Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


A keresztapus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Némi – máig tartó – zavar után megszületett az első fecske. Vagy megérkezett, vagy amit csinálni szoktak a közmondás alapján évszakváltásra egyesével képtelen madarak abban az esetben, amikor betévednek a propaganda bűzlő mocsarába, és remekül érzik ott magukat. A pártlapok egy része még ott tart, hogy Karácsonyt ekézik. Én ezt teljesen meg is értem, biztosan mondta valamelyik szívhezszólóan műnépi beszédében Orbán Viktor is, hogy a magyar ember olyan, hogy nem dob ki semmit. Ha ő nem mondta, akkor majd én mondom. Jó, nem igaz persze, mert a magyar ember éppen úgy kidobja a felesleges, használhatatlan, szemétre való dolgokat mint a német, az izlandi, a svéd vagy az albán. A lomgyűjtőket kivéve természetesen, de őket is lehet kezelni, csak el kell menni valahogy az orvoshoz. Szóval nem igaz, ámde jól hangzik. Ha általában nem is igaz ez a magyar emberre, valamennyire valószínűleg igaz a propagandistákra. Hiszen már legyártották a karácsonyalkalmatlan cikkeket – akkor éppen az volt a pártusatítás -, jóhogy nem fogják kihajigálni. Ameddig odafent (nem pont az égben) ki nem találják, hogy most merre van az előre, addig elsütik a felgyűlt anyagot, ne menjen pocsékba.

Kiragyog azonban a szürke masszából Stefka István, az Öreg. Aki mindenre emlékszik. Ő már talált fogást Márki-Zay Péteren, mert most ő lett a fő ellenség, őt kell lejáratni. Azt eddig is tudni lehetett Márki-Zayról, hogy hívő keresztény. Engem speciel egyáltalán nem érdekelt volna a hite, de ő maga tolta bele az arcomba, nem egy esetben. Változatlanul úgy gondolom, hogy ez magánügy, de attól persze tudomásul vettem. Erre Stefka István mit kérdőjelez meg? Két dolgot. Márki-Zay vallásosságát és jobboldaliságát. Azt eddig is tudtam – tanulékony vagyok, és volt alkalmam hallani néhányszor az elmúlt évtizedben is, a múlt héten is -, hogy csak az lehet magyar, aki kormánypárti. A többiek magyarul beszélő, ideiglenesen az országban állomásozó ügynökök. Hazátlanok. Hogy stílszerű legyek: bozgorok. Az azonban viszonylag új fejlemény, hogy már a hitet is a szélsőjobb osztja, nem csak az egyházi státuszt és a mindenki pénzét azoknak az egyházaknak, melyekkel a kölcsönös segítségnyújtás elve alapján sikerült megállapodniuk.

Márki-Zay tehát baloldali pogány lett váratlanul, bár ez aligha lesz elég a lejáratásához. Legalábbis nem fog kitartani tavaszig. De a cikkből nem csak az előválasztás második fordulójában váratlanul rajtvonalhoz álló hódmezővásárhelyi polgármesterről derült ki néhány érdekesség, hanem a cikk szerzőjének névadói képességeiről is tudomást szerezhettünk:

Különleges jeleneteknek, cirkuszi színjátéknak vagyunk szemtanúi az elmúlt hónapokban. Surranó léptekkel szeretnék felhívni magukra a közvélemény figyelmét, a Bárgyú (Karácsony Gergely), az Ájtatos amish (Márki-Zay Péter), a Zoknis (Hadházy Ákos), a Szemkilövető (Gyurcsány Ferenc), a Szemforgató (Dobrev Klára), a Júdás (Jakab Péter), a Szeles (Szél Bernadett), a Kabul Rózsája (Szabó Timea), a Hazafi (Fekete-Győr András), a Pénznyelő (Cseh Katalin) és különböző csatolmányaik azzal, hogy dajkamesékkel toborozzanak maguknak híveket.

Nem mondom, hogy nem elegáns (pedig tényleg nem az), azt sem mondom, hogy nem szellemes (pedig tényleg nem), de azt mondom, hogy igen érdekes. Legalábbis onnan nézve, hogy mást sem lehet hallani és olvasni mint azt, hogy a baloldali/ellenzéki/ellenséges/hazaáruló média milyen csúnyán beszél, adott esetben gúnyolódni sem átall a jobboldali morális fölény magaslati pontjáról kukkerező kormánypárton, főként a kétségtelenül egytől-egyig erkölcsös, vallásos, konzervatív és becsületes politikusokon.

Érteni vélem a zavart az erőben. Váratlanul – mert erre nem számított a kormány és a pártmédia, az biztos – lett egy vállaltan jobboldali és vállaltan keresztény induló. Erre egyszerűen nem volt felkészülve sem a kormánypárt, sem a propagandagépezet. Most gyorsan kellene valamit kezdeni a helyzettel, de nem egyszerű akkor, amikor évek óta azt próbálják elhitetni az egész országgal, hogy csak a vallásos jobboldali a jó hazafi, mindenki más áruló. Talán az tűnik a legegyszerűbbnek, ha ezeket a tulajdonságait kérdőjelezik meg (szerintem később majd be is tiltják) propagandáék. Nehéz ügy lesz, de azért jó munkálkodást nekik! Addig sem unatkoznak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.