Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A befagyott benzinártól a nyugdíjasokra dőlő léig

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt a hét utolsó munkanapján. Mármint azoknak utolsó, akik nem dolgoznak hétvégén. Na, nekik jó pihenést, mindenki másnak meg üzenem: így jártunk. Az biztos, hogy a propagandistáknak nem lesz szabadnapja még legalább öt hónapig. Gyártaniuk kell a híreket hűvös halomba, nincsen szünet, nincs megállás. Már Bige László családját cincálják, mintha legalábbis közügy lenne, melyik gyerekének milyen cégei vannak. Persze oka van a cirkusznak, Bige egy pillanatig nem titkolja, hogy nem feltétlen híve az Orbán-rezsimnek, és kész támogatni az ellenzéki kampányt. Sajnálatos módon nem törvényellenes a dolog, ami persze nem gátolja a pártmédiát abban, hogy legalábbis hazaárulásként számoljanak be a dologról. Ez nem csupán az ellenzéket nem hatja meg, de a szektásokat sem. Hiszen arra vannak dresszírozva, hogy egy vállalkozó azt csinál a pénzével, amit akar. Márpedig ha Mészáros Lőrincet elfogadják vállalkozónak, és az ő összes gyereke, elmúlt és jelenlegi felesége is hasít az üzleti életben, ugyan miért ne tehetné ugyanezt Bige László? Pláne – bár ez a szektásoknál nem szempont -, hogy ő tényleg a maga erejéből lett az, ami, nem Orbán Viktor gyurmázta gazdaggá. Azt mondjuk nem tudom, hogy a hűséges rajongótábor hogyan dolgozza fel azt a tényt, hogy amennyiben Mészáros Lőrincben és kiterjedt pereputtyában legalább annyi piszkosul pozitív van, hogy jómagyarföldön költi el a suskát (ami persze nem igaz, de legalább jól hangzik) és jómagyar embereknek ad munkát, akkor Bigével mi a helyzet? Mert ő szintén magyaroknak ad munkát, itt fizet adót, tehát mi a különbség neres szemüveggel nézve azon kívül, hogy Bige nem ragaszkodik Orbánhoz (sőtpláne), ugyanis ő – szemben a NER-lovagokkal, strómanokkal és oligarchákkal – megáll a maga lábán.

Egyébként látható módon borzasztóan izgatja a kormányt a dolog, mert még Gulyás Gergely is szót ejtett róla a kormányinfón, egyszersmind nem felejtette el megüzenni, hogy a kampánytámogatásnak törvényes keretei vannak. De jó, hogy tetszett mondani a miniszter úrnak! Hátha a CÖF is meghallja. Vagy a másik füle, a CÖKA. Az is elhangzott, hogy lesz szőlő és lágy kenyér, új terminál a reptéren, útfejlesztés és vasút is. A pedagógusok is olyan béremelést kapnak, hogy a fülük is ketté fog állni a csodálkozástól. Egyetlen feltétele a tejjel-mézzel folyó szép jövőnek, hogy tavasszal a Fideszre kell szavazni.

Miközben ilyen csodálatos holnapunk lesz, most éppen az a helyzet, hogy úgy zuhan a forint árfolyama, ahogy a benzin ára száguld az ellenkező irányba. Az infláció a jelen állás szerint magasabb lesz a mostani várakozásoknál is, ami konkrétan annyit jelent, hogy akinek bankbetétje vagy állampapírja van, az naponta veszít a megtakarításából. A béreket, a nyugdíjakat – ezen belül a béremelést és a nyugdíjemelést – elviszi az infláció, de persze lehet szép nagy plakátokat gyártani, hogy jobban élünk. Elvégre eddig is elvoltunk propagandadumán, ezután miért ne lennénk el? Pláne most, amikor már vadhajnalban olvashatja az ember, hogy ma lesz a nagy nap, érkezik a nyugdíj és a választási pótlék. Ezt az Index egészen sajátságosan közölte reggel:

Kicsivel később alighanem beért a szerkesztőségbe a főszerkesztő, mert így módosult a cím:

A cikk szerzője az Origónak is dolgozhat, mert ugyanaz jegyzi az írást, aki ott szokta. Senki.

Tegnap délután pedig az volt a falrengető hír, hogy Orbán Viktor a két dolgos kezével fagyasztotta be a benzin árát 480 forintnál. Ha jól értem, nem az állam mond le bizonyos bevételekről, hanem a forgalmazók és a benzinkutak. Tökre olyan, mint a rezsicsöki. Ott is a szolgáltató mondott le a bevételről, ahogy a bankok is jártak már így. Ahogy az önkormányzatoktól megint elveszi a kormány a bevételei felét, hogy aztán ünnepélyesen és jó zajosan jót tehessen a pénzzel. A NER nem veszíthet az üzleten, de úgy kell éreznie a népnek, hogy nagy jót tettek vele. Valamiért ugyanolyan hányingerem van, mint amikor egy kereskedő a 15 ezer forintos cipő árát felemeli 25 ezerre, majd meghirdeti, hogy akciós, és húszért adja. A vásárló meg örül, mert azt hiszi, jól járt. Pedig csak hülyének nézték.

Apropó propaganda! A kormányzati tájékoztató oldalon már van térkép is, hogy melyik megyében mekkora az átoltottság. Az a baj ezzel, hogy mindenki szerepel a statisztikában. Az is, aki egy éve kapott egy darab – valószínűleg kínai – oltást. Közben az ő védettsége valószínűleg nem magasabb, mint azé, aki semmiféle oltást nem kapott. Az igény szerint farigcsált statisztikával legfeljebb számháborút lehet nyerni, emberéleteket biztosan nem lehet vele menteni. Csak szólok.

Végül futó lapszemle a napfényes oldalról. A Magyaridők Nemzeten Bayer Zsolt arról elmélkedik, hogy milyen hülyének lenni. Magam is annak vagyok a híve, hogy az ember olyasmiről írjon, amiről van megfelelő ismerete, esetleg tapasztalata. A PestiSrácoknak az fáj, hogy a Financial Times cikket írt Márki-Zay Péterről. Három hét alatt a másodikat. Nem Kovács Zoltán és nem Varga Judit küldött be egy saját költeményt leközlésre az olvasói rovatba, hanem újságíró írta. Ez végtelenül sértő, hiszen írhattak volna Orbán Viktorról is. Ha nem, hát nem, most a magyar médiaóriás bosszúja lecsap rájuk, mert jól megírták, hogy a FT csak untatja az olvasóit, akik amúgy is sorra menekülnek a vágyvezérelt újságírás mintapéldányától, és a cikkben megjelent hülyeségekkel ellentétben az a helyzet, hogy a komplett magyar ellenzék mögött Soros György áll, Soros György mögött Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor pedig győzni fog, ez nem is kérdés.

Azt hiszem, elég ennyi reggeli előtt. A többi remek hírrel, pontosabban a hírekről a véleményünkkel majd nap közben jelentkezünk. Jó ébredezést, szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.