Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szerintem meg csak akkor lesz szebb jövő, ha neréket végre sikerül lezavarni a várból, a luxusrepülőkről, kizavarni őket a kassza közeléből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, vidám, szorgos hétköznapot kívánok mindenkinek! A pártpropaganda egy ideig még megél a békemenet hihetetlen sikeréből, talán lesz néhány nyugodalmasabb napunk addig is, ameddig ünneplik magukat. Nálunk falun nem volt békemenet, pedig igény biztosan lett volna rá. Jól jöttek volna azok az ingyen osztogatott táblák, melyeket spontán módon lengethetett nép, ahogy néztem, nagyszerű madáretetőt lehetett volna fabrikálni belőlük. Na mindegy, ha nem, hát nem.

Az eléggé sajnálatos, hogy a csúti fociszökevény nem elégszik meg olyan apró örömökkel, mint a madáretető építése, ő csak nagyban tud gondolkodni. Úgyhogy Mészáros Lölö gyerekeinek cége újabb gyerekkori álmot valósít meg. Felcsúton mostantól híd is lesz. Vasbetonból. Mert kell a maroknyi (mesterséges) szigetecske és a patak túloldalán – ami talán két méter széles is lehet – található falu közé. És ha már híd lesz, legyen étterem, kilátó, sportpálya lelátókkal, hadd vakuljon a paraszt. Azt elképzelni sem tudom, hogy mondjuk az éttermet ki fogja fenntartani, mert a falu többi részén – tehát túl azon a kis szakaszon, ahol Orbán álmai sorra valóra válnak – igen nem látszik a nagy jólét.

Itt egy pillanatkép a felcsúti valóságból. A kép nem tudom, mikori (2013-2014-re tippelek), de nem Gyurcsány idejéből való. Amennyire tudom, azóta sem sokat javult a helyzet, egyes vélemények szerint kifejezetten romlott.

Mindeközben vasárnap délben a 444 azért izgult, hogy összejöjjön az M1-en tíz ismétlés Orbán Viktor szombati beszédéből. Délben még csak öt volt. Valóban nem lehet elégszer megnézni, bár nekem egyszer is bőven elég volt ahhoz, hogy komolyan megrémüljek a miniszterek elnökének állagromlásától. Mintha nem aludna jól mostanában. A puffadt arc, a remegő hang, a szétfolyó vonások legalábbis erre engednek következtetni. A kényszermozgás már régebbi tünet.

A másik nemzeti büszkeségünk, minden külügyminiszterek gyöngye is okot ad a büszkeségre. Jó azt látni így, hétfő reggel, hogy mennyire szorgosan repked országról országra, mint egy nagyobb pillangó.

Összevetettük a Szijjártó Péter repülőútjairól közölt hivatalos adatokat az Egyesült Államok, a Német Szövetségi Köztársaság és más uniós tagállamok külügyminisztereinek programjával, és arra jutottunk, hogy a magyar diplomácia vezetője sokkal gyakrabban ül repülőre, mint külföldi kollégái. A vizsgált időszakban (2018 második fele) Szijjártó 61-szer repült, míg például Mike Pompeo volt amerikai külügyminiszter 28-szor, Heiko Maas német külügyminiszter 30-szor. A fideszes politikus dán, holland és osztrák kollégáját is magabiztosan előzi.

A 24.hu összegyűjtötte Szijjártó Péter – zömében valószínűleg indokolatlan – repkedéseit. Nem csak azt találták, amit eddig is tudtunk, hogy még a szomszéd faluba is luxusrepülővel megy, hanem azt is, hogy teljesen agyatlanul. Ameddig más országokban szokás összeszervezni a programokat, tehát ha repülőre ül a külügyér, akkor több országot végiglátogat a térségben, Mipetink megy, és lehetőleg még aznap jön is. Talán neki kell mennie a gyerekért az iskolába, mert a nagyon sikeres üzletasszony felesége annyira elfoglalt, hogy nem tudja megoldani a dolgot. Ebben mindössze csak annyi a probléma, hogy amellett, hogy a repkedések elég nagy része indokolatlan, mert vagy nincsen sem politikai, sem gazdasági haszna és értelme a látogatásnak, olyanok mint a presztizsberuházások, kurvadrágák és végső soron értelmetlenek. Az a jó benne, hogy legalább mi fizetjük ezt is. Mint a csúti hidat kilátóval és étteremmel, a stadionokat, templomokat, parókiákat, Matolcsy műgyűjtő szenvedélyét, Orbán várban fickándozását, a békemenet buszoztatását, az ellenzéki összefogás lejáratását, a multiknak adott vissza nem térítendő támogatásokat, a fideszes portálok, lapok, televíziók és rádiók fenntartását, a választási propagandává züllesztett ünnepségek megrendezését, a világkiállításokat, európabajnokságokat, minden felesleges, túlárazott, nagyzási hóborttól habzó, ám végül szétlopott szart. Közben nincs pénz (mert a kormány nem ad rá) Iványi Gábor szegényeinek, nincs pénz becsületes béremelésekre, a lepusztult lakások szigetelésére, az oktatás színvonalának emelésére és ezer olyan dologra, aminek értelme is van és fontos is.

Mindeközben a pártmédia legfontosabb mondanivalója az, hogy mennyire kurvajó a gyurcsányozós megagigaprodukció, az egész baloldal retteg tőle, azért akarják ellehetetleníteni, megint támadnak a migránsok, Karácsony Gergely alkalmatlan és persze győzni kell elvtársak, mert különben nem lesz szebb jövő. Szerintem meg csak akkor lesz szebb jövő, ha neréket végre sikerül lezavarni a várból, a luxusrepülőkről, kizavarni őket a kassza közeléből, és főként a hatalomból. Remélem, ez hamarosan bekövetkezik.

De sajnos még nem ma, de azért egy nappal közelebb vagyunk ahhoz a naphoz. Most jó ébredezést kívánok mindenkinek, induljon az új hét, új csodákkal!