Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nemzetek identitását nem a kormányok fogják megtartani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Országgyűlés elnöke szerint a jövőben megerősödnek és felemelkednek azon nemzetek, államok, szövetségek és földrészek, amelyeknek van szilárd értéktudatuk és nemzeti identitásuk, ugyanakkor gyengülni, hanyatlani fognak mindazok, amelyek nem rendelkeznek ezekkel a társadalmaikat szorosan összefűző értékekkel.

Ezt Kövér László házelnök az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlés politikai ügyek és demokrácia bizottságának ülésén mondta el. Nem igazán értem, Kövér miért is gondolja azt, hogy léteznek olyan államok, szövetségek vagy földrészek, amelyeknek ne lenne értéktudatuk vagy nemzeti identitásuk. Noha utóbbi nyilván csak nemzetekre és államokra lehet igaz. De mely nemzet az, amelynek nincs kialakult nemzeti identitása? Itt nem arra gondolok, amit a kormány meghatározott számukra, hanem amivel születtek. Mert engem például egyáltalán nem befolyásolt nemzeti identitásomban az, hogy mit tanultam az iskolában, vagy milyen törvényeket hozott az akkori kormány.

Azért érzem magam magyarnak, mert Magyarországon születtem és a magyar kultúrát szívtam magamba. Elsősorban magyar nyelven kommunikáltam egészen 23 éves koromig, jellemzően magyar ételeket ettem, magyar hagyományok vettek körül. Nincs egyetlen olyan ország sem a világon, amely nemzeti identitás nélkül létezne, hiszen az egyszerűen lehetetlen. Olyan van, hogy egy bizonyos nemzeti identitást elnyom, vagy megtagad egy kormány, de azok diktatúrák, amelyek célja a társadalom totális engedelmességének elérése. Ilyen egyébként Kína is, amely Orbán szövetségese. Mások mellett ott történik meg az, hogy az állami gépezet elnyom olyanokat, akik más kultúrával, nyelvvel, identitással rendelkeznek, hiszen nem tartják ezt jó dolognak.

Hongkongot meg kívánják szállni. Tajvan esete is hasonló, miközben Tibetet blokád alatt tartják, az ujgurokat pedig koncentrációs táborokba zárják. Ha még évtizedekig ezek az állapotok uralkodnak, akkor könnyen lehet, hogy teljes kultúrák fognak eltűnni, és nem önként, dalolva, nem saját elhatározásból. De tudom, Kínát nem lehet bírálni, mert a Kínai Kommunista Párt vezetői Orbán jó haverjai, és amúgy is a hitelek jelentős része is onnan érkezik. Kár, hogy ezzel szemben a magyar államvezetés évek óta úgy bírálja az Európai Uniót, mintha annak célja a nemzetek eltörlése lenne. Erre példaként felhozták sokan az Európai Egyesült Államok gondolatát, amely nem jelentené, hogy bármely nemzet vagy kultúra eltűnne, de ezt hiába bizonygatja az ember a Fidesznek, vagy az ő meggyőződéses fanatikusainak, akkor sem fogják ezt elhinni.

Minden nemzetnek megvannak a maga sajátos, egyedülálló értékei, amelyeknek a megőrzése borzasztóan fontos. Európa egy olyan kontinens, ahol talán a legtöbb különböző kultúra vegyül egymással. És ugyan egymás nyelvét sokszor nem értjük meg, mégis hasonló értékeket képviselünk, ami összeköti az országokat. A történelmünk is összeköt bennünket, amit már soha, senki sem tud eltörölni. De nem is akar, és ez a legfontosabb az egészben. Az Orbán-kormány és az Orbán-párt úgy beszél, mintha ők lennének az egyedüliek ezen az egész kontinensen, akik fontosnak tartják a hagyományok, a kultúra megőrzését. Nem kell ahhoz magát nemzetinek hazudó kormány, hogy ez megtörténjen: a nyugati országokban is pontosan ez történik. Spanyolországban például szocialista kormány van, de érdekes módon mégsem kívánják eltörölni kultúrát. A tradíciók, a fesztiválok, a hagyományos ünnepek megmaradtak.

De haladjunk tovább Kövér agymenésében:

A magyar elnökség további prioritásaként említette a vallásközi párbeszéd témáját, amelyben a tolerancia kérdéskörére helyezték a hangsúlyt, valamint az üldözött keresztények sorsára hívták fel a figyelmet, míg a jövő generációiról szólva a gyermekjogokra, valamint a tradicionális családi értékek védelmére fókuszáltak.

[…] Hangot adott azon meggyőződésének is, hogy Európa sorsdöntő évtized előtt áll, hiszen a ma kormányainak, parlamentjeinek döntései alapjaiban határozhatják meg gyermekeink és unokáink életfeltételeit egész földrészünkön.

Vallásközi tolerancia, hogyne. Miközben Kövér szinte kizárólag az üldözött keresztényekről kíván beszélni. Ez már a tolerancia része vajon? Ha olyan toleráns lenne a magyar kormány, akkor nem uszítana évek óta a muszlimok ellen, és nem égette volna bele magyarok százezreinek agyába, hogy akinek sötétebb a bőre és nem beszél magyarul, az mind mocskos muszlim migráns. Uszítottak, mert ez volt az érdekük és uszítanak most is, mert továbbra is ez az érdekük. Hidegen hagyja őket, hogy élnek még a világon pár millióan olyanok is, akik nem keresztények és esetleg más elveket vallanak. Minket mindenki hagyjon békén, meg amúgy is, Orbán el van foglalva azzal, hogy megvédje a rezsicsökkentést, meg a tradicionális családi értékeket, bármit is jelentsen ez. Mert én például úgy tudtam, hogy a családi érték azt jelenti, hogy mindenkinek joga van egy szerető családban felnőni.

De nem, idehaza a heteroszexuális család már önmagában érték, sőt, kizárólag ez az értékes. Lényegtelen, hogy anyuka vagy apuka épp alkoholista és bántalmazza a gyerekeit. Esetleg apuka pedofil. Az a fontos, hogy egy keresztény templomban szépen megkereszteljék a gyereket, miután a párocska összeházasodott szintén Isten színe előtt, aztán már nem kell törődni a gyerek jólétével. Ők már egy igazi magyar, tradicionális hagyományokat őrző család. Hivatalból. Az, hogy a gyerek nem boldog, már a kutyát sem érdekli. Kövér utolsó mondataival viszont én magam is egyetértek, hiszen valóban az ő kezükben van gyermekeink, unokáink sora. Sajnálatos módon. Pont ezért aggódo. Mert egy, a kereszténységgel súlyosan visszaélő, tolvaj, korrupt kormánya van jelenleg Magyarországnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.