Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt a szegény ember jószága már saját magát se tudja eltartani, nemhogy a gazdáját

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Ciki

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

De most aztán bírja már ki kend ezt a kis időt! Mindig csak a hurcolkodáson jár az esze. Tájékozatlan kend nagyon! Mert ugye, ha Tündérhonba menne jól élni, és ide meg csak küldené júdáspénzért a szavazatait, azt megértené a rokonság, ha meg nem is bocsátaná. Ciki lenne, ha idejönne kend fagyoskodni, meg vegetálni, mikor odát a honi magyarok adójából akár három bocskoros románt is tarthatna, hogy váltott műszakban suvickolják a kend több diktatúra által koptatott kutyabőrét. Hallatlanul felelőtlen képzelgései vannak kendnek.

Kend nem bicskával keresztelt székely, mint akiket a kolostori hizlaldába vásárol a várúr vazallusnak, meg szellemi méregkeverőnek. Egyébként is magyar földön jubilált a „székely hadosztály”. Még most is dúlnak cefetül. Most a románok nem állnak meg a Tiszánál, hanem már Angliában szedik a spárgát meg a málnát. Innen csak dobbantottak, mint a Kárpátok géniusza idején. 

A mi földesuraink tehenészetében bangladesiek és indiaiak a csírások, mert egyrészt ők már gyárilag tisztelik a tehenet, másrészt a papoknak kegyadományként jutatott illibiskolák egyelőre úgynevezett közmunkára készítik fel a halmozottan hátrányos helyzetű szaporulatot. Tudja, az árokparti kapirgálás során bekapkodhatják az életük hátralévő részére keresztényi szeretetből kifolyólag engedélyezett oxigént. Utána már se a tehénistállóban, se a szereldében nincs béren kívüli juttatásként oxigén a prolinak.

Hanem lényeg a lényeg! Mondom! Itt a szegény ember jószága már saját magát se tudja eltartani, nemhogy a gazdáját a mai takarmányárak mellett. A föld az uraké, zsákból meg nem lehet jószágot nevelni. Ha végigmegy a falun, hát csak a fidesztenyésztésű magyar portáján van némi mozgás reggelente. Díszkecske, díszliba, díszoroszlán, ki mit nyert az uniós pályázaton. Na meg keresztesvipera a buzgóbb hívőknél, státusszimbólumként. 

A Jani cigány is eladta a pejkancát. De nem az arabnak, hanem a falu földesurának. A mi földesurunk munkás-parasztszármazású KISZ-ajánlással kommunista egyetemet végzett kereszténymagyar értelmiségi, akinek az anyukája grófnő, az apukája pedig Doberdónál vitézséget szerzett, zsidótranszportokat Auschwitzba küldő csendőrtiszt volt, és akinek az Oroszországból emigrált izraeli rokonai napelemmel vetették be a szomszéd falu határát. 

Szóval a Jani bá’ lova szem előtt van, de majdnem csak volt, mert megfeküdt. Az orvostudomány csődöt mondott. De nem a Jani! Este megszemlélte. Hajnali félháromkor mentek a tatával, Jani vitte a varázsszert a kétliteres ronggyal lekötött szájú üvegben, szemtanúk mellőzésével rutinosan beledöntötték a pejkóba, és mondta a Jani, hogy délután négyre a lónak állni kell. És ugye ha a Jani mondja, az úgy is van. El se ment megnézni. 

Becsületére legyen mondva az úrnak, egy hét múlva vitte a beavatkozásra szánt pénzt, de a Jani nem fogadta el. Nagy unszolásra, hogy akkor hogyan és miként tudná viszonozni, hát azt mondta a Jani, hogy engedje meg az úr, hogy a 80 hektár kukoricásában bengészhessünk a kombájn után. (Ezért is nem írtam kendnek, mert amíg tartott a világos, mi a kukoricaföldön bogarásztunk, sötétben mentünk-jöttünk, épp, hogy aludtunk valamicskét, most pedig kukoricát morzsolunk a tata laborban, és itt én vagyok a kend kémszoftvere.)

Jelentéstevői minőségemben rögvest postázom is: 

– Kiderült, hogy a mi külügyérünk a világ legüldözöttebb kereszténye, mert rövid idő alatt már vagy háromszor is körbekergette a gazdája a Földgolyóbison és az mondta, hogy „mi a józan ész mentén…”, a Zsiga bá’ meg befejezte a mondatát, hogy „…hazudtok folyvást és beszéltek hülyeségeket”.

– A szolgáltató szó jelentése foglalkoztatóra módosult. Mérőóra állást jelentünk, a hivatali adminisztrátorok helyett elvégezzük a bürokráciát, nyomtatunk és fénymásolunk, regisztrálunk és adategyeztetünk, stb.

– 8 milliárdért építettünk templomot a szlovákoknak, és megdobtuk 21 milliárddal 3.800 vállalkozójukat, hogy legalább ők boldoguljanak.

– A szegényritkítás után múlt héten lehetőséget kapott a többi falusi is az oltakozásra.

– Az úszókat/sportolókat/színészeket stb. ért abúzus gyorsan lekerült a napirendről, mert valamennyi hangoskodó száját befogta az így szerzett közpénzmillió, amiről most senki nem beszél. A prolit ingyen zárja kazánba a gazdája. Ugorjunk.

– Ez most rázós lesz. Valaki bedobta, hogy ő olvasta Spenglertől, hogy a XVII. században több mint 1 millió boszorkányt égettek meg. Na, több se kellett! Borult a bili! Frédéric Martel Vatikános könyvét kellene elolvasni, de drága, csapott le a témára Misi bá’ és már folytatta is. Azt állítja, hogy nem az azonos neműek iránt vonzódók a veszélyesek a társadalomra, hanem akik úgy titkolják, hogy üldözik a maguk fajtáját. Persze megint a Zsiga bácsi ragadta magához a szót, hogy biztos is! Itt van ez a Jakab gyerek. Hogy rászabadult a mocskos fantáziájuk, mert egy nem a felesége nővel bement egy lakásba?! És ahhoz mit szólnak majd, ha valakinek eszébe jut firtatni, kik is voltak a kommunista Szodomában a kollégiumi szobatársai az ereszcsatornáról rutinosan landoló bácsinak? Na, az lesz majd az igazán ciki, ha kideríti ez a szemfüles zsurnaliszta, hogy melyik szobatárstól szülte a bácsi a vonaton az Alaptörvényt, mert a Zsiga bácsi jó keresztény lévén arra gondolni se mer, hogy bekokózva, Isten bocsássa meg, partiba.

Folytatnám még, de a tata – megérezve, hogy a többi öregfiúnak is lesz nem a lányfülemnek való hozzáfűznivalója – kiküldött, pedig még fért volna kukorica a szakajtómba.

Reméljük, kend oltva van és hordja a maszkot, meg nem kóricál el Afrikába a jómódból.

Bütyökfalva, 2021. november 29.

Mirtill  

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.