Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vagy mindegy, hány lakója lesz az országnak tavasszal, csak az számít, hogy Orbán uralkodhasson tovább?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Indul az ősz, és indul a járvány következő hulláma. Nem igazán értem, hogy aki nem kérte az oltást, az miért nem kérte, de tartok tőle, hogy megint pánikszerű rohamok lesznek az oltópontokon. Pedig a védettség kialakulásáig heteket kell várni, nem úgy van az, hogy az oltás után már úgy jön ki az ember, hogy védve van. A fertőzöttek és az elhunytak száma ocsmányul emelkedésnek indult, nem lesz nyugis őszünk. Az egyéni felelősség mellett a kormány felelőtlenségét sem tudom hová tenni. Értem én, hogy választás lesz, de talán fontosabb lett volna arról meggyőzni az embereket, hogy oltassák be magukat, mint arról, hogy Gyurcsány a kétlábon járó veszedelem. Az oltás fontosságának kormányzati propagálása már csak azért is lényeges lett volna, mert minden környező országban katasztrofális a helyzet, indokolatlan optimizmus volt abban reménykedni, hogy mi kimaradunk belőle. Vagy mindegy, hány lakója lesz az országnak tavasszal, csak az számít, hogy Orbán uralkodhasson tovább?

Úgy látom, a penetráns gyurcsányozás mellé ki kellett találni valami más üzenetet, ez most éppen a vörösiszap katasztrófa lett, hátha azzal el lehet tolni a talicskát a választásig. Azt még nem láttam sehol, hogy sikerült volna a kormánynak elszámolnia az áldozatoknak felajánlott adományokkal, de biztosan meglesz az is. Vagy nem. Olvashatunk továbbá a nyolcaskán a bántalmazó baloldalról, ezt egy picsogó Tóth Gabi fotóval illusztrálták – nem lehetett túlságosan nehéz ilyet lelni, amennyire emlékszem, minden tehetségkutató műsor minden részében bőgött valamiért -, valamint megy az LMBT elleni vérgőzös uszítás is, hátha valamelyik szavazónak pont az jön be.

A Pegasus mellé most csatlakozott a Pandora-iratok nevű botrány is. Ezzel sem az a legnagyobb baj a Fidesz számára, hogy Putyin és Shakira is offshore-cégekbe mentette ki a vagyonkáját, hanem az, hogy magyar nevek is szerepelnek az iratok között. Amennyire tudom, Gyurcsány Ferenc nevét még nem sikerült meglelni, ellenben Rogán Antal ügyvédjét vagy Mészáros Lőrinc cégbirodalmának építészét igen. Nem baj, erről nem fog írni a pártmédia, tehát a keménymag értesülni sem fog róla. Minek is kellene izgatni őket? Elég nekik, ha annyit tudnak, hogy Gyurcsány.

Van jó hír is! Szijjártó Péter boldogan és lelkesen jelentette be, hogy végre Kirgizisztán nagykövetséget nyitott Magyarországon. Minden külügyminiszterek legszebbike megragadta az alkalmat és elmesélte, hogy a Türk Tanácsot cefetül imádjuk, és dejó, hogy oda tartozunk, mert azóta csak úgy száguld a gazdaság. Sőt, külön köszöni, hogy a segítségünkre siettek a bajban:

Végezetül pedig azt hangoztatta, hogy az „igaz barát bajban ismerszik meg”, kitérve arra, hogy tavaly a keleti országok nagy segítséget nyújtottak az egészségügyi védekezéshez szükséges felszerelések beszerzésében. (MTI)

Ha én jól emlékszem, nem a Türk Tanácstól, hanem Kínától vásároltunk igen sok horkolásgátlót és oltóanyagot, azt is a normál piaci ár többszöröséért, úgyhogy nekik sem lehetett ez rossz üzlet annyira. Mármint nekik nem lehetett rossz üzlet, és persze a magyar közvetítőcégnek sem lehetett rossz üzlet. A magyar adófizetőknek az volt, de az eddig sem érdekelt senkit, miért éppen most lenne fontos? Naugye.

Áder Neírdalá János már a következő szakmáját tesztelheti, vagy csak hobbiból tartott tanórát. Azt mondta ő a szájával:

A klímasemlegesség elérése érdekében komoly döntések, fejlesztések, beruházások várnak a felnövekvő generációra a következő 30 évben – hangsúlyozta a köztársasági elnök hétfőn Budakeszin, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium diákjainak tartott klímavédelmi tanórán.(MTI)

Szerintem meg, ha a már felnövekedett nemzedék arra vár, hogy majd a következő generáció oldja meg a dolgot, akkor már nem nagyon kell semmit megoldani. Megoldódik magától is.

A pártpropaganda emeli a tétet, amennyiben Csizmadia László bejelentette: babakocsiban és karon ülve csecsemőket is várnak a békemenet 23-ára hirdetett vonulására, mert úgy lesz igazán ütős a dolog. Ennek már erősen izzadságszaga van szerintem, és nem is teljesen kockázatmentes a dolog. Olyankor hagyományosan takony idő szokott lenni, normális szülő nem sétálgat a kicsi gyerekével esőben és szélben, mert megfázik a ded. Azonban ez a bejelentés nem arról szól, hogy amennyiben napsütéses, kellemes idő lesz, várják a gyerekeseket, hanem arról, hogy menni fognak, mert így jobban meg tudják mutatni. Hogy micsodát, azt én nem tudom, mert engem például sehány kiskorú nem fog visszatartani attól, hogy ne Orbán Viktorra szavazzak. Akár önmagában az agg keménymag vonul, akár nem, a véleményem semennyit nem változik a rezsimről.

Túl vagyunk a dinoszauruszok kihalása utáni második legnagyobb földtörténeti tragédián is, a történelemkönyvekből talán majd a Nagy Facebook-leállás néven fog róla tanulni az ifjúság. Ha ezt túléltük – márpedig úgy tűnik, a többség túlélte -, akkor a keddi nap átvészelése már könnyedén menni fog. Kellemes ébredezést kívánok mindenkinek, mi majd hamarosan jövünk vissza és jól beszólunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.