Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tőlem kell rettegnetek, engem kell imádnotok, ha azt akarjátok, hogy legyen valahogy

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most olvastam némi késéssel ugyan, hogy a mi feltaláló zsenink, a mi helikopterező, Louis Vuitton hátizsákkal nyomuló, egyszerű falusi gyerekünk, a mi letelepedési kötvényes bűnözőnk – akinek tavasszal sajnos keresztbe tettek, amikor Északkelet-Magyarország felét fel akarta vásárolni újdonsült felesége nevén, ám sajnos kiderült – mára egyszemélyben felelős a Fidesz hazugságkampányaiért. 

„FINKELSTEIN HALOTT. HABONY AZ OPERATÍV MŰKÖDÉSBEN RÉGÓTA NEM VESZ RÉSZT. EZ MÁR KIZÁRÓLAG TÓNI KAMPÁNYA. ORBÁN TELJHATALMAT ADOTT NEKI. A KORMÁNYTAGOK ÉS A PÁRTSZERVEZET VEZETŐI UTASÍTÁSBA KAPTÁK, HOGY MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT TELJESÍTSÉK ÉS TOVÁBBÍTSÁK A KABINETIRODA IRÁNYMUTATÁSAIT. MÉG A FACEBOOK-POSZTJAIKRÓL IS ROGÁNÉK FELÉ KELL ELSZÁMOLNIUK. A SZERVEZETI KÉRDÉSEKÉRT FELELŐS GYÜRK ANDRÁS ÉS KUBATOV GÁBOR IS NEKIK FELELNEK.” 

Tehát a mi unortodox, illiberális, horogkeresztény, a kétharmados többségével 12 éve világszínvonalon teljesítő Fideszünk, azaz egyszemélyes államvezetésünk Rogán elvtársra bízta magát és a 2022-es választások reménybeli sikerét. Ami az én olvasatomban azt jelenti, hogy Rogán lényegében a magyar Goebbelsként funkcionál, aki teljhatalmat kapott a nagyembertől, hogy minden eszközzel és módszerrel levezényelje a kampányt. Gondolom, a pénz nem számít, az van bőven. ITT el lehet olvasni valamivel részletesebben is, hogy mennyire központilag irányítja Bűnöző Tóni a kommunikációt. 

Nem hatalmas leleplezésekről van szó, hiszen azért aki egy kicsit is a dolgok mögé lát, vagy közepesen tájékozott a napi politikai színtér történéseinek összefüggésrendszerét illetően, az jó eséllyel eddig is tudta, hogyan működik a Fidesz. Mi is tudjuk, a hivatkozott írás viszont precízen összefoglalja a nagytotált. Azt, hogy pontosan mekkora hazugságcunamit borítanak a népre, hogy milyen módszerekkel tematizálják a közbeszédet, és hogy miként irányítják központilag az egész pártállami médiaholdingot. Hogy az összes botrányról, ami rájuk nézve veszélyes lehet, pár nap kussolás után hogyan viszik el teljesen más irányba a fókuszt. Hogy mindent mérnek és szondáztatnak, mint egy nagyvállalat, amelyik az új termékét készül éppen bevezetni a piacon, és annak reklámot készít. Pont így hülyítik Rogánék a magyarokat propagandával. Hazudozás, rágalmazás, uszítás. Nincs program vagy koherens narratíva, nincs semmi. Jelen esetben tényleg nincs semmi a kezükben a gyurcsányozáson kívül. Konkrétan ez lesz a kampányuk 2022-re. Mindenki az életéért fut, legfőképpen Orbán és a közvetlen környezete. Amit tudnak, kiszerveznek alapítványokba és offshore cégekbe, a kulcsfontosságú hivatalok élére pedig 9-10 évekre neveznek ki vezetőket, kurátorokat. Mindenre fel vannak készülve, minden eshetőséggel számolnak.

A cikk szerint a kapkodást az is jól mutatja, hogy Orbán olyan adakozásba és ígérgetésekbe kezdett, mint még soha. Összeállt (nagyon remélem, hogy összeállt) egy ütőképesnek tűnő sereg Orbán 133 bátra ellen. Majd most kiderül, mennyire bátrak valójában a bátrak. Azt is megtudhattuk, hogy miért muzsikál mindig ugyanarról a témáról minden orbánista alászolga a (rendszerint közpénzzel megtolt) közösségi oldalán. Azért mert ez a feladat, hetente pedig jelenteni kell a propagandaminisztériumba, hogy ki mennyi lájkot szerzett, ki mennyi követőt tudott összegyűjteni. Mint egy multinacionális cég, amely monitorozza a vásárlók elégedettségét/elégedetlenségét.

Így kell elképzelni a kormányzó pártot. Minden egyes szavuk hazugság és színjáték, amely kizárólag azt a célt szolgálja, hogy hatalomban maradjanak, és tovább dézsmálhassák a mi javainkat úgy, hogy ezzel ne kelljen elszámolniuk. Eddig mindenki tisztában volt azzal, hogy aki hatalmon van, az lop. Ez alól aligha volt kivétel a rendszerváltás után. Loptak vállt a vállnak vetve, az arányokat betartva kapott valamit mindenki a közösből. Orbán az első kétharmad után azonban szakított ezzel a hagyománnyal, és úgy döntött, ezután csak ő fog lopni, a többiek meg mehetnek a picsába. Ezzel azt érte el, hogy tulajdonképpen mindenki vérszemet kapott, és vittek mindent, ami mozdítható volt. És azt is, ami nem.

Namármost. Ha valaki 12 éven keresztül konkurencia nélkül nyúlkál a közösben, az nem mondhatja azt, hogy nem én voltam. Jó, az első kétharmad után még lehetett elmúltnyolcévezni, de az már kevéssé átütő, tudja ezt mindenki. Egy bukta után már nem lehet a másikra mutogatni, hogy ők voltak, és nem mi, ezzel mindegyik gazember tisztában van. Szerintem ezért menekült a Tiborcz család Andalúziába, és ezért döntötték be az Elios céget is. Mindegyik el fogja hagyni a süllyedő hajót, mindegyik menekülni fog. Mondjátok, hogy én mondtam. Még bíznak a vidékben és bíznak az idősekben, most őket nyaldossa körbe a Kedves Vezető. Tudják, hogy csak ott nyerhetnek. A pár száz fős falvakban, ahol a polgármester kap egy kis plusz pénzt, cserébe mindenkinek a Fideszre kell szavaznia. Csak még több pénzzel lehetne visszafordítani a falvakat. Mára ott tartunk (és még hol a vége), hogy a mi adóforintjainkon vásárolja meg a szavazatokat a legkiszolgáltatottabb településeken. Ez lett a mocsárba nyomott fejű ország, amelynek elszegényedett lakói négyévente kapnak egy kis levegőt, aztán vissza vannak baszva a szarba. A nyakukon áll az ország földesura, aki ilyenkor viszi magával a zsámolyát, mert egyébként már a harmadik sorból sem látszana, és megmutatja magát: tőlem kell rettegnetek, engem kell imádnotok, ha azt akarjátok, hogy legyen valahogy.

Ezt a rendszert nehéz lesz lebontani, nem is igazán tudom, hogy mi lehetne a hatékony megoldás. Ez lényegében az igazi szíciliai maffia stílusa, ott működött ugyanez, azzal a különbséggel, hogy ha valakiről kiderült, hogy mégis a maffia ellen dolgozik, lelőtték egy lefűrészelt csövű sörétessel (lupara). Remélem, itt nem lesz ennyire durva a helyzet, és ütőképesék minél előbb kitalálják a leuralt vidék ellenszerét.