Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szabadság hiánya nem a világ természetes állapota, hanem hatalom- és pénzéhes, gátlástalan és erkölcstelen gazemberek műve

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Vasárnap este Orbán Viktor bepakolta a hátizsákjába a hamuban sült parittyát, és nekivágott a világnak legyőzni Góliátot. Amennyiben Góliát az, ami nemrégen még birodalmi központ, illetve gaz Brüsszel néven lett a hívek elé tálalva, úgy nem jó ötlet ennyit variálni az elnevezéssel, mert tisztára összezavarodnak a szektatagok, hogy most éppen kit kell gyűlölni. Amúgy – ezt csak úgy mondom, hátha érdekel valakit – politikusok ezt úgy szokták csinálni, hogy megvitatják egymással a dolgokat és amennyiben nem értenek egyet, igyekeznek meggyőzni a másikat. Ezt tárgyalásnak hívják. A kövekkel dobálózást meg nem annak hívják.

Nem elég, hogy túlkoros és túlsúlyos Dávid ott csörömpöl a kavicsokkal a hátizsákban ország szégyenére, de még üzenget is haza, hogy meg kell állítani a migránsokat. Az a gyanúm, nem nagyon sikerült még átállítani a rendszert a Márki-Zay tulajdonképpen Gyurcsány Ferenc verzióra, talán már arra is rájöttek, hogy a francot nem érdekli, ki jobboldali és ki baloldali. Az utolsó működő hergelés a migránsokkal volt, igaz, kissé már penészes és büdös is, de azért elővették, mert nem sikerült jobbat kitalálni. Azt sajnos nem üzente meg a főni, hogy mit kezdjünk a 363 forintot meghaladó euro árfolyammal (azon kívül, hogy Matolcsy György bizonyára lájkolja a dolgot), sem arról nem tájékoztatta a híveket, hogy meddig fog száguldani az üzemanyagok ára. Amivel elsősorban nem az a nagyon nagy baj, hogy én speciel tudok tankolni vagy sem, hanem az, hogy minden termék árába be fog épülni, a fogkrémtől a kifliig és vécépapírig mindent ki kell szállítani a boltokba ugyanis.

Ameddig a vezér élesíti a parittyáját, az ő harcos amazonja – az egyik a kettőből – Münchenben tolja a propagandahadjáratot. Azt speciel nem nagyon értem, miért a bajorokat akarja meggyőzni arról, hogy a fideszesek által uralt Magyarország minden világok legjobbika, mert szerintem onnan igen nehezen tudnak a jelenlegi kormánypártra szavazni a népek. Mindenesetre Novák Katalin megtette, amit megkövetelt a pártvezetés, bár engem valamiért folyamatosan irritál ha bárki úgy beszél, mintha minden magyar véleményét tolmácsolná. Az egy dolog, hogy Novák Katalin szerint 1956. és a magyar forradalom az egész világot megmozgatta és megmutatta a szovjet elnyomás valóságát és megadta az első lökést ahhoz, hogy Nyugaton szakítsanak a kommunizmushoz fűződő illúziókkal. Egyrészt nem okos dolog hergelni Putyint, akivel Orbán Viktor meglehetősen közeli kapcsolatot alakított ki, pláne most – már ha igazak a hírek és pletykák -, amikor gondság és bajság van a paksi beruházással. Ha ez igaz, az igen nagy szívás lesz a következő kormánynak (a kétezer egyéb szívás mellett), mert ha semmi nem épül, akkor is kurvasokba fog kerülni az országnak, az biztos. Bár a szerződést szokás szerint titkosította a magyar kormány, de azt nem túlságosan nehéz kitalálni, hogy abba egy csomó biztosíték és taposóakna be van építve, és abból egyik sem a magyar érdekeket védi. Szóval nem biztos, hogy jókor és jót beszél Novák, arról nem beszélve, hogy azért olyan rohadtul nem mozdult meg a világ, vagy ha igen, azt meglehetősen lassan tette, mert pár évtizedig még vidáman folyt tovább az elnyomás. De most jön a kedvenc részem:

 Azonban „történelmünk és kereszténységünk” megtanította, hogy nem a szabadság, hanem a szabadság hiánya a világ természetes állapota, és megtanította azt is, hogy „nincs szabadság áldozat nélkül”.
    A súlyos áldozatok árán kivívott szabadságot, és Európa szabadságát pedig nem a nemzetek és a nemzeti szuverenitás veszélyezteti, hanem a mindent egységesítő, globális és „gyermekek nélküli jövő illúziója, és az elfordulás keresztény kultúránktól és nemzeti önazonosságunktól” (MTI)

Hát én azt persze nem tudom, mit tanított a miniszterasszonynak az ő történelme és pláne kereszténysége, de szerintem a szabadság hiánya nem a világ természetes állapota, hanem hatalom- és pénzéhes, gátlástalan és erkölcstelen gazemberek műve. Az mindenesetre azért valószínű, hogy a fideszes propagandatábornok elmeállapota rohamosan súlyosbodik, ha már ott tart ő, hogy nem akar gyereket az, aki képes elfogadni azt az egyszerű tényt, hogy nem vagyunk egyformák és mindenkinek joga van az élethez.

A hétfői nap azzal telt, hogy a nagyszerű pártfőtitkár úr, vagy ahogy nevezik a Fideszben, Brüsszelben védte a rezsicsökkentést. Mert szerinte az egy olyan vívmánya neki, ami húha, és ha a gonosz Brüsszel Góliát azt elveszi, akkor lényegében kiirtja az európai középosztályt. Erről mindjárt eszembe is jutott Robi kolléga tegnapi cikke a Szalonnázón, minden különösebb magyarázat nélkül idemásolok belőle valamit. A megfejtőkulcs: középosztály.

Ha már amúgy is beástam magam a statisztikák tömkelegébe, azt is megnéztem – nem valami balliberális portálon, hanem a KSH hivatalos adatbázisában -, hogy tavaly mennyi volt egy random munkavállaló átlagos fizetése. Néhányat felsorolok, azonos szempontok szerint. Tehát átlagot nézek, ebben benne van a pályakezdő is, a nyugdíj előtt álló is. Nem számolok családi adókedvezményt, mert az emberek többségének élete nagyobbik részében ez nem jár, ha csak nem vállal 15 gyereket. Tehát átlag nettó fizetés gyerek nélkül. A HR Portál bérkalkulátorát használtam. Ugorjunk fejest a mai magyar valóságba:

Gyermekfelügyelő, dajka: 161.561 Ft

Segédápoló, műtőssegéd: 236.084 Ft

Szociális segítő: 189.651 Ft

Oktatási asszisztens: 169.124 Ft

Ápoló, szakápoló: 297.944 Ft

Muzeológus, múzeumi gyűjteménygondnok: 230.034 Ft

Könyvtáros, informatikus könyvtáros: 204.274 Ft

Gyógypedagógus: 232.770 Ft

Csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus: 218.077 Ft

Általános iskolai tanár, tanító: 245.184 Ft

Középfokú nevelési-oktatási intézményi szakoktató, gyakorlati oktató: 264.570 Ft

Mentőtiszt: 421.578 Ft

Tűzoltó: 305.646 Ft

Ez tehát egy teljes karrierre kivetített átlagbér. Pályakezdőként a fizetés alacsonyabb, aztán jönnek a remek életpálya-modellek (már ahol van és működik is), végül a megérdemelt nyugdíj, amit ezekből a bérekből fognak majd kikalkulálni.

Ez a magyar középosztály. És ezt kell megvédeni. Hát nem tudom, nekem lennének egyéb ötleteim is, de nem én vagyok a miniszterelnök, sőt, még egy nyamvadt parittyám sincs. Igaz, hivatalos helyen nem is szokásom zsebrebaszott kézzel lődörögni, az a szokás megáll a falu határánál.

Jó ébredezést, szép napot mindenkinek! Mi hamarosan jövünk az első beszólással, ahogy szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.