Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha Észak-Koreától meg néhány baráti féldiktatúrától eltekintünk, akkor valóban magyar sajátosság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Békével teljes jóreggelt és jobb napokat kívánok mindenkinek! Mielőtt a tizenkét éve néphergelésből élő rezsim propagandaosztálya igazán komolyra fordítja az ellenségmenedzselést. Most pont nem érnek rá olyan nagyon, mert gondoskodniuk kell a szombaton esedékes rendpárti, parodisztikus ünnepi menetelésről, ami valóban történelmi esemény lesz. Ezért is van egy penetráns autokrácia szaga annak, hogy ha akkora nagy ünnep ez, hogy politikai érdekből rendhagyási okokból készülnek megbecsteleníteni 1956 emlékét, és külön felvonásban fognak majd kéjesen borzongani és szörnyűlködni a 2006-os Gyurcsány-terroron, akkor Kovács Zoltán nemzetközi kommunikátor az október 23-i ünnepi programokról tartott sajtótájékoztatóján miért az üres székeknek beszélt? Ha ez annyira fontos esemény, akkor miért pont a sajtót nem sikerült meghívni a sajtótájékoztatónak nevezett államtitkári lamentálásra, akik esetleg érdemi kérdéseket is feltehettek volna?

Gondolom, ugyanazért, amiért minden plebejusok gyöngye hosszú évek óta menekül a nyilvános viták elől, és semmilyen, a családját érintő kínos ügyre nem hajlandó érdemben reagálni. (Bár lófaszt kínos, dehogy kínos. Nekik a normális ügymenet része, hogy a Marbellára putyerkázott veje most éppen Ausztriában vásárolt egy 43, illetve egy 91 szobás hotelt tulajdonló céget az apósa Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotelstől. Ausztriai síhotelei ezek szerint még nem voltak a dinasztiának? Nem baj, most lettek. Lőrinc barátnak meg leesett egy 1,5 milliárdos megbízás, ezúttal a Balaton iszapját fogja kotorni, mert ehhez is csak ő ért.)

Meg ugyanazért, amiért a közmédiába ellenzéki politikus be nem teheti a lábát.

Meg ugyanazért, amiért éjszaka, settenkedve hoznak törvényeket, amiért migrációs válsághelyzet hiányában fenntartják a migrációs válsághelyzetet, amiért a békemeneten és egyéb fideszes népünnepélyeken spontán módon megszűnő járványhelyzet ellenére januárig fenntartják a hatalommal való legordasabb visszaéléseknek megágyazó veszélyhelyzetet, stb.

Hogy aztán Varga Judit széles körben rikácsolhassa – miközben most jutott eszébe lemondani a Pegasus-botrány miatt, hogy váratlanul módosítani kellene a válás szabályain -, hogy ő mindenhol is a magyar jogállamiság becsületét védi.

Egyáltalán nem csoda, hogy állandóan védelemre szorul ez a nyomorúságos, unortodox magyar jogállam. Ahol a teljhatalommal uralkodó bandának talán nincs nagyobb ellensége, mint a független sajtó és a kritikus nyilvánosság. És ahol most mindenféle hatalmi eszöközökkel toboroznak tömegeket, akik a nemzeti ünnepen az állampárti korrupciót védik majd karonülő csecsemőkkel és babakocsikkal. Ha ezt nekem valaki a fülkeforradalom előtt elmeséli, hogy majd a nem túl távoli jövőben közpénzen buszoztatott, a kormányzati infrastruktúra felhasználásával és az ország kasszakulcsának igénybevételével verbuvált, a gyereküket mintegy pajzsként maguk előtt toló néptömegek 12 év kormányzati szabadrablás és uszítás után azért fognak ünnepileg menetelni, hogy megvédjék a kormányzati szabadrablást megtestesítő hivatásos lókupecet, aki a szemük láttára lopta el törvényesen az ő és a karjukon ülő gyerekük, unokájuk jövőjét, azt mondtam volna, hogy ide vezet, ha az ember nem szedi rendesen a gyógyszereit. És most mi történik? Simán bejött volna a prófécia.

Mindazonáltal tökéletesen megértem Bencsik Andrást, aki a pervesztes hazugságok terjesztésében és a jogerős bírósági ítéletek végrehajtásával hadilábon álló, karaktergyilokra specializálódott Origónak jajveszékelte el, hogy a zemberek érzik, hogy farkas jár a kertek alatt, támad Brüsszel, támad a rohadék ellenzék, úgyhogy mindmeghalunk, ha most nem vonulunk fel a kormány védelmében. Ja, nekik biztosan élet-halál kérdés, hogy meddig marad a jó világ, ahol büntetlenül és következmények nélkül lehet hétről hétre ásni a nemzeti árkokat, és hányni az epét az ország egyik felére a másik fele szavazatainak reményében. Szóval nagy buli lesz ez megint, ebben is igaza van az egykori nem munkásőrnek:

Ilyenre ráadásul nem igazán van példa sehol a világon, hiszen az emberek inkább tiltakozó jelleggel gyűlnek össze ekkora számban. Az, hogy egy ilyen méretű tömeg valami mellett demonstrál, az egy magyar sajátosságnak mondható.

Ha Észak-Koreától meg néhány baráti féldiktatúrától eltekintünk, akkor valóban magyar sajátosság ez. Amolyan fideszesmagyar. Mint ahogy az is eléggé sajátos, hogy az elszabaduló infláció, a következésképpen elértéktelenedő bérek, az ijesztő ütemben és mértékben növekvő államadósság vagy éppen a folyamatosan gyengülő forint, és az egésznek zenei aláfestést biztosító rendszerszintű, törvényesített korrupció mellett olyan rohadalom választási osztogatásba kezdtek az elvtársak, hogy a NER betonfala adja a másikat. De így sem elég nagyot ahhoz, hogy a választási évben tiszteletére ne emeljék 130 milliárd forintra a Rogánhoz bekötött, közszolgálat helyett állampárti érdekeket szolgáló MTVA büdzséjét. Nem ügy, ez alig 13 milliárd forinttal több, mint amennyiből idén vakítják a parasztot.

Szerintük belefér. A nagyember megmondta, hogy kicsattanó állapotban van a gazdaság. Pedig ez rohadtul nem igaz. Ellenben az igaz, hogy évek óta az erőltetett növekedésnek rendelik alá az egyensúlyi szempontokat, amiben az uniós pénzeknek hatalmas szerepük volt. Amelyek nagy részét olyan dolgokra szórták el, amelyek profitot nem hoznak, a társadalom jólétét nem javítják. Ehhez képest óriási pénzek landoltak  állami tulajdonú cégeknél, illetve az orbánizmushoz lojális tulajdonosok vállalatainál. Felfoghatatlan nagyságrendben osztogattak olyan célokra, amelyeknek semmi köze nem volt a járvánnyal összefüggő válság kezeléséhez, a gazdaság talpra állításához. A haverok cégeit tömték ahelyett, hogy a családokon segítettek volna, most meg uniós pénzek híján csilliárdos hitelekből a választási hangulatjavító pénzeső lapjára tettek fel mindent. Hogy úgy mondjam: nincs más választásuk. Csak a Stop Gyurcsány! agyhalálban és a választási alamizsnában bízhatnak. Nem kell három doktori fokozattal rendelkező közgazdásznak lenni ahhoz, hogy belássuk, mekkora ára lesz ennek. Amit nyilván nem ők fognak megfizetni, akiknek nem jelent problémát két síhotelt megvenni vagy Marbellára cuccolni, ha éppen az tűnik jó ötletnek.

És akkor előmászik a gödörből a Parragh László nevű vécékagyló császár és iparkamara elnök, és a jó zsaru szerepében előadja, hogy az infláció fel fogja zabálni a minimálbér emelését, amely infláció annak egyenes következménye, hogy a kormány önti a pénzt a gazdaságra, mintha nem lenne holnap. Bővebben. Parragh azt állítja, hogy a nyugdíjprémium, a 13. havi nyugdíj, a 25 éven alattiak szja-mentessége és a családosok adóvisszatérítése mind-mind növelni fogja az inflációt, de az ellátási láncok akadozása és az extrém magas energiaárak is ebbe az irányba mutatnak. Márpedig miután a piac magasabb inflációt áraz be, mint amit a KSH jelez, az sem kizárt, hogy tartósan beragadunk az 5-6 százalék közötti inflációs sávba. Vagyis a minimálbér emelését a hajára kenheti a mimagyar ember. Alighanem valóban nagy lehet a szar, ha már ez a minden kritikán aluli alászolga is félreveri a harangokat.

Ha közelebbről megnézzük, jó ideje más sincs ezeknek a drága embereknek, csak a baj. Merkel még visszavonultában ugyan hümmögött egyet, hogy nem kéne a magyar és lengyel korrupt, jogállamtipró gazemberek ellen fellépni, meg tárgyalni kellene, meg szép szóval elérni azt, amit egy évtizede nem sikerült szép szóval, de már senkit nem érdekel, hogy mit beszél. Közben az a hír járja, hogy már ezen a héten indulhat a jogállamisági mechanizmus Magyarország ellen, ami helyesen úgy hangzik, hogy az orbánista önkényuralom ellen. Ebben bőven benne van az is tehát, hogy idén nem jönnek az uniós csilliárdok, amikről Orbán Viktor úgy tudja, hogy neki alanyi jogon járnak. Holott rohadtul kellenének, mert őfelsége nagypofával beígérte nemcsak Feri bátyámnak, hanem mintegy 435 ezer nyugdíjasnak a novemberi nyolcvanast. Bízzanak benne, hogy nem járnak úgy, mint az egészségügyi szakdolgozók, akiknek úgy emelik az alapilletményüket jövőre 30 százalékkal, hogy az valójában 21 százalék.

Kérdezném, hogy még mi mindennek kell történnie ahhoz, hogy kijózanodjon a kreténpropagandával zsibbasztott populáció, és megértse, hogy valójában mi történik körülötte, de nem kérdezem. Egy hódmezővásárhelyi Orbán-rajongó hölgy minden kérdésemet feleslegessé teszi, meg is válaszolja, végszónak pont megteszi (apropó magyar sajátosság):

Én a Fideszre szavazok, megmondom nyíltan. Akármennyit loptak, csaltak, éngöm nem érdeköl. Tömje ki mindenki a zsebit, kész.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.