Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elborult aggyal és brutális magabiztossággal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Induljon a banzáj/Essen szét a ház/Legyen úrrá rajtunk/Az aktuális láz

Köszönjük ez úton is Dalcsináló Kovács Ákosnak a régi idők talpalávalóját, ennél már nem is lehetne aktuálisabb a láz, aminek hatására szétesett atomjaira a tisztelt ház, annyira átszellemülten tombolt a pártállami szekta 133 bátor gombnyomogatója. Biztos azt hitték, a Puskás Aréna lelátóján üldögélnek, már csak a petárdák és vizespoharak bedobálása hiányzott az emelkedett, B-középre emlékeztető hangulatból. Meg Orbán gólöröme. Mondjam azt, hogy undorító? Mondjam azt, hogy ez az a hely, ahol semmi sem változik? Mondjam azt, hogy Kövér nem csupán hozta a formáját, de magához képest is túljátszotta a szerepét? Mondjam azt, hogy menjenek a picsába? Mondjam azt, hogy nem szégyellte magát a küldetéstudat, öltönyben és nyakkendőben felsorolta azokat a csoportokat, akiket a választások előtt meg fognak venni kilóra? Mondjam azt, hogy ez a maffia módszere, amelyik ilyen módon hallgatást vásárol? Mondjam azt, hogy egy állítólag kurva sikeres és mindenkitől független, szuverén ország kormánya alighanem azért vesz fel hitelt a mi zsebünkre, hogy megvegyék maguknak a 2022-es választást? Mi másért?

Szeretném megkérdezni a hülyének nézés kormányát, hogy ha állítólag válság van – mert szerintük az van -, akkor mi a bánatnak osztogatnak ilyen sebességgel, és miért pont most? Miért nem akkor tették ezt, amikor még nem volt válság? Ja, merthogy jönnek a választások, és el kell játszani a világbajnok válságkezelés kormányának azt, hogy ők ennek ellenére is mindenkit kanyarban, jobbról előzve, milliárdokat borítanak az emberekre? Annyira jól hangzik, nem? Annyira hihető és annyira profin működik itt minden. Főleg a mi Orbánunk, aki állítólag békességre vágyik, miközben ő maga 12 éve mást sem csinál, mint előidézi a békétlenséget. A nemzeti konzultáción hivatalosan 1, 4 millió választ kaptak a feltett álkérdésekre, a válaszadók 90%-a támogatja a kormány intézkedéseit. Tehát, ha ez igaz, tegyük fel, hogy igaz, akkor a robotok által kitöltött kérdőívszámot levonva, körülbelül 1,2-1,3 millió ember válasza alapján döntenek a többi 8 millióéról. Fasza az arány, főleg úgy, hogy ezekről a kérdésekről ordít, hogy magukban hordozzák a kérdező által elvárt választ.

Ezt a tegnap sokadszorra látott parlamenti bohózatot megpróbálva értelmezni, azt kell mondanom: ez kevés lesz. Nem neki, hanem nekünk. Bizonytalan vagyok, barátaim. Sajnos lehet, hogy túl hiú ábrándok azok, amiket mi itt kergetünk napról napra azzal kapcsolatban, hogy ezt a közveszélyes ámokfutót ki lehet robbantani a hatalomból. Több mint 30 éve ott tesped a parlamentben, 12 éve korlátlan hatalommal és erővel játssza el a híveknek a kedves, nagyvonalú, mindent mindenkinél jobban tudó vezetőt, miközben az országot a családjára és a strómanjaira íratta. Szerintem fel van töltődve, ismét a régi. Elborult aggyal és brutális magabiztossággal szónokol, hétfőn berobbantotta a valódi kampányt. Mindenkit be fognak darálni, mindenki célpont lesz. Győzniük kell mindenáron, és szerintem – legalábbis most úgy érzem – meg is fogja csinálni. Ha kell, akkor csalással, de az is lehet, hogy elég lesz a krumpliért megvett vidék szavazata és a határon túliak szavazatai, illetve utaztatása is. Ha meg nem, akkor leáll a szerver, oszt jónapot.

Atyaég, mi lesz itt! Ha veszítenek, akkor azért, ha nyernek, akkor meg azért. Úgy gondolom, hogy az ellenzéki oldalon is bőven többen vannak azok, akiknek csak egy szikra kell, hogy egy vereség után kiadják magukból a több mint egy évtizedes gőzt. Nem kicsi a tét, sosem volt ekkora. Orbán ezt tudja, és azon dolgozik, hogy minél jobban aláaknázza az ellenzéki összefogást. Az ellenzéki előválasztás informatikai rendszerét ért több mint terheléses támadás ékes bizonyítéka ennek, és engem pont ez erősít meg abban, hogy igen komoly technikai háttér áll rendelkezésükre, hogy egy számukra kedvezőtlen állást megfordítsanak a maguk javára. Mindenki kezdjen el kapaszkodni, mert bármekkora közhely is, súlyos és ijesztő: az ország újkori történelmének egyik leggusztustalanabb és legaljasabb kampányidőszaka előtt állunk. Hol van már az, amikor azon ment a vita, hogy egy párt mennyit költhet? Hol vannak már a kék plakátok, Simicska és a kampánycsend. Mindenki lőhet mindenkire, nincsenek szabályok. Pontosabban ha vannak is még kirakatszabályok, azokat pont Orbán szarja telibe, mert rá soha nem vonatkozik semmi. Ha meg igen, és kiderül, akkor titkosítja ötven évre a mocskot.

Az M1 YouTube csatornáján néztem élőben a parlamenti cirkuszt, a kommentszekcióban a trollsereg komoly munkát végzett. Jákob, a hatmilliós bohóc, moslékkoalíció, hazaárulók, Gyurcsány takarodj, és sorolhatnám a propaganda szájából naponta elhangzó undorító jelzőket, amiket visszabüfögött a hálás, primitív tudatlanság szintjén lebegő rajongótábor a közvetítés ideje alatt. Mindeközben a fasiszta diktátorok szekértolóit megszégyenítő, a háta mögött hangosan tapsikoló és röhögő (ezeket Kövér egyébként soha nem inti rendre, ellenben az ellenzékieket folyamatosan elhallgattatja), saját magától elaléló, önnön felsőbbrendűségétől maga alá hugyozó legbátrabb magyarok gyülekezetének látványa ezúttal is mellbevágó volt: Orbán itt van otthon. Ezekkel a háta mögött. E felkapaszkodott műanyag arisztokratákkal, akik életükben egy percet nem dolgoztak, de ők pofáznak és döntenek azoknak az életéről és jövőjéről, akik viszont mást sem csinálnak, mint hogy dolgoznak.

Közben felkapaszkodotték adnak és elvesznek, élet és halál urainak képzelik magukat, és meggyőződésük, hogy nem függnek már tőlünk, bármit megtehetnek. Ezt nem alaptalanul gondolják, hiszen itt már rég nincs demokrácia és jogállam, gondoskodtak róla. Itt egy jogi végzettségű gazember 12 éve államcsínyt hajtott végre, és a kétharmadával a zsebében lényegében a saját képére formálta az országot.

Van egy rossz hírem, meg egy jó. A rossz az, hogy marha nehéz harc lesz. A jó az, hogy Orbán egyszemélyben minden. Ha őt meg tudják billenteni, akkor ez az egész szétesik, és talán jobb világ jöhet végre. De ahhoz meg kell találni a fegyvert Orbán ellen. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.