Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi vagyunk azok a romok, amiket te el akarsz pusztítani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ráaludtam erre a beltenyészetnek is csak jóindulattal nevezhető össznépi hacacáréra, amit vasárnap a keresztény, konzervatív, illiberális, mindenek felett álló nemzetiszocialista párt lenyomott a mintegy 60 milliárdból felújított Hungexpo területén. Szívesen, basszátok meg, mert ugye ez a gigantikus felújítás sem jöhetett volna létre az állítólag kisebbségben lévő kommunista, sorosista, pufajkás libernyákok befizetett adóforintjai nélkül. Csak hogy maradjunk a tényeknél és a valóságnál, amit még a kedves vezető és derék szolgahada nem hajlított keresztbe-hosszába, az univerzum legelcseszettebb országában. Ha én hollywoodi producer lennék, akkor már most megvásárolnám ennek a bolhacirkusznak a megfilmesítési jogait, tuti kasszasiker lesz majd belőle. De nem vagyok az sajnos, és egyelőre nem is néz ki úgy, hogy az leszek. Kálomista helyében inkább egy ilyen forgatókönyvet kezdenék megírni, mert nemsokára ez lesz a valóság. Nem az Orbán-féle narratíva, hanem tényleg a valóság. És a valóság egyelőre nagyon dermesztő és fájdalmas.

Éppen most dobta fel a Facebook azt az emléket, amikor 2016-ban „a műholdfelvételek azt mutatják, hogy két ikonikus régészeti lelet is elpusztult a térségben, ráadásul nem a harcok során, hanem szándékos, emberi pusztítás eredményeként. Az ISIS lehet a háttérben”. Ez konkrétan Mezopotámiában történt, amikor az iraki hadsereg az ISIS terroristáit szorította ki a térségből. Mindkét terület az ősi Mezopotámia területén található, amit az emberi civilizáció bölcsőjeként is számon tartanak, hiszen egyebek mellett az írás és a földművelés felemelkedése is ide köthető. Borzalmas és embertelen az a pusztítás, amit az emberiség egyik legrégebbi városában műveltek ezek az embernek nehezen nevezhető élőlények. Hogy miért citálom ezt ide? Elmondom.

Bármilyen durva, hasonló az érzésem Orbán politikájával kapcsolatban, mint ami ezekkel a Közel-Keleten. Ezek is pusztítanak a maguk módján, mondhatnám, légkalapáccsal verik szét azt a demokráciát, aminek még virágba sem sikerült borulnia kicsiny hazánkban, mert ezek lehugyozták és kitépték a gyökerei egy részével együtt. Aztán próbált párszor szárba szökkeni, de nem sikerült neki. Ahogy egy kicsit  megerősödött volna, az Orbán nevű főkertész rögtön gondoskodott róla, hogy ne is sikerüljön neki. Amolyan bonszájt csinált belőle, amit – ha erre jár valaki – annak büszkén mutogatja, de ha valaki szóvá teszi, hogy miért nem engedi szabadjára és ülteti ki a természetbe, akkor még neki áll feljebb. Mit lehet tenni egy illiberális kertész ellen? A „Kertész leszek, fát nevelek/ Kelő nappal én is kelek./ Nem törődöm semmi mással,/ Csak a beoltott virággal.” kezdetű dalocska, amit József Attila verséből zenésített meg Bródy, és énekelt el Koncz Zsuzsa, talán nem is lehetne máskor annyira találó, mint a mostani vérzivataros időkben.

És igen, ezek ott mittudoménhányan és mittudoménhonnan véresre tapsikolták a tenyerüket ennek a fasisztoid jellemvonásokat mutató diktátornak az elvetemült, otromba ugatásán. Mert ez a szeánsz sem szólt másról, mint amiről 12 éve minden is szól. Erőfitogtatásról, magamutogatásról, gőgről, felsőbbrendűségről, nacionalizmusról, kirekesztésről és az ellenségek kijelölésről. Mert vannak ők, és vannak a „mások”. Akiken revansot kell venni, akiket el kell törölni a Föld színéről, akiket nevükön kell nevezni. És semmi másért, mint azért, hogy ez az aljas gazember hatalomban maradhasson, és ne kelljen elszámolnia azzal a – Mezopotámia lerombolásával kvázi egyenértékű – morális és fizikális pusztítással, amit a magyarok azon csoportján vitt véghez, akik nem voltak hajlandóak behódolni neki, akik nem voltak hajlandóak a seggét nyalni, akik beintettek a fasiszta ideológiájának, akik nem álltak be a sorba, akik nem féltek kiállni és elmondták az igazat.

Akik odatartották a pofájukat, akik erőt adtak azoknak, akik féltek, mert ez a diktátor megfélemlítette őket, és csendben kellett maradniuk. Mert ez egy olyan demokratikus ország, hogy csak na. Aki mást mer mondani, az hazaáruló vagy sorosista kollaboráns geci. Hát nem, kedves vezető! Összetrombitálhatsz akármekkora békemenetet, és utána verheted a nyálad, hogy ti mennyien vagytok, meg előadhatod az elrabolt médiában, hogy csak te és senki más, aki tudja és vágyja azt a szabadságot, amit 12 év alatt elloptál tőle, azt nem fogod tudni megvenni a 13. havi nyugdíjjal meg a nyolcvanassal sem, ami most fog jönni, de még az adócsökkentéssel és a választások előtti szemfényvesztéseiddel sem.

Aki látja a jövőt, az tudja, hogy te nem vagy már tényező. Te az vagy, aki voltál. Egy gumicsizmás, műveletlen tahó. Aki, ha éppen senki nem látja, akkor simán a földre köp. Mert ez a szinted, a körülötted lévő sleppeddel együtt. Mert a diktátoroknak nincs a közvetlen környezetében senki, aki megmondaná: barátom, te egy diktátor vagy. Ki venné a bátorságot? Senki, és pont ez a szánalmas benned. Mert a korlátlan hatalmad kihozta belőled a valódi énedet. Ezzel sincs baj, csak ne akard azt a látszatot kelteni, hogy minden magyar ilyen. Mert nem. Mi vagyunk azok a romok, amiket te el akarsz pusztítani. Nem fog sikerülni, mint ahogy az ISIS-nek sem sikerült. Több ezer év történelmének sem. És a demokrácia már csak ilyen. Előbb-utóbb felülkerekedik a diktatúrák felett, és minden a helyére fog kerülni. Te is, barátom!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.