Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezt a játékot nem papírpénzzel és dobókockával játsszák

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azon gondolkodom, mi lesz azután, hogy Orbánt esetleg le tudja váltani az ellenzék? Pontosabban mit gondol Orbán, ha esetleg úgy alakul, hogy a segge alól kihúzzák a Karmelita bársonnyal borított karosszékét, és el kell hagynia a luxuslakosztályát? Szerintem ennek az embernek ez meg sem fordul a fejében, ezzel egészen egyszerűen nem számol, ez neki nem opció. De mi van, ha igen? Szerintem olyan hisztériát csapna, mint annak idején a román diktátor, aki nem fogta fel, hogy az a katonaság, amelynek addig ő osztogatta a parancsokat, hirtelen ellene fordult.

Játsszunk el a gondolattal. Oly sokan megtették, a legtöbben óvatosságra intettek, mert hát a törvények, meg a kétharmadot csak kétharmaddal, meg itt minden olyan legális és korrekt, hogy azt csak valami legálisra és korrektre szabad lecserélni. Szerintem Orbán abban a hitben van, hogy ha esetleg mégsem tud nyerni, akkor is az élet megy tovább. Nagyon remélem, hogy nem így lesz. Annál groteszkebb folytatást nehéz elképzelni, mint hogy a bukott miniszterelnök az elvesztett választás után besétál a parlamentbe és ellenzékből kezdi el osztani az észt. Mit fog mondani? A legjobb esetben is a saját kormányázását kritizálhatná – teljességgel elképzelhetetlen, hogy tele kasszával adja át a kulcsot, hiszen brutális mennyiségű hitelt vett fel mindenhonnan -, de ezáltal a saját kardjába dőlne. Nem lesz pénz, nem lesz semmi, mert addigra lesöpri a padlást. A parlamentben azt fogja magyarázni, hogy azért szervezett ki mindent alapítványokba, hogy megvédje az országot az ellenzéktől? Netán majd tőle kell engedélyt kérni ezek után is mindenre? Majd ugyanúgy megakaszt mindent, mint Brüsszelben a retardált vétóival? Akkor majd a kormányt akarja megállítani? Ez teljességgel abszurd. 

Az elmúlt években okozott gigakárokhoz képest nem tűnik aránytalannak a bukást követő házi őrizet és vagyonzárolás. És tudom, hogy ez is erős, de azért fel kell vetnem: mi lett volna, ha annak idején Hitlert elővezették volna a bunkeréből (ha nem lett volna öngyilkos), és még neki állt volna feljebb, hogy a szövetségesek le merték győzni? Orbán egy olyan utcában van, amiből csak egy irányba lehet kijutni, méghozzá arra, amerre bement. Tudta ő ezt, mégis elment a falig, és vitte magával azt a 2 millió hívét, akik 12 éve úgy követik, mint Jézust az apostolok. Ez az ember és közvetlen környezete, családtagjai, kollegái, strómanjai a maguk helyén alighanem bűnösök. Itt nem lehet úgy tenni, mintha mi sem történt volna, mintha az elmúlt 12 év pusztítása és rombolása egy vállrándítással elintézhető lenne. Meg azzal, hogy hát minden törvényes volt. Ilyen nincs. Ezt nem lehet megúszni, és igenis el kell számoltatni mindenkit, aki bűnös. Nem az ártatlanokat, a bűnösöket. Ha kell, üljenek addig előzetesben vagy vizsgálati fogságban, ameddig rájuk nem kerül a sor a felelősségre vonásban. Ha viszont ezt nem teszi meg az új kormány, akkor ők is cinkosok. Akkor ez az egész el lesz cseszve rögtön az elején.

Erre is azt szokták mondani, hogy ilyet még gondolni sem szabad, de szerintem egy esetleges győzelem esetén a bűnösöket örökre el kell tiltani a politikától és el kell zavarni őket a közfeladatoktól. Ha ez törvénytelen egyesek szerint, akkor csinálják törvényesen. Mi lett volna, ha a náci párt Hitler halála után tovább politizált volna a Bundestagban, mintha mi sem történt volna? Rendben lett volna? Ezt az egész rezsimet és annak minden kiszolgálóját, azaz bűnsegédjét el kell ítélni. A politikai elitnek pedig ugyanúgy, ahogy Európának, fel kell készülnie arra, hogy a jövőben még egyszer egy  diktátor ne szerezhessen teljhatalmat, és ne lophassa szét kedvére az országot, pláne egy egész kontinens javait. Példát kell statuálni és nyilvánosságra kell hozni minden olyan bűncselekményt, amit évekre titkosítottak, és megpróbáltak elsunnyogni. Nyilvánosságra kell hozni minden olyan felvett hitelt és szerződést, amit a mi bőrünkre kötött Orbán, hogy a hívei is megértsék: nem a Messiás ez, hanem maga az Antikrisztus.

Miközben ezt írom, kopognak. Egy egyetemista kéri, hogy írjam alá a Stop Gyurcsány!, Stop Karácsony! petíciót. Mondom neki: öreg, tudod te, mit csinálsz? Azt mondja, pénzt kell keresnie, és minden aláírásért pénzt kap. Mondom, annyi munka van a világon, miért pont ezt választottad? Őt nem érdekli, jött a válasz. Mondom, ez a baj, öreg. Azt sem tudod, mit csinálsz, egyetemista létedre lehetne egy kicsit több eszed, és tájékozódhatnál mielőtt elvállalsz egy olyan munkát, aminél cikibbet elképzelni is nehéz. Igazam van, de neki kell a pénz. Itt tartunk. 

Orbánnak és Rogánnak pedig ennyire telik. Ennyi a kampányuk, hogy Stop faszomtudjaki, lehetőleg mindenki, aki nem ők. Remélem, ebbe a fantáziátlan, vérszegény kampányba fognak belebukni. Nincs ötletük, 12 év alatt ellőtték a lőszert, és most, hogy szorul a hurok nincs a kezükben semmi. Fosnak és egyre többen fognak szerintem idő előtt kapitulálni. Rájönnek majd, hogy ha dalolnak, akkor talán megúszhatják. Egymást fogják feldobni és beköpni, csak hogy a saját bőrüket mentsék. Mert a legtöbbjük gerinctelen és gyáva, csak addig nagy az arcuk, ameddig csordában vannak, és bevédi a seggüket a vezérkos. Lesznek még itt látványos menekülések és egymásra mutogatások: én nem tudtam, én csak parancsot hajtottam végre, nem én voltam, nem volt más választásom, zsaroltak, stb. De ahhoz, hogy ez így alakuljon, oda kell csapni, és kőkeményen számon kell kérni mindegyiket az elkövetett tetteikért. Nem lesz itt ellenzékbe vonulósdi, meg mi sem történt, meg minden megy tovább, oszt’ jónapot, Viktorka.

Ha az ellenzék nem számol el velük, akkor a nép fogja megtenni. És azért fog itt mindenki vérszemet kapni, mert ezt a játékot nem papírpénzzel és dobókockával játsszák. Akkor fel kell kutatni mindent, amit elvettek tőlünk, az országtól: József nádor egykori majorságától kezdve Tokajig, a Balatontól a budai Várig, és minden egyes ellopott ingó és ingatlanvagyont el kell kobozni, és visszatenni a közösbe. Ha másért nem, hát elrettentésből. Hogy végre felfogja mindenki: aki kormányra kerül a mi bizalmunkból, az értünk, a népért és az országért dolgozik, nem pedig azért, hogy milliárdossá lopja magát, és milliárdossá tegye a szomszédját és a haverjait. Az ország a mienk, nem Orbáné. Az országot  pedig meg kell szabadítani ettől a figurától és sleppjétől. Mindörökre.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.