Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aztán akkor most mi lesz? Hittérítés? Kényszerrel?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, csodás időt – és napot és hetet – kívánok mindenkinek most, amikor lassan vissza kell szoknunk a hétköznapok rideg valóságába. Elmúltak a sportesemények, vége az augusztusi tűzijátéknak, a pápa is keresztülsüvített az országon, karácsony még messze van. Éppen ideje, hogy előkerüljenek a migránslátók és migránsokat lássanak, óránként hozzátegyenek egy keveset Gyurcsány Ferenc bűneiről szőtt hazugságokhoz, ameddig a végére titkos munkatáborokat és tömegsírokat nem találnak. Nagyon, de nagyon kell a választási győzelem a túléléshez.

Soha nem látott mértékben, akár 60 százalékkal is emelkedhetnek jövő év elején a nettó keresetek, ha februárban megkapják a rendőrök a hathavi bónuszt, és a családoknak járó adó-visszatérítés azzal egy időben megérkezik. Ez megdobja az éves átlagot is. (Világgazdaság)

Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője mondta ezt, és tartok tőle, a kormány választási sikerpropagandájának egyik fő pillérét láthatjuk. Azt nem tudom, hányféle módon lehet kiszámolni a nettó átlagbért, mit lehet, és mit nem lehet belevenni. Azt értem, hogy a választás előtt semmi nem drága, mindenre futja a költségvetés lyukas zsákjából. A kérdésem már csak az, ha ezek az egyszeri juttatások beleszámítanak az átlagbérbe, és jövőre nem lesz ilyesmi, akkor 60 százalékkal (vagy ötvennel, negyvennel) zuhanni fognak a keresetek? Mert logikusan más nem következhet.

Néha – na jó, elég gyakran – arra gondolok, hogy a rezsim minimum két kapura játszik. Ha ők győznek a választáson, majd kommunikációs trükkökkel megoldják, ha buknak, akkor is már náluk van az ország vagyonának döntő része, a köztársasági elnöktől az alapítványok kurátoráig minden pártkatona be van betonozva. Próbálkozzon csak egy másik kormány a kiürített – kisöpört, szárazra nyalt – államkasszával, plusz küzdjön meg ezekkel a csapdákkal, mint az egyszeri, nagy összegű juttatás. Mert jövő ilyenkorra már az lesz Orbánék fő mondanivalója, hogy lám, a libsik átvették a hatalmat, és csökkentek a nettó jövedelmek. Ha győznek, ha buknak, ők jönnek ki jól a dologból. Ráadásként éppen készülnek 1600 milliárd forintnyi hitel felvételére, mert egyelőre az Uniótól nem nagyon fog jönni a várva várt pénz. Úgy tűnik, mégsem hasít annyira a gazdaság, mint amennyire hangosan trombitál erről a pártpropaganda. Na, ezért kell nagyon komoly jogászcsapat, hogy ezeket a taposóaknákat időben ki lehessen iktatni. Akár tetszik ez a nertársaknak, akár nem.

Végre Szijjártó Péter ismét praxisba lendült. Most nem kell horkolásgátló gépeket vásárolni csilliárdokért, nem hívja fel egy ország miniszterelnöke sem, hogy adja már meg a kínai üzleti partnere telefonszámát, hanem teli puttonnyal szaladgál Debrecenbe, mint egy rendesebb Mikulás. Első körben egy svájci tubusgyártó vállalat, a Hoffmann Neopac AG beruházását támogatt(uk)a meg 843 millió forinttal, majd a kínai SEMCORP vállalat fóliagyártó üzeméhez vitt 13 milliárd forintot. Ez utóbbi cég 440 munkahelyet hoz majd létre, ami annyit jelent, hogy egy munkahelyért 29,5 millió forintot fizetett a kormány. A mi adónkból. Azt is megtudhattuk Szijjártótól, hogy már megint sikertörténetről van szó:

Végezetül a miniszter kiemelte, hogy a Keleti Nyitás megindítása igazi gazdasági sikertörténetnek számít, és ezt mára a bírálóknak is el kell ismerniük. Az elmúlt tizenegy évben 28 százalékkal nőtt a kereskedelmi forgalom Magyarország és a tőle keletre fekvő államok között. Az országban 2019-ben Dél-Korea, 2020-ban Kína volt a legnagyobb beruházó. Magyarország kereskedelmi forgalma Kínával az idei első félévben 24 százalékkal emelkedett, a magyar kivitel volumene pedig 51 százalékkal. (MTI)

Biztosan bennem van a hiba, de én megnyugtatóbbnak tartanám, ha a kormány az én adómból inkább a vidék felzárkózásához elengedhetetlenül szükséges beruházásokat – magyar vállalkozásokat – támogatná, a legnagyobb beruházó pedig nem Kína lenne. Valahogy nem megnyugtató ez a nagy kínai nyüzsgés a környéken.

Ámde. Stefka István, a PestiSrácok vezércsillaga ritkán vetemedik arra, hogy írjon, de mikor megteszi, az mindig nagyot szól. Így van ez a Küldetés című művel is. Onnan indul a történet, hogy nem nagyon volt választása a magyarságnak, fel kellett venni a keresztény vallást, mert a környező országok ellenségesek voltak jó őseinkkel. Hát igen, így szokott lenni, amikor egy népcsoport betör olyan területre, ahol már mások élnek. Ilyenkor előfordulnak torzsalkodások. Az egyikük szemszögéből honfoglalás, a másikéból megszállás. Aztán szó esik még a cikkben a kereszténység múltbéli és jelenlegi üldöztetéséről, Stefka István nagymamájáról, a Szűz Máriának felajánlott országtól eljutunk a lényegig:

A Nyugat liberálisai, az Európai Unió a lengyelek és a magyarok nemzeti elkötelezettségű kereszténységét gúnyolják, támadják. A mai magyar politikai térben nincs még egy olyan politikai erő, mint Orbán Viktor és pártszövetsége, amely a nemzeti szuverenitásunk mellett képes megvédeni a hazai keresztényeket. Immár a Fidesz–KDNP kormányra kerülése óta, 2010-től folyamatos harc folyik országunk gazdasági függetlenségének megőrzéséért, nemzeti szuverenitásunk fennmaradásáért.

Érdekes, hogy ahol Stefka egy (lényegében) szentet lát, én csak egy agyafúrt gazembert, akinek a lánya sem tud kétmillió alatt felöltözni egy piaci bevásárláshoz, akinek az összes rokona milliárdos lett, mióta őfényessége levakarhatatlanul belehízott a trónba. Biztosan másik mozit nézünk. Még egy gondolat a korszakos műből:

Tény az, hogy a neomarxizmus ismét feltámadt Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban. Ez a keresztény gondolkodással, értékrenddel összeegyeztethetetlen. Most az újdonsült bolsevisták szövetkeztek az újkor liberálisaival, a globalistákkal. Az már világos, hogy ezzel a hazát vesztő baloldallal nem lehet szót érteni, nem lehet kiegyezni. Történelmi múltunk, fennmaradásunk a haza védelmére, mindig is a közös hivatástudatunk lehet az iránytű. Össze kell fognunk, mert eddig is nekünk volt igazunk, ezután is az lesz.

Hogy akkor most mi van? Ameddig a nem-Orbánhívők tudomásul veszik, hogy vannak vallásos és nem vallásos emberek, ez teljesen belefér a világképükbe, és senkit nem basztatnak a hite miatt, addig a fideszesek értékrendjével összeegyeztethetetlen (mekkora szívás egy nem magyar anyanyelvűnek ezt a szót megtanulni), hogy vannak olyanok, akik nem keresztények? Aztán akkor most mi lesz? Hittérítés? Kényszerrel? Aki nem hódol be, azt kivégzik? Tudtam én mindig, hogy Stefka nagy huncut, helyezkedni is remekül tud, mindig az első sorban áll, ha valami új nyalófelület bukkan fel, de azt nem gondoltam, hogy ennyire bátor. Remélem, az első sorban lesz, amikor a keresztények lerohanják a pogányokat. És még mondja valaki, hogy a történelem nem ismétli önmagát! Francokat nem. Csak az a baj, hogy minden ismétlés egyre hitványabb. Talán azért, mert a szereplők is ócskák.

Húzom elfelé a csíkot, szép reggelt, vidám napot kívánok mindenkinek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.