Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És itt kerül szembe egymással Orbán Viktor két amazonja, mert ameddig az egyik a beavatkozásért küzd, a másik ellene

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Mivel senkit nem érdekel az én emésztésem és egyéb testi funkcióim, ezért hirtelen elmesélem, hogy spontán diétába kezdtem. Tegnap reggel megnéztem a kocafocista reklámoldalán a Helló, röfik! második részét. Ebben nem néni volt és disznók, hanem Feri bátyám, bor és szódásüveg, de az üzenet ugyanaz volt. Ha úgy lesznek a számok, a nép közé leereszkedő jó király csak ad és ad, ameddig el nem kopik a keze tövig. Na, azóta valahogy nem megy le étel a torkomon, biztosan túlságosan érzékeny a gyomrom.

Novák Katalin most éppen nem ad – a hét többi napján bepótolja -, hanem Malmőben, egy nemzetközi fórumon – a fórum a holokauszt és az antiszemitizmus köré szerveződött – vett részt, és ha már ott volt, felszólította a nemzetközi közösséget arra, hogy csináljanak már valamit a magyarországi ellenzéki összefogás ellen, mert abban az antiszemita Jobbik is ott van, és nem szabad, hogy kormányra kerüljön az ellenzék. Szerintem elég érdekes lenne, ha külföldről avatkoznának be a magyarországi választásokba, pláne ilyen módon. Vagy ez rendben van fideszék szerint, csak az Európai Unió ne pofázzon bele mimagyarok dolgaiba? Vagy belepofázhat az is, de csak akkor, ha az Orbán hatalmát erősíti? Attól tartok, a választáson a Fidesznek kell megküzdenie az ellenzéki összefogással, bár elég komoly pánik jelei mutatkoznak. Polt Péter bebetonozása és az egyéb lépések nem azt üzenik, hogy nem félnek, mert egyrészt nincs mitől, tiszta a kezük, másrészt úgyis őket támogatja a többség, tehát győzni fognak. Valami egészen más üzenet bontakozik ki a kormánypárt kétségbeesett kapkodásából.

Ameddig Novák Katalin azért kampányol, hogy külföldről avatkozzanak már belénk, Varga Judit éppen az ellenkező irányba tolja a nyikorgó kosarat. Serényen. Az igazságügynek a minisztere soha nem felejti el a köz elé szórni azt a hazugságot, hogy a LIBE bizottság LMBT aktivistákat akar az óvodákba tuszkolni, és most újabb csapást mér a sors az ő okos fejére, mert az Unió Magyarországra küldi Didier Reynders jogérvényesülésért felelős biztost, miután nem találták megnyugtatónak a magyar demokrácia és jogállamiság állapotát. És itt kerül szembe egymással Orbán Viktor két amazonja, mert ameddig az egyik a beavatkozásért küzd, a másik ellene:

🤔 Reynders biztos állítólag a jogállamisági párbeszéd szakmai folytatása érdekében tenne látogatást Magyarországon, éppenséggel kampányidőszakban és véletlenül sem azért, hogy beavatkozzon a választásokba…

Kínos. Nem kicsit, de legalább nagyon. Hát igen, ebben az országban választástól választásig tart a kampányidőszak. Erről azt érdemes tudni, hogy ilyenkor lehet – sőt, kötelező – küldeni a pénzt, de nem szabad érdeklődni, hogy azt mire költi a kormány, mert az beavatkozás a választásba. Bele lehet szólni a magyar belpolitikába, de csak akkor, ha az a beleszólás Orbán Viktort dicsőíti. Ha kritizálja, akkor az beavatkozás a választásba. Továbbá legfőképpen beavatkozás a választásba az, ha az Unió elvárja és ellenőrzi, mennyire tartja be Magyarország azokat a keretmegállapodásokat és közös uniós szabályokat, melyeket aláírt, és melyek feltételei az uniós tagságnak. Ha például Didier Reynders azért jönne, hogy előadásokat tartson az Orbán-kormány csodálatosságáról és nagyszerűségéről, egyszersmind ekézze az ellenzéki pártokat külön-külön, pláne együtt, akkor az rendben lenne. Varga Judit alighanem még hegedűkoncertet is adna aláfestésnek. De így nincsen rendben, úgyhogy megy a hőbörgés és picsogás. Nem baj, már megszoktuk. Ki fogjuk bírni azt a néhány hónapot.

Erre a hétre talán Deutsch Tamásnak jutott a leghálásabb szerep, amikor interjút adott a nyolcaskának. Olyan ütősre sikerült kijelentések vannak benne, hogy semmiképpen nem maradhat ki a jóreggeltből.

Először is nem szabad túlságosan komolyan venni ezeket a LIBE-s kóklereket. Rengeteg gyakorlati lehetőségük van a Fideszt és a KDNP-t, a polgári, nemzeti, kereszténydemokrata tábort támogatóknak. Itt van például a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíciónk, amelynek a támogatása láthatóan már eredményre is vezetett: a munka első részét elvégeztük, Karácsonyt sikerült megállítanunk, most Gyurcsányon a sor! Nem szabad lebecsülnünk a közösségi média világának jelentőségét, itt az ideje a mi szelíd közösségünknek is hangot adnia a véleményének, ne csak magunkban puffogjunk a baloldaliak hajmeresztő és őrült kommentáradata láttán. A tavaszi választásig pedig segíthetjük, támogathatjuk képviselőjelöltjeink munkáját is. Egy biztos: nem hagyhatjuk, hogy visszatérjen a kudarcos Gyurcsány-korszak!

Tényleg szarban lehet a NER, ha ez az összes üzenetük a szektának: írják alá az izét, és akkor majd jó lesz. Azt ugyan még most sem lehet tudni, hogy ez a petíció milyen jogosítványt ad, kinek és mire, de én még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy ha választás előtt úgy lesznek a számok, belevésnek még valamit a takonyszilárdságúba. Például azt, hogy nem is kell itt választgatni, Orbán Viktor örök időkre kormányon marad. Esetleg meg is koronázzák, mert már úgyis mindegy nekünk. A fideszes szelíd közösségen, amelyik eddig hallgatott, igen hosszasan és szívből röhögtem. A végén ki fog derülni, hogy a szelídség, a szeretet, a végtelen tolerancia, a másik feltételek nélküli elfogadása, valamint a kormánypárti politikusok szegénységi esküje vezet a kormány bukásához. És még most is sok hónap van a választásig. Remélem, nem adja fel Deutsch Tamás – sem Rogán Antal -, és még sok vicces ötlettel állnak elő addig, nehogy unalomba fulladjon a tél.

Én most veszem a kalapomat, további szép napot, előtte kellemes ébredezést kívánok mindenkinek. Hamarosan jövünk vissza az első beszólással.