Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez van olyankor, amikor nem egypárti diktatúra van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok ma is a munka frontján harcba indulóknak, meg azoknak is, akik elvannak békében. A mi dicsőséges hadurunk nincsen el, mert vasárnap pitymallatkor már fejlesztette a haderőt. Merthogy megvéd minket, ahhoz kell neki a hadsereg, és a rengeteg pénz. Én nem kétlem, hogy vannak az országnak kötelezettségei, a rakéták és a tankok kurvadrága játékok, ámde. Az a bajom ezzel is, ami minden mással, amihez csak hozzányúlnak ezek a keresztény nemzetépítők. A büdös franc nem tudja, a számolatlanul költött milliárdok végül hová kerülnek. Amennyire én tudom, a katonáknak egyáltalán nincs olyan jó dolguk, nem egy esetben még az alapvető ellátás sem az igazi, a képzésről és a testedzési lehetőségekről nem beszélve. Miután valaki pikk és pakk milliárdos lett a lélegeztetőgép beszerzésekből (jó, nem egy valaki), rohadtul gyanakszom mindenre, amire ezek pénzt szórnak el. Mert az egy dolog, hogy haderőfejlesztésnek állították be a repülőgépvásárlást is, a gépekkel azóta is Orbán és Szijjártó nagyképűsködik világszerte, nehogy autóba kelljen ülniük. Helikopterből is van ilyen. Azon aggódom, hogy mi van akkor, ha a csúti a fegyvereket, tankokat és a katonaságot is ennyire a magáénak találja érezni? Van neki ilyen hajlama. Azt már meg sem kérdem, hol van ilyenkor a hadsereg főparancsnoka. Biztosan pecázik. De hamarosan már boldog nyugdíjasként lógathatja a vízbe a kukacát, élete végéig kapja tőlünk a mostani fizetését, és persze jár neki a rezidencia, autó, sofőr (a családtagoknak is), testőr és személyzet. Most éppen ott tart a média, hogy Trócsányi László lesz a következő pártkatona a köztársasági elnöki székben.

Sajnálom, ezt nem hagyhatom ki, pedig. Tegnap rendezték a Szervasbőgő Európa-bajnokság döntőjét, természetesen a vadászati világkiállítás keretében. Biztosan nem erről van szó, de lelki szemeim előtt megjelent egy csomó csatakosra izzadt ember, akik a színpadra vonszolnak néhány – hogy is fogalmazzam meg úgy, hogy ne csukja be a cikket az olvasók fele? – szexuális izgalomban lévő szarvast, azok pedig veszettül ordítani kezdenek, majd a vájtfülű zsűri eldönti, melyik bőgött a legcsecsébben.

Hasonlóan fajsúlyos hír következik: már több mint egymillióan aláírták a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót. Éljenéljen! És megtudjuk végre, hogy akkor mi van? Mi a következő lépés? Kinek nyújtják be a petíciót? Orbán Viktornak? Ő most nem ér rá, mert Lázár Jánossal piknikeznek a Tisza partján, még halat is sütnek nagy vigyorogva. Erről mindjárt eszembe is jutott, hogy Lázár miért nem pezseg ott a vadászati világkiállításon? Akár fel is léphetne, mint attrakció. Akinek a földje közepén váratlanul kinő egy egész vadászkastély, az azért már érdemes a figyelemre. Amúgy értjük – vagy csak érteni véljük – az üzenetet, nagy a barátság. Azért Orbán helyében én nem nagyon fordítanék hátat, Lázárnak nem szokása bejelenteni, hogy mikor veszi elő a bugylit.

Ha már a hétvégi magánprogramoknál tartunk, Varga Judit megint beletolta a családját a közösbe. A közkinccsé tett fotó tanúsága szerint közügy, hogy a miniszterasszony gyereke elsőáldozó volt, és a boldog szülőpár is jelen volt az eseményen. Csak szólok időben – bár merőben feleslegesen -, hogy majd fél év múlva se tessék hivatkozni a magánélet szentségére, ami a politikusokat (akár a bukott politikusokat) is megillet, mert aki önként tolja az arcunkba a pereputtyát, az maga csinál belőlük közszereplőt.

Orbán Viktor azzal töltötte az éjszakát, hogy Andrej Babišnak szurkolt. Miután sorra buktak meg azok a szövetségesei, akik mellett kiállt, a cseh elnök akár már kezdhet is csomagolni. Aztán majd viszonozhatja a szívességet, mert itt is kezdődik a választás. A pártpropagandisták még most sem tudtak semmi szellemes ötlettel előállni, így rendületlenül gyurcsányoznak tovább. Azt hiszem, ez már így is marad tavaszig. Majdcsak kibírjuk valahogy. Addig olvasgathatjuk (naponta tizenhatszor), hogy az ellenzéki összefogás nem is rendes összefogás, mert vitáznak, alkudoznak, üzengetnek egymásnak. Hát igen, ez van olyankor, amikor nem egypárti diktatúra van. Alkudoznak, üzengetnek, vitáznak. Ez a normális. Többpárti demokráciának nevezik a dolgot. Ha rendet, fegyelmet, ellentmondásmentes fegyelmet akarnánk, maradhatna Orbán.

Csapjunk bele a mai napba, ami nem lesz könnyű, azonban nincs választásunk. Kellemes ébredezést vagy lustálkodást kívánok mindenkinek, kinek mivel kezdődik az új hét!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.