Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Magyar Kétfarkú Kutya Pártot tenyerére vette a pártmédia, dédelgeti, szeretgeti

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, nem csak a világ dicsősége múlik el, hanem a dicstelensége is. Az ugyan már más kérdés, hogy mit tartunk dicsőségnek és mit dicstelenségnek, bár vannak erre vonatkozó egységes értékrendek, az a kormánypártra és a pártmédiára pontosan ugyanúgy nem vonatkozik, ahogy a törvények többsége sem. Már csak azért sem, mert az erkölcsi törvényeket leszarják, a többit pedig igény szerint átírják.

A kormány háza táján, főként a propagandavonalon természetesen Gyurcsány Ferenc a főgonosz, de az alsóbb szinteken volt némi ribillió. Roppant ügyesen felépítették a kampányt Karácsony Gergelyre, aki köztudottan teszetosza, nem tud angolul, nincs jogosítványa, direkt dugókat okoz a fővárosban, hogy szívassa az autósokat, elterjesztette a vírust az idősotthonokban, egy disznótoron nem lehet hasznát venni, képtelen összerakni egy bútort, későn kel, és 99 százalékban Gyurcsány Ferenc. Tehát ALKALMATLAN. Amikor ezt már mívesen kidolgozták Habonyrogánék, akkor ütött be a szar, mert Karácsony visszalépett Márki-Zay javára. Azóta már tudjuk, hogy okosan tette, rosszul tette. Azonban lett egy megoldandó probléma, mégpedig Márki-Zay Péter személyében. Erre nem volt forgatókönyv, de sebaj, mert igazából Karácsonyra sem volt. Mióta Finkelstein nem tud besegíteni a gyűlöletkeltésben, nincs új ötlet sem. A régieket szokták leporolgatni és újrahasznosítani. Pontosan ez történt most is, Karácsony nevét és arcát egyszerűen lecserélték Márki-Zayra, és hadd szóljon.

Az a baj a propagandával, hogy a propagandisták nem alkalmasak koherens véleményt képviselni, mindig azt kell hirdetniük, amit utasításba kapnak. Így fordulhatott elő az a csoda, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot tenyerére vette a pártmédia, dédelgeti, szeretgeti. Ha így megy tovább, a végén még valami alapítványt is kapnak ajiba. Ehhez mindössze annyit kellett tenniük, hogy nem csatlakoztak az ellenzéki összefogáshoz. Úgy tűnik, ez most annyira fontos fideszéknek, hogy elfelejtettek utána nézni, eddig mi volt a véleményük ugyanerről a pártról. Bevallom, elkerekedett a szemem, amikor a nyolcaskán nem kevesebbet állít a szerző, mint azt, hogy az MKKP a tisztesség megtestesítője.

Márki-Zayon kifogott a tisztesség. Eddig úgy tudtam, ezt a jelzőt kizárólag a kormánypártra szabad használni, de most kiderült, hogy előfordulnak azért kivételek. Nem, mintha vitatkoznék ezzel, de annyira még nem vagyok szenilis, hogy ne emlékeznék a párt eddigi jellemzésére. Ugyanaz a pártmédia ugyanarról a pártról eddig mintha más véleményen lett volna.

Kibújt a szög a zsákból: a Kétfarkú Kutya Párt is a homoszexuális lobbi szolgálatába szegődött (888)

Hatalmas a zűrzavar az átláthatóság élharcosaként tündöklő Kétfarkú Kutyapárt pénzügyi beszámolójában (PestSrácok)

Nincs már lejjebb: az ellenzék legkomolyabban vehetõ pártja lett a Kétfarkú Kutya (888)

Lám, elég volt valami olyat tenni, ami pillanatnyilag beleillik a NER érdekeibe, máris példamutatóan becsületes lett az eddig lesajnált pártból. Matek is van:

Emlékezetes, 2018-ban is önállóan indult a MKKP, akkor 1,75 százalékot ért el, közel százezer szavazatot megszerezve. Kovács Gergely szerint 2022-ben már nagy valószínűséggel bejutnának a parlamentbe, megugorva az 5 százalékot, ami mintegy 300 ezer szavazatot vinne el Márki Zay-éktól. Naná, hogy a választók akarata mellett a végsőkig kiálló „tisztakezű” Márki-Zay bepróbálkozott, hogy a választókat megkerülve a Kutyapárt szimpatizánsai is a gyurcsányistákra szavazzanak. (888)

Hát én kötve hiszem, hogy akár csak egy szavazatot is el tud vinni a kutyapárt máshonnan. Sem Márki-Zayéktól, sem a Fidesztől. A Kétfarkú szavazói akkor is rájuk szavaznak, ha nem jutnak be a parlamentbe. Mégpedig azért, mert sem a kormánypárt, sem az ellenzék oldalán nem találtak olyan pártot, melyhez csatlakoznának akár dalolva, akár befogott orral. Azt gondolom, az MKKP önálló entitás, nem egy a parazitapártok sorában. Azon persze lehet vitatkozni, hogy jó döntés-e a különutasság, vagy kifejezetten káros a kormányváltás szempontjából, de a párt és a pártot támogató emberek döntésének jogát elvitatni nem lehet.

Nem tudom, a cikk szerzője honnan veszi azt, hogy az ellenzéki összefogástól vesz el szavazatokat az önállóan induló párt. Mi van akkor, ha bizonytalanokat szólít meg, akiket egyik oldal sem tudott? Tegyük fel, hogy tavasszal úgy állnak a számok, hogy az ellenzéki összefogás kerül többségbe, és bejut az MKKP is? Miközben magam sem bánnám persze, ha az összefogást erősítenék, hogy nagyobb esély legyen Orbán leváltására, de azt sem fájlalnám, ha a parlamentben lenne egy olyan párt, amelyik nem párthűség, hanem elvek alapján nyomkodja a gombot. Pláne akkor, ha az a párt történetesen a mérleg sokat emlegetett nyelve.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.