Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezt is mi fizetjük?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rétvári Bence államtitkárról viszonylag ritkán szoktunk megemlékezni, pedig ő is szorgalmasan hozzáteszi a magáét a NER virágba borításához. Most persze ő is – ahogy mindenki más – a választási kampány lázában ég, de ezzel együtt is meglehetősen különös, hogy államtitkárként személyesen reklámozza a békemenetet. Én eddig úgy tudtam, hogy az egy nagyon alulról szerveződő, teljesen civil kezdeményezés (ne tessenek röhögni, idáig hallom). A nép óhajt menetelni a béke érdekében, a szavazók teljesen maguktól döntik el, mikor van itt az ideje a menetelésnek.

Ezt a civilséget trafálta telibe Rétvári Bence az ő nagyszerű facebookos posztjával:

❗Október 23. Békemenet❗
👉 Védjük meg hazánkat a migrációtól!
👉 Védjük meg gyerekeinket az LMBT átneveléstől!
👉 Védjük meg az országot Gyurcsányéktól!

Szögezzük le, hogy a friss levegőn való sétálás mindenkor és minden korosztálynak hasznos. Ezért tehát a békemenet is hasznos. Azt eddig sem értettem, hogy politikai értelemben mire való, hiszen nem igazán vannak döntéshozó helyzetben a menetelők. Így aztán az sem érthető, mit tehetnének a rettegett Gyurcsány Ferenc megállításában, hogyan óvhatnák meg az országot a migrációtól és miként óvhatnák meg a zsenge gyermeki lelkeket az LMBT átneveléstől. És nem csak azért nem értem, mert Gyurcsány Ferenc nem miniszterelnök jelölt-jelölt, mert a határokat tudomásom szerint nem a békemenetesek, hanem a kerítés és az ezért fizetett határőrök védik, az LMBT pedig eddig sem óhajtotta nevelni senki gyerekét, ez most sem változott szemernyit sem, a szülők és a pedagógusok nevelik a gyereket. Azért nem értem, hogy amennyiben utcára vonulnak ötvenezren vagy ötmillióan, akkor mi van?

A kormányváltás (amitől valójában annyira retteg a kormány és mindenki, aki a NER-ből tömi a saját és a pereputty zsebét) nem október 23-án dől el, hanem jövő tavasszal. Totálisan érdektelen, hányan menetelnek, csak az számít, hányan mennek el szavazni, és kire voksolnak. Aztán azt sem értem, miért kell ezt éppen a nemzeti ünnepen előadni? Mi köze van 1956-nak a képzelt fideszes ellenséghez? És nem csak azért mi köze van, mert éppen 1956 után menekültek el sokan az országból. Akkor még nem beszélhettünk uniós tagságról és így arról sem, hogy azok a menekültek nem menekültek, csupán odébb költöztek egy kicsit, sőt, törvényellenes volt elmenni az országból, mégis a migrációt választották sokan a börtön, a halál, vagy a nyomorúság helyett. Tehát éppen ezen a napon migránsellenes zászlóval vonulgatni minimum érdekes. Az még ennél is érdekesebb, hogy ezek szerint a Fidesz úgy döntött, kisajátítja ezt a nemzeti ünnepet is. Hiszen a békemenet kifejezetten és egyértelműen kormánypárti rendezvény, egy nemzeti ünnep pedig nem szolgálhat pártérdekeket. Az éppen az ország minden lakójához és minden lakójáról szól.

Azt már talán említeni sem érdemes, hogy érdekes békemenet az, amelyik harcot hirdet. Mindegy, mi ellen, de semmiképpen nem a békéről vagy megbékélésről szól, hanem annak az ellenkezőjéről. Orbán Viktor annak idején Nagy Imre koporsójára kapaszkodott fel a hatalom megszerzése – bár akkor még csak ennek első lépése, a népszerűség hajhászása – érdekében. Mostanra Nagy Imrét lényegében kiírták a történelemből, tavaly talán már szó sem esett róla, a neve sem hangzott el. Előtte elkezdték hazaárulóként emlegetni, de az talán nem aratott különösebben nagy sikert, így inkább átlépték és úgy tesznek, mintha nem is létezett volna.

Tehát. Miért hirdet harcot egy békemenet? Mi keresnivalója van egy választási akciónak a nemzeti ünnepen? Miért reklámozza egy államtitkár akár egy pártérdeket szolgáló menet, akár egy civilek által meghirdetett menet üdvös voltát? Mi értelme és milyen következményei lesznek annak, ha sokan vagy kevesen masíroznak azon a meneten, amelyik (valójában és lényegében) kiszorítja az ünnepből az összes magyart, kivéve a fideszeseket? Ha október 23-a is pártünnep lett, akkor miért nem pártkasszából fizetik a rendezvényeket? Már csak egyetlen kérdésem van: a békemenetet is mi fizetjük?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.