Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szélsőjobbos populisták már csak olyanok. Örömmel átengedik a vezetést

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Már megint péntek van, ami nem sok újdonságot hoz ugyan az életünkbe, legfeljebb a reményt, hogy két napra csendesedik a kampányüvöltés. Bár erre olyan nagyon komolyan nem érdemes számítani. Népünk bölcs vezére egyre kétségbeesettebben igyekszik összefogni valakivel, hátha akkor erősebbnek fog látszani. Szerdán a spanyol nacionalista, populista szélsőjobb párt, a VOX vezetőjével csacsogott. A pártmédia úgy számolt be a dologról, mintha a VOX konzervatív párt lenne, de ez nem igazán fedi a valóságot. Orbán Viktor nem nagyon lehetett büszke a találkozóra, mert péntek reggelig (tehát mostanáig) még egy kósza sor sem jelent meg a közösségi oldalán a találkozóról, ellenben valamelyik Vastag nevű tehetséges dalos előadta a Bánk bánból a Hazám, hazám című áriát – pontosabban annak néhány másodperces részlete került fel a miniszterelnöki fészbukra -, nem kellett volna. Nem baj az, ha az ember olyasmit vállal, amihez az adottságai és a képzettsége is megvannak. Továbbá meg lehet tekinteni a pártfőtitkár elvtársról készült videót, melyen a lelkes hívekkel szelfizik. Santiago Abascal nem bukkan fel sehol sem. Jó, mondjuk én sem lennék büszke a találkozóra, pedig még csak politikus sem vagyok. De ha már Orbán szervezkedik a szélsőjobbal, akkor ne szégyellje.

Miközben a szélsőjobb nagy erőkkel, bár ezidáig – mindannyiunk szerencséjére – kevés sikerrel szervezkedik, Orbán Balázs arról mesélget a Magyaridők Nemzetben, hogy már megint el vannak ők nyomva. Mármint a konzervatív, jobboldali, keresztény és nemzeti média van elnyomva piszkosul. Ezt onnan lehet biztosan tudni, hogy egészen addig, ameddig Orbán Viktor rá nem jött, hogy ő jobboldali és konzervatív és a fene sem tudja, micsoda, addig a BBC és a New York Times objektív hírforrásokat jelentettek, de azóta már baloldali propagandát tolnak. Aha, amúgy valóban úgy fest, az egész világ Orbán Viktor színe-változásához szokott igazodni. Közben meg nem. Egyszerűen arról van szó, hogy aki csak egy kicsit is más véleményen van (vagy éppen nagyon) bizonyos dolgokról, mint amit éppen akkor gondol a világról Orbán Viktor, az mindenképpen rossz. Ha pedig kritizálni merészeli a pártállami maffia módszereit, az kimondottan ellenség.

Ártunk és ormányunk teljes mellszélességgel küzd a komplett Európai Unió és annak minden egysége ellen, miközben eszébe sem jut egyetlen fideszesnek sem, hogy elmélázzon azon az örök bölcsességen, mely szerint ha mindenki szembe jön az autópályán, akkor lehet, hogy te haladsz rossz irányba. Mindjárt lehet illusztrálni is, hogy miről beszélek:

Az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat nem azt a célt szolgálja, hogy az állampolgárok akarata érvényesüljön – jelentette ki az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója az intézmény csütörtöki sajtóeseményén.

Kovács István úgy vélekedett, a kezdeményezéssel a brüsszeli elitnek akarnak ürügyet adni arra, hogy föderalista irányba mozdítsa el az Európai Uniót.
    Kovács Attila, az Alapjogokért Központ projektvezetője azt mondta, hogy moderálják a véleményeket, az ő megjegyzéseiket már többször törölték. Úgy fogalmazott: a konferenciasorozaton „lejt a pálya a föderalista erők irányába”, a különböző testületek személyi összetétele is ezt jelzi. (MTI)

Az már tényleg a világ csudája, ha Kovács István képviseli az uniós polgárokat, és védi az ő akaratukat. Milyen kár, hogy az Alapjogokért Központ nagyszerű stratégiai igazgatójának eszébe sem jut áttekinteni, milyen irányultságú vezetői vannak az összes magyar testületnek, kizárólag mely párt katonái hozzák meg és szavazzák át a parlamenten a törvényeket, kinek az érdekében. Aztán máris rátérhetnénk a fontos kérdésre: milyen irányba lejt a pálya?

Tényleg csak desszertként hozom ide pitymallatkor Gál Kinga magvas meglátását. A Fidesz pártkongresszusán frissiben alelnökké avatott EP képviselő arról mesélt a rádióban, hogy a csúnya Európa Néppárt balra tolódott, de nagyon (innen nézve a Fidesz ment szélsőjobbra, de biztosan nem annyira daliás a látásom, mint Gál Kingáé), ezért aztán az európai jobboldali pártok a Fidesz mögé óhajtanak felsorakozni. Hogy majd Orbán Viktor vezeti őket, ha jól értem. Hát én azt biztosan érdeklődéssel fogom figyelni, ahogy Salvini, Marine Le Pen és Santiago Abascal egymáson keresztülesve tessékelik az élre a nagy magyart. Tutira úgy lesz, a szélsőjobbos populisták már csak olyanok. Örömmel átengedik a vezetést.

Végezetül egy hír a politika világán kívülről: miután rommá bombázták az agyamat – nyilván mindenki másét is – a nagyonnagy online kereskedő cég és a másik kereskedő cég közös fekete péntekével, amikoris minimum el fogok ájulni a hihetetlen árak láttán, benéztem az oldalra, mert szeretek elájulni. Most jön a meglepi: tényleg lefejeltem az asztalt. Az azért már valami, ha egy 189 990 forintos számítógépes eszköz árából 5000 forintot engednek! Tisztára, mint Mészáros Lölöéknek a rezsicsökkentés. Én ünnepélyesen megesküszöm, ha valaha lesz annyi pénzem, hogy ilyen cuccot – vagy bármilyen cuccot – annyiért csak úgy, ötletszerűen vagy tervezetten megvegyek, egészen biztos, hogy 5000 forintom is lesz. Igen nagyon magyarosra sikerült ez a fekete péntek, attól tartok.

Lesz ma is miről beszélni, attól tartok. Addig is jó ébredezést kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.