Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vezér van, elv nincs

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, vidám szombatot, bort, búzát, alacsony benzinárat mindenkinek! A megállítás, megvédés és tiszteletet követelés kormánya új csodafegyvert dobott be a választási propaganda dúsan habzó tengerébe. Úgy fest, Orbán Balázzsal próbálkoznak, hátha bejön a dolog. Hordja az okos, rátermett, fiatal, emberarcú imázs építésének hozzávalóit, és minden létező fórumon elmondja, hogy mennyire nagyszerű párt a Fidesz, miközben az ellenzék gyakorlatilag a szél által összesodort hulladékból áll, természetesen Gyurcsány Ferenc kezében van a seprű. A Miniszterelnökség miniszterhelyettesével, parlamenti és stratégiai államtitkárával, a miniszterelnök politikai igazgatójával interjút készített az Index, és fel is sorolta az összes tisztségét, mert az úgy illik. Közbevetőleg jegyzem meg, hogy el van tunyulva a portál. Megint anonymusjárás volt hangfelvétellel, de az Origón jelent meg a nagy hír, pedig az Index rántotta lefelé a leplet a városházáról, eddig mindig élharcos volt a köz tájékoztatásában. Most meg nem. Ó, de kár. Csak később jelent meg ott a cikk. Mintha verseny lenne, tisztára mint a Hegylakóban. Közbevetés vége.

Tehát Orbán Balázs interjú. A rengeteg tisztség mellett még arra is volt ideje neki, hogy könyvet írjon, ami megjelent angolul, és most ezzel házal, mint a méltán eltüntetett Nógrádi György szebb napjaiban. Akinek igénye van rá, bátran olvassa végig, én most tényleg csak csemegézni fogok, reggeli előtt bőven elég lesz ennyi is. A szokásos választási kampányszlogenekbe ágyazott néhány saját gondolat egészen szórakoztató, ha éberen figyel az ember. Az volt a kérdés, hogy mikor lesz már új, jobboldali tömörülés. Hiszen a vezér lihegve rohanta körbe a francia és olasz szélsőjobbot. A válasz kissé meglepő:

Nem kerget a tatár. Lement a német választás, és a német jobboldal most újrarendezi magát, úgy néz ki, hogy ellenzéki pozíció jut nekik. Ez alapvetően meghatározza a jövőt. Az utolsó pillanatig reménykedem benne, hogy rá fognak jönni, a baloldal felé csúszás következményeként vesztették el a választásokat. Feladták a jobboldali értékeket. Ez történt Berlinben, és ez történt az Európai Néppárttal is Brüsszelben. Ha Berlinben rájönnek, hogy ez hiba volt, akkor ez a megvilágosodás el fog érkezni Brüsszelbe is. Az is lehet persze, hogy továbbmennek ebbe az irányba, és bármennyire is öngyilkos stratégiának tűnik számunkra, így nem fogunk tudni pártpolitikai alapon együttműködni.

Ménem kerget a tatár? Mert ők is belépnek a Türk Tanácsba, és akkor elvtársak lesznek fideszékkel? Vagy arról van szó, hogy nem nagyon akar szövetséget kötni senki Orbánnal? Pedig olyan kedves ember, nem forog, mint a szélkakas és soha nem döfné hátba a szövetségesét. Vicceltem. Amúgy nem zavar engem, csak kérdem. Közben igyekszem megfejteni Orbán Balázs logikáját. Tehát a német jobboldalra azért nem szavaztak az emberek, mert a párt balra tolódott, ezt a németek nem szeretik, ezért inkább baloldali pártokat juttatnak kormányra. Jó, nem kell nekem feltétlenül értenem, bőven elég, ha a fideszesek értik. Azt is mondta ez a nagyszerű ember, hogy a Fideszben nincsen vezérelv, csak igazmondási kötelezettség. Furák ezek az összetett szavak, olykor egészen mást jelentenek, mint az összetétel tagjai külön-külön. Én persze nem látok bele, csak kívülállóként gondolom: a Fideszben vezér van, elv nem nagyon. Az pedig mennyire remek lenne, ha nemcsak egymással vagy a vezérükkel szemben lenne igazmondási kötelezettségük, hanem az ország lakóival szemben is.

Kezdhetnék mindjárt a Pegasus-üggyel, aminek már az említésével is simán körbe lehet kergetni a fél városon bármelyik random kormánytagot és parlamenti honanyát, valamint honatyát. A legújabb hír szerint a Gyurcsány-kormány két volt nemzetbiztonsági vezetőjét is megfigyelték a kémszoftverrel. Én teljesen értem azt, hogy Pintér Sándor orcájára simán ráfér a burkolt, vagy éppen nyílt fenyegetés, a miniszterek fele semmiről semmit nem tud, Varga Judit még csak nem is tudja, kire adtak ki megfigyelési engedélyt, mert azt az ő helyettese, Völner Pál írja alá, de sajnos Völner főleg nem tud semmit, kérdezze az újságíró Varga Juditot, de azért egyszer csak választ kell majd adni a kérdésekre.

Valahogy úgy képzelem a dolgot, hogy az új kormány első dolga lesz csatlakozni az uniós ügyészséghez. Azok eléggé hatékonyak tudnak lenni, ha felgöngyölítik az uniós pénzek eltüntetésének útvonalát, nem is nagyon kell mást csinálnunk, mint hátradőlni és kérni egy mentateát. Az állítólag nyugtatólag hat az idegekre. Ha a korrupció kikerül a fényre, mindenki mindenkit ránt magával. Miután szervezett hálózatról beszélünk, elég megbontani a szövetet, a többi már megy magától. És minden mindennel összefügg, simán ki fog bukni, hogy ki után kémkedett drágaszép kormányunk és miért.

Addig is, ameddig ez bekövetkezik – és be fog következni – figyelhetjük a bölcs vezért, ahogy igyekszik összeterelni a V4 országokat és a Türk Tanácsot. Érdekes konstrukciónak ígérkezik. Mintha valami egészen extrém erőközpontot szeretne létrehozni, és nem kétséges, hogy az Európai Unióval szemben. Ha már nem jön létre az áhított szélsőjobbos összeborulás, akkor talán egy V4-türk birkózócsapat megvédi Orbán Viktort a gonosz Brüsszeltől. Vagy nem tudom, mi a cakkos franc lehet a cél, de szerintem már az is csoda lenne, ha a V4-eket sikerülne összebékíteni. Elég régen V2 már az, lassan V1 lesz. Minden irányból a szörnyű erőlködés nyögéseit halljuk. Azt pedig tudjuk, hogy mi szokott lenni a vége a nagy erőlködésnek. Úgyhogy csak óvatosan.

Jó ébredezést mindenkinek ezen a ködös reggelen! Mi hamarosan jövünk az első beszólással.

Címlapképünkön az látható, ahogy a Türk Tanács tagjai ünnepélyesen felaprítanak egy hosszú szalagot.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.