Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha már vitára képtelenek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A fideszes lakájmédia szépen nekiment Gyurcsány Ferencnek, amiért a volt miniszterelnök rendre utasított egy vélhetően a párt által odaküldött trollt. Nyilván jobb lett volna, ha erre nincs semmi szükség, de azért úgy sem kéne tenni, mintha Gyurcsány leordította volna szegény fideszes fejét. A volt miniszterelnök egyszerűen megelégelte azt, hogy valaki beordibál, és elmondta neki a véleményét. Nem fenyegette meg, nem káromkodott vele, még csak melegebb éghajlatra sem küldte el, egyszerűen azt mondta neki, hogy fogja be a száját. Ez lenne a világ tragédiája? Meg kellene rezzenni, mert egy politikus oda mert menni egy vélhetően pénzért trollt játszó gerinctelen figurához és meg merte neki mondani, hogy fogja magát és hallgasson el? Láttam én már nagyobb tragédiákat is ebben az országban, mint ez.

Gyurcsány később megmagyarázta, hogy miért is tette, amit tett, ami számomra elfogadható. Nem kell persze velem egyetértenie senkinek, de igenis van az a határ, ahol már lehet azt mondani, hogy ennyi volt. És hol van az a határ?

Tegnap Debrecenben egyébként tényleg rendre utasítottam valakit, aki megpróbálta széttrollkodni a rendezvényünket. De nemcsak széttrollkodta. Voltak valakik, akik egész végig kiabáltak, káromkodtak, és melegebb éghajlatra küldték el a mieinket, akikkel beszélgettünk az ország dolgairól. Mi több, volt, akibe annyira belemásztak, helyes, fiatal nő, sírva otthagyta a rendezvényt, mert ezt nem viseli el. Kérem, szépen: ilyen viselkedés nincs! Ez disznóság. Ezt nem szabad hagyni. Meg kell védenünk magunkat, és vissza kell utasítani. Ez az egyetlen módja, hogy érezzék, nem csinálhatnak ebben az országban azt, amit akarnak, mert ez a mi országunk is. És ezt fogom tenni legközelebb is. Ez a legkevesebb.

És, hogy erre milyen brutálisan reagált Gyurcsány? Lássuk.

Az a bunkóság, amit maga nyom, nem elfogadható egy európai országban és még itt sem. Azt javaslom magának, hogy nagyon gyorsan fogja be a száját, megértette?

Nyilván pont az volt a fizetett trollok célja, hogy egy ilyen videó szülessen, ami aztán majd bejárja a kormánymédiát, de komolyan kérdem, ez a megszólalás a Fidesz híveit teljesen komolyan megrémiszti? Ellenzéki jelöltek standjainál volt, akit megütöttek, megrúgtak, vagy épp gázpisztolyt fogtak a fejükhöz. Az nem tragédia, de az bezzeg igen, ha Gyurcsány Ferenc odamegy egy egyértelműen trollként tevékenykedő emberhez és rendre utasítja? Igenis van az a helyzet, amikor a másik tudtára kell adni, hogy nincs ott semmi keresnivalója. És nem azért, mert más véleményen van, hiszen vitázni mindig jó, hanem azért, mert a szólásszabadságnak is megvannak a határai, akármennyire is furán hangzik ezt kijelenteni. Amikor ugyanis mások jogait sértjük meg a mondanivalónkkal, akkor ér véget a szólásszabadság.

Úgy hiszem, a legtöbbünknek elegük van már abból, hogy a Fidesz lefizetett nyugdíjasokat – elnézést minden egyébként nagyszerű nyugdíjastól – küld az ellenzéki politikusok turnéállomásaira, hogy ott botrányt okozzanak. Gyermeteg a stílus, de ha nem lépnek fel ezzel szemben, akkor igenis képes elérni a célját, hiszen egy baromságokat bekiabáló ember képes arra késztetni embereket, hogy megunják ezt az egészet és egyszerűen otthagyják a rendezvényt. Nyilván ez volt a célja ennek az embernek is, nem számított arra, hogy Gyurcsány majd fogja magát és odalép a trollhoz, akit rendreutasít. Persze ez is kapóra jött nekik, de nekem továbbra is az a véleményem, hogy igenis helyesen utasította rendre a fizetett trollt.

Mert hát valamikor el kell kezdeni azt, hogy megmutatják a nem kormánypárti szavazók is, hogy mások is élnek ebben az országban, nem csak ők. Csak azért, mert a Fidesz kormányozza az országot – a szakadék felé -, immár egy évtizede, még nincs többletjoga egyetlen rá szavazó állampolgárnak sem. Sőt, a számokat megnézve már évek óta igaz, hogy a Fidesz támogatottsága nem éri el még az egyharmadot sem, nem hogy a kétharmadot. A választási rendszernek köszönhető az, hogy egy maffiavezérnek látszó alak irányítja az országot és tesz úgy, mintha a többség véleményét képviselné. Soha nem rendelkezett valódi többségi felhatalmazással, ezért elmondható, hogy számszerűen több az ellenzője, mint a támogatója.

A Fidesz érzékeli azt, hogy akár könnyen választási vereségbe futhat bele és mindent megpróbál annak érdekében, hogy ez megváltozzon. Egy pár fizetett troll azonban ezt a célt egészen biztosan nem fogja elérni, ezért vélhetően sokkal gusztustalanabb eszközökre lesz majd szüksége Orbánnak. De ismerve a Pegasus ügyet, feltételezhető az, hogy bőséggel lesz muníciója Orbánnak a választások előtt, amit szinte biztosan fel is fog használni arra, hogy ismét bebetonozza a hatalmát. Kérdés, hogy ez sikerülhet-e neki akkor, amikor jól láthatóan jelen állás szerint az emberek nagyon nagy része változást szeretne. Nem véletlen, hogy már közel fél millióan szavaztak le az előválasztáson, amire szerintem még a Fidesz sem számított. Jól látható, hogy a változás szele lengi be Magyarországot, a régi módszerek pedig már nem lesznek elegendőek. Nem vagyok Gyurcsány támogató, de azon a véleményen vagyok, hogy helyesen tette, hogy meg merte mondani a véleményét a párt fizetett trolljának.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.