Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy európai ország miniszterelnöke nem így néz ki

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A doktorminiszterelnök elmaradt pénteki közpénzrádiós szeánszának margójára. Miközben több nyugati ország (beleértve a közvetlenül érintett Lengyelországot) azzal vádolja a fehérorosz vezetést, hogy ők szervezték a lengyel határnál kialakult, joggal humanitáriusnak nevezhető válságot és katasztrófaközeli helyzetet, ezért közös közleményben szólították fel csütörtökön Fehéroroszországot, vessen véget annak, hogy a menedékkérőket saját politikai céljaira használja fel, nem törődve a határon feltorlódott emberek életével, egészségével, vagyis semmivel, amit unalmas demokráciákban emberi jognak neveznek, a migrációval való riogatás nagymestere, a migránsozásból nettó politikai haszon kipréselésének kelet-európai DNS-e és az ő kísérete Recep Tayyip Erdogan török diktátor-szultán lábainál gazsulált Ankarában.

Mint ismert, kiváló időzítéssel éppen a Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanácsnak nevezett intézményes illiberális összeborulás soros, 5. ülésén parádézott őfényessége, és bár pártja, kormánya és az ő személyes tekintélye eddig is kevésnek bizonyult arra, hogy a magyar határkerítés költségeit kifizettesse Brüsszellel, Ankarában csütörtökön benyögte: ő Magyarország akkor most nagyobb és közvetlen pénzügyi támogatást kér Ankara számára a migrációval való küzdelemben. Brüsszeltől. Ezt azzal támasztotta alá, hogy Európának a migrációval szemben olyan szövetségesekre van szüksége, akik minél tágabbra tudják vonni a védelmi gyűrűjét. Ha ez nincs, Európa összeroppan. Ilyen védelmi gyűrű szerepe van Törökországnak is. Az Európai Uniónak a Törökország déli és keleti határán kiépülő falak építését, valamint Észak-Szíria stabilitásának megteremtését is támogatnia kell. Merthogy szerinte Európát három irányból fenyegeti a migráció: a Földközi-tenger, a Nyugat-Balkán, valamint Fehéroroszország felől.

Pontosan tudja, hogy az EU nem ad pénzt szögesdrótra és falakra (uniós tagországoknak sem) de ez nem zavarta össze abban, hogy most már nemcsak magának, hanem a véreskezű török szultánnak kuncsorogjon uniós pénzeket. De nem ez az egyetlen szürreális vonatkozása és jelentéstartalma annak, amit művel, az orbánista tudathasadás feldolgozásához további feltétlenül fontos adalékok:

  • Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök, Orbán első számú európai szövetségese, a szejm keddi rendkívüli ülésén azt mondta, hogy durva támadás, hibrid háború zajlik Lengyelország ellen. A migránsokat a fehérorosz rezsim élő pajzsként használja ebben a megrendezett színjátékban. Szerdán Brüsszelben, az Európai Tanács elnökével tartott közös sajtótájékoztatóján Morawiecki arról beszélt: valójában nem migrációs válság a mostani, hanem politikai, amelynek az egész EU destabilizálása a célja.
  • Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen szintén szerdán azt mondta: Ez nem migrációs válság. Ez egy tekintélyelvű rezsim arra irányuló kísérlete, hogy megpróbálja destabilizálni demokratikus szomszédait. Ez nem fog sikerülni”.
  • Az Európai Parlament szerdai vitanapján felszólaló képviselők zöme úgy vélekedett, hogy az EU-nak egységesen kell reagálnia arra, hogy a fehérorosz rezsim embertelenül eszközként használja a menekülteket.

Tehát Európa, az Európai Unió tisztában van azzal, hogy Lukasenko nyíltan zsarolásra használja a migrációt, hogy a diktatórikus rezsimje elleni nyugati szankciók feloldására bírja az EU-t. Mindenki tudja, hogy az elmúlt hónapokban becslések szerint legalább 12 ezer embert engedett be az országba turistaként, hogy aztán az EU schengeni határát jelentő lengyel és litván határszakaszra terelje őket. Konkrétan a fehérorosz állami turisztikai szervezettel végezteti a mocskos melót. Repülőutakat szerveztet Bagdadból, Isztambulból és több más közel-keleti és afrikai nagyvárosokból Fehéroroszországba. Az utasok „turistavízumot” kapnak, majd megérkezésük után buszokkal szállítják őket a határra azzal, hogy basszátok meg, arra van az Európai Unió.

Nos, Orbán diktátorpajtása, – akit tavaly június elején lefetyelt körbe, midőn Minszkbe látogatott és a magyar-fehérorosz kapcsolatokat ajnározva odáig vetemedett, hogy, „a két nép és a két ország sokkal közelebb van egymáshoz, mint azt gondolni szoktuk – nem járt sikerrel eddig, cserébe újabb szankciók hevernek az európai asztalokon. Ezek között egyre gyakrabban merül fel azon légitársaságok kitiltása az EU légteréből, amelyek bizonyíthatóan részt vesznek a menekültek fuvarozásában, többek között Törökországból Minszkbe. Az említett belorusz Belavia légitársaságon kívül – amely európai cégektől bérel gépeket – a Turkish Airlines és az orosz Aeroflot is érintett Európa destabilizálásában. (Még ha időközben egyesek le is tettek róla. Valószínűleg az uniós szankcióktól nem függetlenül. A Turkish Airlines korábban, a Belavia tegnaptól nem vesz fel iraki, jemeni és szíriai utasokat az Isztambulból Minszkbe tartó gépeire.)

Foglaljuk össze a migránsokkal hat éve migránsokkal paráztatott orbánisták kedvéért is. Miközben az Európai Unióhoz hasonlóan Orbán lengyel barátai is hibrid háborús cselekmények elkövetésével vádolják Lukasenko belorusz diktátort, aki egyebek mellett Törökországból, török egyetértés mellett repülőztette Fehéroroszországba a migránsokat azért, hogy velük zsarolja az Európai Uniót, az Orbán-kormány nemhogy egy büdös szóval nem emlegeti Európa utolsó vérbeli diktátorának felelősségét és szerepét a lengyel határon kialakulóban lévő humanitárius katasztrófába előidézésében, hanem Törökországban a másik diktátorpajtás oldalán követel zsetont a másik diktátorpajtásnak. Brüsszeltől. Attól a Brüsszeltől, amely ellen tizenkettedik éve szabadságharcol, amelyet már nemcsak megszálló birodalomnak nevez, de egyenesen brezsnyevizmussal vádol, amelytől meg akarja védeni a mimagyarembereket, és amely apróbetűs lábjegyzetben nem mellesleg európai uniós szövetségese Budapestnek. Még egyszer: miután Erdogan szeme láttára Belaruszba utaztatta Törökországból azokat a menekülteket, akikkel a Lukasenko nevű fehérorosz diktátor zsarolja az Európai Uniót, Orbán, aki az Európát Belarusz irányából is fenyegető migránsáradattal hiszterizálja a szavazóit, az Erdogan nevű török diktátornak kér pénzt a török diktátornál tett pofavizit fénypontjaként.

Nem tudom, hogy mit bír el egy hűséges Orbán-rajongó tudata, de ha ettől nem hasad ketté, akkor már semmitől. Már az is kérdés lehetne, hogy ugyan mi szüksége a fejlett, virágzó Keletnek a hanyatló Nyugat mocskos pénzére, de az igazi kérdés az, hogy ha ez nem egy züllött, köpönyegforgató politikus erkölcsi és politikai skizofréniájának minősített esete, akkor mi az? Ha ez nem aktív részvétel Európa destabiliázálásban, akkor mi számítana annak? Egy uniós tagország miniszterelnöke uniós pénzt követel egy nem uniós tagország muszlim népnyúzójának úgy, hogy annak az uniós tagországnak a miniszterelnöke kinevezte magát a muszlim invázió elleni utolsó igazi európai védőbástyájának. Hát tudja a fene, de ennél még a legutolsó útszéli autónepperbe is több tartás szorult.

Nagyon fel kellene tenni a kérdést így 12 év után, hogy mégis kicsoda ez az ember? Ki ez, aki a török szultándiktátornak követel pénzt a migrációra hivatkozva, miközben egyetlen szóval nem ítéli el, de még csak el sem határolódik a fehérorosz diktátortól (a Szijjártó-féle külügy burkolt ejnyebejnyézése viccnek is kevés), aki a lengyel barátainkra és testvéreinkre ráengedte az migránsokat azért, hogy az EU-t destabilizálja és zsarolja? Ki az, aki egy, a saját állampolgárait (újságírókat, civileket, ellenzéki politikusokat) tízezrével bebörtönző sötét diktátorral seftel, akivel közös kulturális évet tervez (!), miközben nem hagy ki egyetlen alkalmat sem, hogy kéjesen nyelvcsapkodva Brüsszelt mocskolja és kárhoztassa a migrációért? Aki még azt sem képes eldönteni, hogy akkor most pontosan hol kellene megállítani a migrációt, hogy most akkor az Európai Uniót kellene körbekeríteni áthatolhatatlan szögesdróttal és falakkal, vagy a török szultánnak kéne pénzt adni (az egyik lényegében okafogyottá teszi a másikat).

A legszomorúbb viszont mégis az, hogy ebből az ellentmondásos, tudathasadt képből alig jut el valami azokhoz, akiket hat éve zsinórban a migránsokkal ijesztgetnek, és nem is eredménytelenül. Akik a kis túlzással migránskanálissá lefokozott közpénzszolgálati tévé előtt ülve elhiszik, hogy a vezérüknek akárcsak egyetlen pillanatra is érdeke a migrációval összefüggő káosz és válság megszüntetése. Akik úgy tudják, hogy így néz ki egy európai uniós ország miniszterelnöke: miközben Brüsszelben szédül az aszfalton, izzad, levegőt is nehezen kap, Ankarában, Minszkben és Moszkvában gazsulál, hajlong és rázza az öklét Brüsszel felé. Nos, nem, egy európai ország miniszterelnöke nem így néz ki. Aki így néz ki, azt úgy hívják, hogy keleti despoták, autokraták és diktátorok brüsszeli kifutófiúja. Aki tegnap már biztosította is a Türk Tanácsot, hogy nem fog hozzájárulni egyetlen olyan uniós döntéshez sem, amely figyelmen kívül hagyja a türk országok biztonsági érdekeit. Jól van akkor.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.