Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Etyek és a miniszterelnök nadrágjának az esése

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Ma megint az a különleges nap van, amikor az az ember benyomása, hogy sikerült elérni a gödör redvás legalját ezredszer is ebben a hónapban, de mindannyiszor fájdalmas élmény. Abban maradtam magammal, ha még mindig fáj, ha meg tud érinteni az aljasság, ha dühít a nyíltszíni hazugság, akkor talán még nincs minden veszve, nem tompultam bele teljesen a nemzeti együttrablás maffiarendszerének aljasságaiba. A nyolcaska kedden jutott el oda, hogy Dobrev Klára öltözködési szokásait hozta fel érvként, amiért a politikus teljességgel alkalmatlan lenne miniszterelnöknek. Merthogy nadrágban és sportcipőben jár kampányolni. Idézek egyet a névtelen szerzőtől:

Klárika öltözködését tekintve amolyan „toprongyos” politikus asszony, némi merkeles beütéssel, amit sokszor már annyira igyekszik utánozni, hogy az összhatás mégsem a németek vezető politikusát, hanem dédnagyanyám molyirtószagú misére járós kiskosztümjét idézi.

Hát ha valami, ez valóban ütős érv. Bár kiderül azért, hol csikar az udvari nyaloncnak, mindjárt a következő mondatból:

Na, de ez számít? Úgy tűnik, nagyon is, emlékezzünk csak vissza, hogy mekkora lejárató hadjáratba kezdtek a baloldali médiumok anno, csak mert számukra nem volt megfelelő a miniszterelnök nadrágjának esése. 

Szóval Klárika és miniszterelnök, ugye? Azért van némi különbség a két eset között. Dobrev Klára kampánykörúton járt, ami egésznapos autózással, talpalással, deszkaemelvényre, padra, raklapra le-fel mászással jár együtt. Épeszű ember nem kosztümben és körömcipőben megy ilyen eseményre, hanem nadrágban és kényelmes sportcipőben. Ezzel összehasonlítani az ország közpénzből öltöztetett miniszterelnökét, aki az ország képviseletében jelenik meg különféle nemzetközi színpadokon, autóval viszik az ajtótól a repülőig, repülőtől az ajtóig, és már a gépről fossá gyűrt ingben és trottyos gatyában száll le, ráadásul még véletlenül sem sikerül az alkatához illő öltönyt csináltatnia, az iszonyat ciki ám. Mert nem arról van szó, hogy egyfajta megfontolt irányzat alapján úgy döntött Orbán, ő márpedig a nép annyira egyszerű gyermeke, hogy ezt melósgatyával és svájcisapkával demonstrálja. Megtette ezt Jose „Pepe” Mujica, Uruguay volt elnöke, és senki nem röhögte ki érte. Papucsban és munkásruhában járt, ezeréves autóval ment mindenhová, azonban az elnöki rezidenciát nem fogadta el, továbbra is a tanyáján élt a feleségével, zöldséget és virágot termesztettek, ez adta a család megélhetésének alapját. A mindenkori elnöknek járó tiszteletdíj – nagyjából 2,5 millió forint – 10 százalékát vette fel, a többit nem kérte, mert az meghaladta az országban az átlagfizetést. Na, ebben az esetben simán lehet trottyos gatyában járni, senki nem fogja kiröhögni, ellenben mindenki tiszteli az ilyen politikust. Orbán esetében szó sincs erről, felveszi a legális fizetését, igénybe vesz minden kiaknázható juttatást és kiaknáz minden lehetőséget, és akkor még egy vak hangot nem beszéltünk a pereputty és a szomszéd pofátlan gazdagodásáról. Ilyen körülmények között a minimum, ami elvárható, hogy méretre és az alkatára szabott öltönyben jelenjen meg, mert azok a szarok, amiket magára rángat, állítólag többmillióba kerülnek (nekünk), akkor legalább nézzen ki valahogy bennük. És pont.

Mintha őcsútisága megirigyelte volna az ellenzéki politikusok kampánykörútjait. Tegnap délután feltoszta (a cseléd) a Facebookjára, hogy irány Etyek! Azóta sem tudni, mit keresett ott, de a feltöltött csoportkép önmagában is csodálatos. Testőrök nélkül, saját kezével vezeti a mikrobuszt népünk vezérlő csillaga, a nép pedig eléje csődül. A polgárőr, az általában a migránsoktól bármikor rettegni kész néni, kezében üveg borral és ajándékzacsival hajbókoló idősebb úr és a többiek fogadják. Talán azt akarja bejelenteni, hogy a csúti kisvasutat most Etyekig hosszabbítják, vagy Etyeken keresztül Bicskéig. Csakazértis.

Facebook/Orbán Viktor

Miközben a maffia záróköve ismeretlen okból látogatásokat tesz szép kis falvakban, az Orbán-rezsim előfutárának és példaképének – legalábbis a gyűlöletkeltésben és a Horthy-korszak tatarozásában – Antall József fiának bukni látszik a közpénzből zabáltatott biznisze. Még szegény Nógrádi György – főállású migránslátó és sikerkönyvszerző – is kénytelen volt magára hagyni az egykori miniszterelnök mostani fiát. Erről persze a pártlapokban egy tétova mondat sem olvasható, azonban van mára rendelt elsőszámú téma, amit csócsálni fog a teljes baromfiudvar reggeltől estélig, estétől reggelig. Ma van annak a napja, hogy nyilvánosságra került az őszödi beszéd. Ez a nyilvánosságra került olyan természetes, spontán dolognak hangzik. A valóságban az történt, hogy valamelyik – vagy több valamelyik – MSZP-s felvételt készített a beszédről (ezért nem szabad soha titkos beszédet tartani), eladta – ha nem pénzért, akkor pozícióért – Orbánnak, a Rogán-művek megvágta a felvételt, hosszasan előkészítette a nyilvánosságra hozatalt, majd bedobta a köztudatba. A folytatást már ismerjük.

Napindítónak elég lesz ennyi, biztosan fogunk még ma erről-arról beszélni. Addig is, jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.