyét, a legitimációját Magyarországon, akkor ennél erősebb fegyver és „hatalmasabb lehetőség egész Európa számára is ritkán fog adódni”, azáltal, hogy a konzervatív oldal megerősítést nyerhet. „Csak úgy tudunk igazán jól megújulni, mint integráció is, vagy akár veszélyeket elhárítani, ha a konzervatívok tudnak ebben dominálni” – fogalmazott Varga Judit. (MTI)

Nem tudom hirtelen, ki lehet a szárnyaló elit. A kormányok? Az EP-képviselők? Mert ugye egyiket is, másikat is az emberek választották meg. Leváltani is ők tudják, már persze ha akarják. Én olyanról még nem hallottam, hogy bárkit kineveztek Európa császárává csak azért, mert az illető nagyon szerette volna a trónt.

Azt meg jól értem, hogy már nem is uniós pártcsaládban gondolkodik nemzetünk bölcs vezére, hanem egyenesen egy egész oldalt akar ő létrehozni? Újat? Ami ráadásul konzervatív? Hát én igazán nem akarom senki kedvét elvenni az innovációtól, de valamiért az a meggyőződésem, hogy már létezik ilyesmi Európában. Ahhoz képest lesz ez új? A régivel mi lesz? Orbán elnevezi őket neomarxistáknak, és minden rendben?

Azt meg már tényleg könnyekkel a szememben olvastam, hogy gyakorlatilag egész Európa jövője azon múlik, hogy Orbán Viktor tekintetes- és várúr tavasszal maradhat-e Cinege utcában, vagy vissza kell cuccolnia a családnak – már persze amelyik családtag nem a hanyatló, migránsoktól rommá erőszakolt, LMBT-től megnyomorított Spanyolországban senyved, hanem a biztonságos és boldog Magyarországon élvezi az életet – Felcsútra? Az ciki lesz, szar onnan a kilátás. Valami hülye felhúzott a kert végébe egy böhömnagy stadiont. Azt meg ugye még nem lehet tudni, hogy apuka hatvanpusztai uradalma fogadóképes lesz-e akkorra. Ez persze csak családi ügy, azt nem tudtam, hogy az egész kontinens jövője is ettől függ.

Ha ez így van, akkor tessék sokkal többet, sokkal hangosabban követelni azt a hatalmat, nehogy kicsússzunk az időből! Még a végén itt fogunk állni a tavaszi napsütésben a régi konzervatívokkal, liberálisokkal, zöldekkel, jobboldallal, baloldallal, meg amivel eddig is. Jól is néznénk ki, ha kénytelenek lennénk békésen élni az életünket. Nekünk – természetesen mimagyaroknak – a harcolás a lételemünk! A kormány már olyan szépen megvédte a rezsit, a pálinkát, az akácot és egy csomó mindent. Ragaszkodunk hozzá, hogy védje meg a folyamatos háborúskodáshoz és a szüntelen gyűlölködéshez való jogunkat is!

Vicceltem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.