Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi meg itt állunk leforrázva és tehetetlenül, ezzel az élő küldetéstudattal megverve

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gondoltam, megint végighallgatom az ország ügyvezető igazgatójának péntek reggeli közrádiós szónoklatát, de aztán elment tőle a kedvem. A nap folyamán gyakorlatilag minden hírportál részletesen beszámolt a mondandójáról, kvázi a semmiről. Jó tudni, hogy nem burkoltan üzenget, hanem kimondja a lényeget: Gyurcsány, Brüsszel, Karácsony, jobban teljesítünk és sikeresen védekezünk, miközben minden irányból támadnak minket. Mármint őt meg a politikáját, de mint tudjuk, szereti a többes számot használni, amikor saját felelősségéről tereli a figyelmet (az sosem volt neki), és általában ezt teszi, holott mindenről ő dönt egyes szám első személyben.

Tehát röviden, ezredszer: báncsák mimagyarokat, a nyári uborkaszezon elmúltával ismét lehet rettegni és napi szinten beledögleni a hígfosásba itt a Kárpátok szívcsakrájában, mert az jó. Ez lesz mostantól minden áldott nap, minden áldott nappal egyre durvábban. Bele a pofánkba, a szemek rebbenése nélkül. Dübörög a jól megkomponált hazugsághangverseny a NER-zenekar előadásában, Orbán vezényletével. A kórus meg a szekta lesz, akik mintha zsoltárokat dúdolnának a misén, a Facebookon egyenhazugságokat okádnak magukból és terjesztenek, természetesen tényként tálalva.

Már nagyon fárasztó ez az ország, mióta belőtték a kommunikáció színvonalát a csőcselék alá egy fél méterrel, hogy a leghülyébb is értse, és kérdés nélkül elhiggye. Ez működött az angoloknál is a Brexit kapcsán, itt is fog. 12 éve hülyül az ország, 12 éve megyünk visszafelé az időben. Mindenki ért mindenhez, mindenki szakértő és tájékozott mindenben. Is. Mint a nagyember, pont olyan. Ez a mértékegység. Meg a Kubatov-féle náci karlendítés különóra, amikor Gábor Standartenführer elbábozza a verőembereinek, hogyan adják elő élő egyenes adásban a Sieg Heil!-t , hogy azért ne büntessen az UEFA. Nem hogy arcfelismerő segítségével kibasznák a stadionokból a jól beazonosítható provokátorokat, á dehogy, az nem opció. Inkább megkoreografálta a nacionalista egyenköszöntést. Bravó!

Csak így tovább! A turul, mint olyan, újra aranykorát éli, itt köröz a fejünk felett, Horthy is lassan visszamászott a történelem bűzös időket idéző mocsarából, és a nemzethy-polgári párt is tündököl. Szépen minden a helyére kerül, sértett és lenézett nemzetünk Orbán vezetésével újra kardot, és nem láncot fog hordani. A pápa is pedzegette az antiszemitizmus térnyerését, de hát itt nincsenek antiszemiták, emberek! Annyi zsidó, cigány és arab él ebben az országban békében és szeretetben, csak nem képzeli a Szentatya, hogy pont itt?! Na, ne!

Akkor mondom, hogy megértse az is, akinek a megértés nehezebben megy: abból, hogy itt él Európa egyik legnagyobb zsidó közössége, még nem következik az, hogy ez az ország, de pláne annak felkent vezetője ne lenne vérnáci. Szerintem az. Aljas módon kirekesztő, legyen szó bőrszínről, vallásról vagy nemi identitásról. Mert ez a lényeg, ez a szlogen, és senkit nem érdekel, hogy ő valójában magánemberként nem is az, aminek politikusként eladja magát. Ez működik, ezt a formáját hozza, és ha valaki ezt fel meri neki(k) róni, akkor az automatikusan áruló, libsi, kommunista senki. Ezt már szerintem egy általános iskolás is érti, de őfelsége maximum megvonja a vállát, és továbblép. Mi meg itt állunk leforrázva és tehetetlenül, ezzel az élő küldetéstudattal megverve, akit a világ normálisabb országaiból már mindenhonnan elhajtottak, csak mi nem tudunk vele mit kezdeni. Nincs rajta fogás, nincs ellene megoldás. Sokan azt hiszik, könnyű dolgunk van nekünk, akik itt publikálunk meg elemezzük a napi történéseket. Tény, hogy híranyagban nem szenvedünk hiányt, de!

Tudjátok mennyire unalmas és idegesítő mindig ugyanoda kilyukadni? Tudjátok mennyire bosszantó rendre levezetni a képletet, és mindig ugyanazt az eredményt kapni? Tudjátok mennyire átlátszó és sablonos ez az ember? Már hogyne tudnátok. Hogy csak az elmúlt háromnegyed évben hányszor bele lehetett volna fojtatni a saját mocskukba ezeket? De nem lehet semmit tenni ellenük, mert mindenre törvényt írtak, vagy amire még nem sikerült, arra ezután fognak. Elég hozzá egy éjszaka. Korlátlanul mozoghatnak, ügyködhetnek a veszélyhelyzet örvén.

Sokan reménykedünk, sokan bízunk a választásokban. Mondjuk mást nem is nagyon tudunk tenni, csak ezt: minél többen elmegyünk ezek ellen szavazni. És igen, tudom, ilyenkor jönnek a végképp elkeseredettek, hogy akkor forradalom lesz, és vérnek kell folynia majd. Igen, ez is egy opció, pontosabban egy lehetséges megoldás. De lenne értelme? Persze, mondják azok, akik így gondolják. Szerintem meg nem. Nézzétek meg Afganisztánt 20 év amerikai megszállás után: 20 perc alatt kapitulált a demokráciára kiképzett afgán kormány, és 2 hét alatt minden visszarendeződött a régi kerékvágásba.

Nyilván az ember pesszimista, és már azt sem tudja, milyen egy normális országban élni, mert ehhez vagyunk szoktatva. A normalitásért élet-halál harcot kell vívnunk, egy szimpla baráti beszélgetés már elképzelhetetlen, ha a két fél két különböző ideológiai oldalon áll. Nincsenek érvek, mert ezen a szinten az érvek nevetségesnek tűnnek. Egy Fidesz-szimpatizánssal, pláne Orbán-fanatikussal nem lehet vitatkozni, nem lehet a tudatára hatni, lehetetlen küldetés. Nem állítom, hogy azért, mert eleve buták, de azt igen, hogy aki ezt a bandát még komolyan veszi, az okos biztosan nem lehet. Vagy kurvára függ tőlük, vagy elemi érdeke ezeknek a hatalomban tartása, vagy szimplán ostoba. De ezt is tudja mindenki, aki tisztában van a helyzettel – legfeljebb mi újra és újra leírjuk ezeket a gondolatokat, hogy megerősítsük egymást: bármennyire is reménytelen a helyzet, nem vagyunk egyedül!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.