Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy semmiképpen ne lehessen megszabadulni tőlük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fantasztikus jó reggelt kívánok mindenkinek! Tulajdonképpen egészen fantasztikus az, ahogyan felpörögtek a jövő tavaszi választás előtti események, holott még csak október közepe van. Szombat van, az ellenzéki előválasztás utolsó napja, amikor még mindenki, aki eddig nem tette, de aki érzi a tétjét és a súlyát, az beleszóljon abba, hogy ki legyen a győzelmi kényszerrel sújtott felcsúti pápajelölt kihívója a soros parlamenti választáson. (Feltéve, hogy valóban tartunk még választást jövő áprilisban, ami a felpörgött állampárt ügyködését elnézve, nem annyira valószínűtlen feltételezés.) Mert bárkinek hívják is azt az embert, hétfőtől az lesz a feladata, hogy amennyiben jövő áprilisban még tartunk választást, képes legyen maga mögött felsorakoztatni a komplett ellenzéket, és elegendő szavazópolgárt ahhoz, hogy ennek a kereszténykonzervatívnak csúfolt közveszélyes valóságshow-nak véget vessen.

Nyilván ha valaki az Alapjogokért Központ és a hasonszőrű állampárti agitációs és félretájékoztató gittegyletek (Nézőpont, Századvég, stb.) iránymutatását követi, akkor azt fogja hallani, hogy lószart sem ér itt az állampolgár véleménye, már minden le van zsírozva, és különben is: az aktív szavazók kétharmada úgy véli, áprilistól változatlanul Orbán Viktor lesz Magyarország miniszterelnöke. Tökmindegy, hogy ki lesz az előválasztás második fordulójának miniszterelnök-jelölti befutója, csak a Fidesz, csak Orbán. Ha valaki a mindent túlordító száz- és ezermilliárdos állampárti tudatmódosító tartalmakból tájékozódik, az azt fogja hallani, hogy tízből kevesebb mint két mimagyar gondolja úgy, hogy akár Dobrev Klára, akár Márki-Zay Péter kormányfő lehet jövő tavasszal Szent Orbánnal szemben, ez pedig azért van így, mert a mimagyar előre lejátszottnak tartja az egészet: szerinte bárki végez az első helyen, úgyis Gyurcsány lesz a góré. Nos, aki ezt a propagandamoslékot fogyasztja és visszaigazolva látja benne a saját meggyőződését, annak mindegy, azon nem lehet segíteni, az nyugodtan hívja az állami tulajdonú Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. telefonszámát, és jelezze, hogy csatlakozni szeretne a papíron civil, ámde csontig kormánybarát szervezet, a CÖF október 23-ra meghirdetett, békemenet fedőnéven futó, Észak-Koreát idéző  demonstrációjához. Azon meg ne tépelődjön, hogy az ingyenes buszos kirándulást miért is egy állami tulajdonú izé szervezi. Hát azért, mert ezeknek tényleg ennyi eszük van. Akinek viszont kételyei vannak, az jól teszi, hogy kételkedik, rengeteg oka van rá. Itt is van néhány bizonyító erejű tényállás.

1. Az állítólag saját választási győzelmében atombiztos állampárt szerdán benyújtott egy igazságügyi saláta-törvényjavaslatot, amely szerint az összes képviselő kétharmadának szavazata szükséges a legfőbb ügyész felmentéséhez, illetve hivatalvesztésének kimondásához. Aztán amikor a még létező független sajtót bejárta a hír, Gulyás nevű sztárjogász, a jogászkormány egyik minisztere belekiabálta az MTI-be, hogy a baloldali sajtóban álhírterjesztés zajlik, mert a legfőbb ügyészt eddig is kétharmados többséggel választotta meg az Országgyűlés, tehát ha egy megbízatás kétharmados többséggel keletkezik, a megszüntetésére is csak így van lehetőség. Aha. Tehát azért kellett törvényt módosítani, mert ez eddig is így volt, a baloldali kretének meg álhírt terjesztenek. Világos. Már csak az a kérdés, hogy ha ez eddig is így volt, akkor miért módosított törvényt az állampárt?

2. Mivel a saját választási győzelmével összefüggésben semmilyen kételye nincs az állampártnak, a fideszes Médiahatóság elnöke, bizonyos Karas Monika éppen mostanság döbbent rá arra, hogy ő inkább új szakmai kihívásokat keresne hirtelenváratlanul (nem ő az első, akinek mehetnéke támadt, amikor megtudta, hogy mindig is menni akart), ezért lemondott a drága. Mert ha most lemond, és nem tölti ki az ő dicstelen közel 9 éves mandátumát, akkor a 133 legbátrabb magyar fog egy másik fideszes pártkádert a helyére beszavazni. Hogy bármi lesz is jövő tavasszal a majdnem demokratikus választáson, 2030-ig biztosan a jelenlegi politikai maffia embere irányítsa az eddig is a jelenlegi politikai maffiát szolgáló Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot. Nos, Karas Monikáról elég annyit tudni, hogy mielőtt kinevezték oda, ahonnan most az Állami Számvevőszék alelnöki székébe ejtőernyőzi a rezsim (ahol immár 12 évre öntik betonba!), ügyvédként kereste a kenyerét, és olyan illusztris személyek tartoztak az ügyfélkörébe, mint Lévai Anikó, Habony Árpád vagy Rogán Bűnöző Antal. Karas Monikáról tehát azt tudjuk elmondani, hogy ezzel a szuverén döntésével ugyan nem járult hozzá a kötelezően elszámoltatandó Fidesz-bűnözők politikusok listájának bővüléséhez – hiszen már alapból is rajta volt -, viszont újabb támpontot ad azoknak a széles körben terjedő hazugságoknak az értelmezéséhez, miszerint mimagyarok kétharmadának semmi kétsége nem fér ahhoz, hogy jövőre is Orbán és a Fidesz nyeri a választást.

Ezért aztán én közben félhangosan reménykedem abban, hogy 50 év múlva nem kell találkoznom Kovács Zoltánnal a rohadt sötétben, az egyikünknek se lenne túl jó, viszont. Abban hangosan is reménykedem, hogy ha az elmúlt 12 évnél csak egy kicsit is jobb világ lesz itt 50 év múlva, akkor senkinek nem lesz bátorsága sem egy Európa szegényházaként jegyzett, 80%-os államadóssággal büszkélkedő országban se 70, se 17 milliárdos nemvilágkiállításokat szervezni úgy, hogy közben egy járványra hivatkozva a legnyomorultabbak alól az utolsó tízmilliókat is kirántja.

Természetesen ha egy kicsit is jobb világ lesz itt 50 év múlva, akkor Magyarország nem lesz Európa szegényháza, egy aluliskolázott mezei gázszerelőből biztosan nem lesz pár év alatt az ország leggazdagabb embere. Akit pláne nem fognak üzletembernek nevezni csak azért, mert a miniszterelnök haverja az ő nevére íratta a fél ország vagyonát.

Ahol senkinek nem jut eszébe az éppen regnáló kormánypárt mellett békemenetet szervezni, pláne nem egy állami Zrt. telefonszámáról.

Ahol rohadtul nem csúfolják gyermekvédelemnek a megélhetési homofóbiát, és a magukat nem mellesleg gyermekvédelem szabadságharcos védelmezőinek tartó erkölcsi vakondtúrások nem fekszenek keresztbe az Európai Unió gyermekjogi stratégiája elfogadásának csak azért, hogy az szexuális kisebbségek megbélyegzése árán is hatalomban maradjanak.

Ahol nem a világ feketeöves diktátorai és Európa szélsőségesen közveszélyes pusztítói (francia sajtóhírek szerint Marine Le Pen október 25-26-án Magyarországra látogat, hogy találkozzon Orbánnal, Havasi Bertalan egyelőre nem dicsekedett el vele) adják egymásnak a kilincset a miniszterelnöki rezidencián, miközben a miniszterelnök ázsiai hitelekből életvitelszerűen háborúzik az ország nyugati szövetségeseivel.

Ahol a valakik neurotechnológiai eszközökkel a koponyánkon belülről próbálják befolyásolni a gondolatainkat típusú hagymázas teóriákat terjesztő alakokat kezelni fogják, nem sokmilliós fizetésekkel kitömni. Ha közjogi méltatlanságokról van szó, akkor különösen.

Ahol sem a mindenkori miniszterelnök és famíliája, sem senki másnak nem lesz bátorsága honvédségi repülőket magáncélú utazásra használni, majd a honvédelmi miniszter szájába adni (egy nappal azután, hogy egy országgyűlési képviselőtől megtagadták a repülési iratokba való betekintést és kibaszták az objektumból), hogy magáncélú utazásra nem vittek civileket a honvédségi repülők, akinek meg röhöghetnékje van, az fáradjon be a minisztériumba és ott nézze meg az adatokat.

És ahol úgy egyáltalán nem abba az irányba mutat minden, hogy egy elvetemült, szélhámos, erkölcsi gátlásaitól megszabadult gazdasági érdekcsoport arra használja a nép bizalmát és felhatalmazását, hogy majd akkor se lehessen megszabadulni tőlük, ha a nép esetleg egy féldemokratikus választáson mégis inkább elhajtaná őket a picsába.

Márpedig erről szól minden egyes önleleplező, átlátszó lépésük, miközben azt óbégatják, hogy nekik nincs alternatívájuk, hogy a kétharmad őket akarja. Arról szól minden jogászkodó, jogállamot tipró lépésük, hogy ne lehessen megszabadulni tőlük, mert amellett, hogy a felelősségre vonásról és az elszámoltatásról hallani sem akarnak, még igényt tartanak arra, hogy a nép vérét szívják. Szóval mindenki eldöntheti, hogy amit lát, az mit jelent valójában. Magamnak némiképpen ellentmondva arra jutottam, hogy annyira nem fosnak a jövő évi választástól, mint amennyire látványosan készülnek rá. Arra, hogy akár veszíthetnek is. Remélem, hogy már most sincs, de jövő tavaszig pláne nem lesz egyetlen nyugodt éjszakájuk sem. Utána meg pláne nem lesz.

Utóirat, de távolról nem apróbetűs lábjegyzet a tegnapi nap margójára: nagyon köszönjük mindenkinek, aki talált legalább eggyel több okot arra, hogy legyünk, mint hogy ne legyünk. Mindenkinek köszönjük, akinek ez a fórum nem pusztán a szavak szintjén fontos.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.