Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Azért van abban valami drámaian tragikomikus, hogy ennyi ésszel ma többmilliós fizetést lehet kapni fideszéknél

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,209,341 forint, még hiányzik 790,659 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Ha nem baj, nem jósolok farkasordító hideget, derékig érő havat és világvégét. Egyrészt azért, mert igyekszem fontosabb dolgokkal szórakoztatni a nagyérdeműt, másrészt azért, mert a hivatalos előrejelzés semmi ilyesmit nem jelez, harmadrészt télen előfordul ilyesmi, és amúgy sem tehetünk ellene semmit. Az új vírusmutáció miatt sem kezdek jajveszékbe, mert akkor is ráérünk majd pánikolni, ha kiderül, van-e rá okunk. Azt pedig a kutatók fogják megmondani, nem kardiológusok, üzemorvosok vagy állatorvosok. Egyébként is van más ok az izgalomra, hiszen mindjárt jön a Mikulás – pontosabban megy oda, ahová oka van menni -, aztán karácsony, újév, és mire kettőt pislogunk, máris mehetünk szavazni. Már persze, ha a nemzetközi helyzet, Brüsszel aljassága, az új német kormány fenyegetései, az ellenzék által fenyegetett nemzetbiztonság, az ostrom alatt álló csirkeháló, vagy a migránshordák által behurcolt vírus nem teszi indokolttá, hogy elhalassza jó kormányunk a választást. Mondjuk ötven évvel.

Némi meghökkenéssel konstatálom, hogy az Orbán-kormány igazságügyminisztere olyan erővel tolja a nyikorgó talicskát, hogy sikerült átmennie önmaga paródiájába. Először ijesztő volt a rengeteg átkozódás, mostanra inkább sajnálom szegényt. Pocsék lehet nagy karrierről álmodni, aztán oda jutni, hogy ijesztgetőemberként hasznosítja a főnöke. Bár az is lehet, Varga Juditot nem zavarja a dolog. Én biztosan utálnám, ha reggeltől estig hülyeségeket kellene harsognom neomarxista-buborékokról, keresztesháborúkról, pluszban azt kellene követelnem, hogy az Európai Unió azonnal vegyen ki az alapszerződésből egy kifejezést, ami mindig is benne volt, és ami senki mást nem zavar, csak a magyar és – most még legalábbis, mert a dolgok szoktak időnként változni – a lengyel kormányt. Nem kell ahhoz jogi diploma, elég a józan ész, hogy ha van egy közösség 28 taggal, és ebből 26-nak semmi baja egy megállapodással, akkor az úgy fog maradni akkor is, ha a magyar miniszter naponta négyszer bibliai átkokat szór a közösségre. Szóval nem hatékony, de legalább borzalmasan ciki.

Ha már röhögcse. Nekem a tegnapi napon Németh Szilárd vitt mindent, mint a tornádó. Percekig röhögtem a friss posztján. Mutatom:

🙏 A magyar kormányban bízhatnak a magyar szavazók, a rezsicsökkentés stratégiája már 8 éve tart és remekül működik hazánkban!
❌ A baloldal ezt eltörölné, mert nekik nem számítanak a magyar emberek.
Állítsuk meg őket! Írja alá Ön is a Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! petíciót online!
Ez persze így önmagában még nem vicces, de a hozzá csatolt fotóval együtt már az:

Facebook/Németh Szilárd

Na ki van a pacalügyi rezsibiztos kicsi kacsójában tartott szórólapon? Ugyehogy ugye. Komolyan felmerült bennem a gyanú, hogy a Németh Szilárd közösségi oldalát kezelő személyzet megtrollkodta szegényt. Az is lehet persze, hogy a nemzeti médiabirodalom átszervezése miatt mindenkit valamelyik propagandalaphoz irányítottak, aki az általános suliban legalább hármast kapott egy fogalmazására, így aztán nem maradt hadra fogható morális fölény a Facebook kezelésére. Mittudomén. Mindenesetre nem kicsit vicces, hogy éppen a Fidesz alelnöke reklámozza, mekkora gáz van kormányéknál. A propagandazseni jól kidolgozta a választási taktikát, ami semmi másról nem szólt, minthogy meg kell állítani Karácsony Gergelyt. Erre Karácsony jól kiszúrt velük, mert magától megállt, ezt azonban a beindított szerkezet már nem volt képes lereagálni, úgyhogy zúdul tovább a betanult hülyeség. Szili pedig boldogan viszi a zászlót, mert ezért fizetik. Fizetjük. Azért van abban valami drámaian tragikomikus, hogy ennyi ésszel ma többmilliós fizetést lehet kapni fideszéknél, egy szakápoló, gyógytornász, gyógypedagógus (a végtelenségig lehet sorolni) pedig kénytelen munka után másodállásban gürcölni, hogy ne kelljen éheznie. Amennyibe nekünk egy darab ilyen politikus belekerül havonta – bruttó fizetés, egyéb juttatások -, annyiból 100 hasznos és fontos munkát végző ember bérét ki lehetne egészíteni legalább a megélhetés szintjéig.

Ha már mindjárt itt van az év vége, nem ám csak a Mikulás és a karácsony jön menetrendszerűen, hanem a kórházak adósságállománya is feszítővé válik, csőddel fenyegetve a beszállítókat. Évről évre újratermelődik az adósság, pedig én emlékszem, amikor a kormány a saját embereit ültette a kórházak élére és központosította a beszerzéseket, az volt a magyarázat, hogy tűrhetetlen az állandóan megújuló addóssághalmaz, az eddigi kórházvezetés szarul gazdálkodott, de majd ez megoldja a gondot. Akkor sem volt hihető, azóta pedig teljesen biztos, hogy semmit nem oldott meg, de legalább tovább súlyosbította a meglévő bajokat, és még generált is melléjük néhány újabb problémát. A lejárt adósságállomány most 45 milliárd forintnál tart.

A kórházi beszállítói kör mintegy négyezer hazai vállalkozást jelent, mindezt hozzávetőlegesen 500 milliárd forint értékben. 42 ezer főt foglalkoztató szektorról van szó, melyek 95 százaléka kis- és középvállalkozás. 

Tóth Zsolt szerint a magyar vállalkozások közel 30 százaléka fog megszűnni a közeljövőben a kifizetetlen adósságok miatt, 20 százalékuk átalakul (például csökkenti a termékportfólióját), ezért 1000-2000 munkahely fog megszűnni, mindez 6-8 milliárd forint közvetlen adókiesést fog jelenteni. (mfor.hu)

Orbán Viktor rájött, hogy ő tulajdonképpen egy áldott jó ember, egy kedves nagypapi és cukkancs férj, úgyhogy miközben a távhőszolgáltatók ráhozták a frászt az önkormányzatokra, hogy hamarosan hidegek maradnak a radiátorok, a vírus tarol, az infláció versenyben van a forintromlással, az Európai Unióval nagyon súlyos viták vannak, nem nagyon jön a pénz, sorra bukkannak fel a zűrös ügyek, az összes kormánytag és a pártpropaganda valamennyi verőlegénye harcban áll az ország lakóinak legalább a felével, Kövér László bedobta a gyeplőt a lovak közé, szinte már elviselhetetlen a feszültség a társadalomban és az egész neres szerkezet üvöltve omlik össze, őfényessége elérkezettnek látta az időt hogy a felesgének köszöngesse nyilvánosan, amiért olyan jó asszony (hogy el ne felejtse az őszinte szavakat, papírból olvasta fel), és gyerekek leveleire válaszolgat. Hohohohó!

Kellemes ébredezést mindenkinek, mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.