Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Talán fel sem fogják a csökött, vallási fundamentalizmusban oldódó agyukkal, hogy mit művelnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hogy is volt az amikor Varga Judit, a kormányával együtt a Pegasus-botrányba belebukni képtelen igazságügyi miniszter azzal fenyegetőzött egy október végi Facebook-posztjában, hogy Lassan mondjuk, hogy Brüsszelben is megértsék: hagyják békén Lengyelországot, elég a politikai nyomásgyakorlásból! ?

Hányszor hangzott el az utóbbi hónapokban a jogállamot és az igazságszolgáltatást felcsúti kotta szerint eltaposó lengyel kormánnyal kapcsolatban, hogy kiállunk Lengyelország mellett, kiállunk lengyel barátaink mellett?

Hogyan is volt az, amikor az egész egyébként is szánalmas, demokratikusnak már rég nem nevezhető kormányzati működést végérvényesen nevetségessé téve kormányhatározatba is foglalták azt, ami még a közösségi oldalas szájhősködés szintjén is kínos: hogy ők kiállnak a jogtipró illiberális lengyel kormány mellett, amely az uniós szankciók kockáztatása árán sem hajlandó feloszlatni a bírák (politikai alapon kinevezett) fegyelmi kamaráját?

Hány és hány nyilatkozatban őrjöngtek, méltatlankodtak afölött, hogy az Európai Bizottság, az Európai Unió Bírósága, az egész brezsnyevista Európai Unió támadás alá vett egy szuverén tagállamot és annak alkotmányos berendezkedését és identitását?

Felsorolni, összeszámolni is nehéz, hogy hány tiltakozó, feldúlt nyilatkozatban kérték ki maguknak, hogy ők ketten, jóbarátok, az Európai Unió zsarolási potenciáljai vállt a vállnak vetve védik az EU külső határait az Orbán fejében erősödő migrációval szemben, és micsoda gyalázat, hogy ilyen bánásmódban részesítik őket. Azokat a kelet-közép-európai nyomorult, szuverén államokat, amelyek a normalitás utolsó foszlányait képviselik egy végérvényesen hanyatló Európában.

Nem mondom, hogy mindenki vegye elő Ady Endre 1908. ausztus 30-án fogant Magyar és lengyel című rövid prózai művét és gyökerezzen földbe a lába.

Azt a kérdést meg végképp nem szívesen teszem fel, hogy ha egy 30 éves várandós nőnek az elmeháborodott lengyel abortusztilalommal összefüggő halála miatt tízezrek vonultak az utcára Lengyelországban, akkor hány, a dilettáns korrupt orbánista kormányzással szorosan összefüggő (azaz elkerülhető) haláleset lenne az, ami miatt Magyarországon tömegek mozdulnának meg. Soha nem fogjuk megtudni, feszegetni is kár a kérdést.

Azt viszont állítom, hogy ez a Lengyelország ugyanaz a Lengyelország, amelynek kormányával véd- és dacszövetségben, az Orbán-kormány az Európai Unió megvetéssel és undorral szemlélt pöcegödrévé küzdi le Magyarországot. Szándékosan és előre megfontoltan. Az a helyzet, hogy valahányszor mondjuk Varga Judit háromgyerekes anyuka az öklét rázza Brüsszel fele, és lassan mondja, hogy azok a gazemberek is megértsék, hogy a korrupció és a jogállamtiprás szuverén jogunk nekünk, akkor amellett a lengyel kormány mellett foglal állást, amelyik gyilkos törvényeket hoz, amelynek immár bizonyítottan vér tapad a kezéhez.

Azért (ITT írtunk erről bővebben), mert néhány vénember úgy döntött, hogy a vallás és a valami egészen torz, álhumánus képmutatás mögé rejtett embertelenség a történelemkönyvek lapjaira repíti őket. Ha egyszerűen csak az egyháznak tettek egy gesztust, mert szükségük van a jóindulatukra a szavazatok maximalizálásához és a hatalom megtartásához, az sem menti fel őket a bűneik alól. Ellenkezőleg. Úgyhogy rögzítsük, miközben lelki szemeink előtt megjelenik Varga Judit Brüsszel felé magasba lendülő ökle: néhány vallási fundamentalista, hatalommániás, az egyházzal üzletelő vénember (itt elsősorban a Kaczynski nevűre gondolok) egy 40 milliós ország feje fölött úgy döntött, hogy időszerű visszahozni a második világháború előtti állapotokat. Vagyis írjuk le újra meg újra meg újra: a lengyel nők csak akkor kérhetnek abortuszt, ha bizonyítottan nemi erőszak áldozata az anya, ha vérfertőző kapcsolatból fogant a magzat, vagy ha az anya életét veszélyezteti a terhesség. Tehát kötelező megtartaniuk azokat a magzatokat is, akik betegen vagy súlyosan sérülten születnek, és akár közvetlenül a születés után életüket is vesztik.

Amikor Varga Judit és cinkostársai Brüsszel felé rázzák az öklüket és kormányhatározatokban vállalnak feltétlen szolidaritást a Morawiecki nevű kesztyűbáb kormányával, akkor azt is mondják, hogy szerintük rendben van az, hogy 30 éves fiatal nők bármikor meghalhatnak azért, mert az orvosok, akik pontosan tudják, hogy a magzat veszélyben van, hogy meg fog halni, nem végzik el az abortuszt, hogy ne szegjék meg ezt az európai viszonylatban példátlan és embertelen törvényt. Egyszerűen gyalázatos, hogy egy akárhány éves várandós nőnek szeptikus sokk következtében kell meghalnia ráadásul úgy, hogy születendő korábban gyerekénél fejlődési rendellenességet állapítottak meg.

Ez nem Magyarországon történik, nem magyar, hanem lengyel nők halnak bele abba, amit pár gátlástalan, valláskárosult vénember eldöntött. Hogy erőnek erejével, gonosz módon belepofátlankodnak a polgáraik, elsősorban a nőnemű polgáraik legszentebb magánéletébe. Semennyire nem tartom reálisnak, hogy hasonló intézkedést akár csak meg merjen kockáztatni a gyávaságáról elhíresült, Novák- és Varga-féle női princípiumokkal nyomuló, keresztény kormány (ez a politikai kereszténység, ami abban merül ki, hogy mások mit ne csináljanak, másoknak mihez ne legyen joguk), ha netán jövőre lesz elegendő rajongó, aki visszatapsolja őket a hatalomba. Attól még ez szégyenletes. Az szégyenletes, hogy a magyar kormány egy olyan kormány oldalán harcol a normalitás (!!!) nevében Európa ellen, amelyiknek az elmeroggyant törvényei miatt akár egészséges anyákat is feláldoznak azért, hogy a beteg, egyébként életképtelen gyerekét életben tartsák. És ne jöjjön senki azzal, amivel a kórház, hogy ők mindent megtettek, Morawiecki pedig külön is szégyellheti magát, amiért ráfért az arcára azt nyilatkozni, hogy a halálesetnek rohadtul semmi köze az abortusztörvényhez. Akkor nem igaz, hogy a szerencsétlen nő a kórházból többször is írt a családjának, hogy hiába folyt el a magzatvíz, az orvosok nem akarnak csinálni semmit, amíg van szívhang? Akkor a nő ágyszomszédja is hazudik, aki ugyanezt állította?

Ez egyszerűen borzalmas. Megdöbbentő, hogy 2021-ben Európában ilyen létezik. Megdöbbentő, hogy ez megtörténhetett, és alighanem fel sem merült, hogy ha időben beavatkoznak és megmentik az anyát, akkor esélyt adtak volna neki egy későbbi, egészséges terhességre. A legmegdöbbentőbb pedig az, hogy nem hallani a magukat normálisnak tartó, kereszténynemzeti, családbarát magyar életvédők felháborodását, akik amint a nevük is mutatja, az élet pártján állnak. Akik szerintem fel sem fogják a csökött, vallási fundamentalizmusban oldódó agyukkal, hogy például mekkora iszonyú lelki terhet jelent egy nőnek a tudat, hogy a gyereke meghal szülés után, de neki akkor is muszáj kihordania. Hogy meg legyen keresztelve, hogy megkeresztelve lehessen eltemetni, mert az mindennél fontosabb. Vagy aki akkor sem vetetheti el, ha tudja, hogy esetleg szobanövényként kell leélnie az életét.

Nem hallani a harsány, populista vallási fanatikusokat, hogy tiltakoznának az ellen, hogy itt a keresztény élet védelmének oltárán egyszere két életet oltottak ki. Nem hallani sem Novákot, sem Vargát rikácsolni, de ez nem is lehet ez másképp. Ők ezzel vállalnak szolidaritást. Akkor is, amikor kormányhatározatba foglalják, hogy a jogállamot mindenkinek szuverén joga eltiporni. És akkor is, amikor tiltakozás helyett csendben maradnak, és ezzel legitimálják Lengyelország nőket, anyákat, családokat megnyomorító keresztényfundamentalista pusztítását. Ezt a védhetetlen, embertelen bigottságot.

Frissítés: A tüntetések hatására a lengyel egészségügyi minisztérium instrukciókat küldött ki a nőgyógyászoknak az embertelen abortusztörvény értelmezésével kapcsolatban. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.