Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A maszk sem véd, a védőoltás sem segít

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Bár az előrejelzés szerint nem lesz nagyon szép. Sőt, kimondottan ronda lesz, de ha igaz, a hétvégére sokat javul majd a helyzet. Addig pedig kibírjuk akár fél lábon állva is. Az a lényeg, hogy kinek a lábán állunk. A Magyar Távirati Iroda elég egyértelműen nem a saját csülkére nehezedik, amennyiben nem érzik fontosnak, hogy legalább említést tegyenek az ellenzéki előválasztásról. Ehhez képest egyesével közölnek fotót minden oltásról, amit sikerül beadni, a stoppolós beszélő fejek – utoljára talán Hollik Istvánt érte a megtiszteltetés – napi jelentései is bekerülnek, így pontosan tudjuk, eddig hányan akarják megállítani Gyurcsány Ferencet, aki ettől függetlenül vidáman jön-megy az országban. Ahogy látom, esze ágában sincs megállni, a petíció ellenére sem. És ehhez még testőrökre sincs szüksége.

Miközben fideszék Gyurcsányt és Karácsony Gergelyt akarják megállítani – Brüsszelt és Soros Györgyöt már biztosan sikerült, mert az előző program ez volt – a járvány mintha nem igazán tervezné a megállást, ellenben egyre ölesebb léptekkel megindulni látszik. Reméljük, az alacsony átoltottság ellenére nem lesz nagyobb baj, mert már tényleg nagyon elég volt belőle. Speciel a propagandamédiából és a rezsim választási frászából is bőven elég volt, de úgy fest, ez ellen a maszk sem véd, a védőoltás sem segít:

Indul a parlament: az eddiginél is gátlástalanabb és agresszívabb lehet a baloldal

Ez egy vezető hír a hétfői Origóról. Azt eddig is tudtam, hogy intenzíven foglalkoznak jóslással, de azért ez már erősen nevetséges. Nem szórakoztató, hanem szánalmas. Lehetne persze ijesztő is, de ez az ország már annyi mindenen átment, hogy egy origós Manyika aligha fogja pánikba hajszolni. De azért van a műben egy érdekes kijelentés, a gazdasági száguldás részében:

Ezek az adatok azért is rendkívül fontosak, mert a több mint 7 százalékos első féléves bővülés alapján egyre inkább biztosra lehet venni, hogy a gyermeket nevelők jövőre visszakapják az idén befizetett adójuk összegét.

Egyre inkább biztosra lehet venni? A két szép fülemmel hallottam, amikor a miniszterek elnöke azt mondta a saját szájával, hogy az adóvisszatérítésre megvan a fedezet. Ha esetleg mégsem száguld üvöltve a gazdaság, akkor majd máshonnan csoportosítanak át forrásokat. Most változott valami? Erről elfelejtettek szólni. Nem, mintha engem érintene személyesen a dolog, de azért csak jó lenne tudni, milyen pénzosztás várható a választás előtt a semmiből. Vagyis az egyre növekvő adósságból. Hétfő délutánra mégis sikerült Orbánnak hülyét csinálni a saját pártlapjából, amennyiben elszavalta, hogy február közepéig minden gyereket nevelő család visszakapja a befizetett adót. Remek hír, de persze csak azoknak, akik nem veszítették el a megélhetésüket, tehát tudtak adót fizetni. És minél magasabb jövedelmű családról van szó, annál több visszatérítés jár. Az alacsony jövedelműeknek és a jövedelem nélkül maradóknak nincs jó hír, de nekik eddig sem volt, nincs meglepi.

Szijjártó Péter, az ezertehetségű miniszter most Pozsonyban osztotta az észt. Azt csak remélni merem, hogy különrepülővel ment oda is, nehogy egy pillanat is elvesszen a drága idejéből. Konzervatív Konferencián vett ő részt, én csak örvendezni tudok annak, hogy ilyen is van, és persze a magyar kormány ott is megmondja a tutit.

A liberális mainstream, amely az egyik legkirekesztőbb ideológiai irányzat, véleménydiktatúrát épít – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pozsonyban, ahol előadást tartott a Ladislav Hanus társaság által szervezett Konzervatív Konferencián hétfőn.

A magyar diplomácia vezetője előadásában rámutatott: tényekkel alátámasztott valóság, hogy az Európai Unió (EU) gyengül, sok nyugat-európai ország lakossága rendkívüli mértékű pesszimizmussal tekint a jövőbe, s mindez a liberális mainstreamnek köszönhető.
    „A nemzetközi liberális mainstream képmutató, mert kioktatnak minket arról, hogyan kell demokráciát csinálni, mennyire fontos a véleményszabadság, közben pedig a liberális mainstream a legkirekesztőbb ideológiai irányzat, amellyel ha valaki nem ért egyet, azt azonnal megbélyegzik, kirekesztik, tehát nem mást csinál a liberális mainstream, mint véleményhegemóniát, véleménydiktatúrát épít” – fogalmazott Szijjártó Péter. (MTI)

Jó, szerintem is hülyeség, de azért próbáljuk meg lefordítani érthető nyelvre. A mainstream azt jelenti magyarul, hogy főáramlat. Ez a többség által elfogadott irány. Ha jól értem, Mipetink azt nehezményezi, hogy az Európai Unió többségének véleménye nem egyezik Orbán Viktor kisebbségi véleményével, a többség nem igazodik Orbán akaratához, ezért elnyomva érzi magát a főni, és persze az ő udvartartása. Szar az élet, de azért van némi realitás abban, hogy nem egy törpe kisebbség vezeti a többséget. Sajnálom, hogy ez ennyi gyötrelmet okoz ártunknak és ormányunknak. Vígaszt nyújhat a tudat, hogy már nem kell túl sokáig gyötrődniük. Addig pedig bírják ki valahogy.

Én további kellemetes ébredezést kívánok mindenkinek, önmagunknak is csak azt kívánhatom: ezt a kis időt bírjuk ki valahogy.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.