Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem vész el az ország, hanem ellopják

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, virgonc hétfőt kívánok mindenkinek! Izgalmas hétvége van mögöttünk. Szombaton a debreceni piacon Novák Katalink Kósa Lajossal reggelizett. A szaporodásért felelős miniszterasszony sült kolbászt tolt bundás kenyérrel és tükörtojással. Ilyen reggeli után többnyire szántani vagy ganajt hordani mentek azok az őseink, akikre oly nagy előszeretettel hivatkozik a kormány. Azt nem tudom, a két celebritás mivel töltötte a nap hátralevő részét. Kocsis Máté – ő nem reggel, hanem este – valami hígabb dolgot műanyagkanalazott egy műanyagtányérból, és azt írta oda:

Tiltakozunk az egyszerű, magyaros kaják politikai alapú kisajátítása ellen! Lájkold, ha te is szereted és nem vagy bohóc!

Azóta is azon töprengek, hogy lehet politikai alapon kisajátítani egy ételt. Van szélsőjobbos pacal, jobboldali marhapörkölt, liberális palacsinta, baloldali halászlé, szélsőbalos hurka? Ha jól belegondolok, az első – amiről én tudok – politikai kisajátítása az egyszerű magyar kajának ezek szerint Kádár János nevéhez köthető. Mert a krumplileves legyen krumplileves. Hát ettől az elvtől igen messzire kerültünk.

A legnagyobb esemény azonban a hétvégén nem Novák Katalin aratómenüje, nem is Kocsis Máté műanyag falatozása volt, hanem Ferenc pápa Magyarországra érkezése. Vasárnap délelőtt a Szépművészeti Múzeumban találkozott Orbán Viktorral és Áder Jánossal. Percekkel később kiderült, Orbán azt kérte a pápától, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot. Szép gondolat, de megnyugtatnám a csútit, nem vész el az ország (már csak az anyagmegmaradás elve alapján sem), hanem ellopják. Elsősorban ő és díszes családja, másodsorban az udvartartása. Ez ellen a pápa nem nagyon tehet semmit. A megoldás egyébként eléggé egyszerű. Vissza kell tenni a közösbe, amit eddig kicsórtak onnan, és nem kell többet lopni. Akkor nem vész el az ország. Legalábbis a vagyona és a jövője nem. Ez összességében nem egyházi kérdés, sokkal inkább jogalkalmazói. De mint mindennek, ennek is elérkezik az ideje. Remélhetőleg hamarosan.

A várható példátlan gazdasági növekedés eredményeként a nyugdíjasok nemcsak a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat kapják vissza, hanem előreláthatólag nagy összegű nyugdíjprémiumban is részesülnek – jelentette ki a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap a közösségi oldalán. Nyitrai Zsolt kifejtette: egy családbarát országban, mint Magyarország, a nyugdíjasoknak is fontos szerepük van. (PestiSrácok)

Hát én nagy örömmel várom azt a példátlan gazdasági növekedést, de aligha vagyok ezzel egyedül. Itt jegyezném meg, hogy a baloldal – figyelem! Már nem baloldali kormány, hanem komplett baloldal – mielőtt elvette volna a 13. havi nyugdíjat, előtte bevezette (hogy miért, ezt a mai napig nem értem). Az Orbán-kormánynak 10 év kellett hozzá, hogy nagy csinnadrattával – négy év alatt – megint bevezesse, pontosabban elkezdje bevezetni. És ugyanennek a kormánynak 11 év sem volt elég arra, hogy az általuk bevezetett – az unióban a legmagasabbnak számító – áfakulcsot enyhítse. Az áfában az a remek, hogy mindenki fizeti. A legszegényebbek is. Kikerülhetetlen, nincsen méltányosság, minden vásárolt termék, minden igénybevett szolgáltatás után fizetjük valamennyien. Akinek hó végén gondot okoz egy kiló kenyér, egy zacskó liszt megvásárlása, annak bizonyára nagy öröm a példátlan gazdasági növekedés belengetése, de sokat aligha érez belőle a saját bőrén.

Ma tehát elkezdődött az új hét, de egy ideig még biztosan velünk marad a magyar kormány harsány melldöngetése. Varga Judit Facebookon harsogja, hogy hazudik a külföldi sajtó (fééééééknyúúúúúz), mert azt írták, hogy a pápa a leselkedő antiszemitizmusról beszélt Magyarországon, pedig nem is, hanem azt mondta: Isten, áldd meg a magyart! Mindehhez természetesen családi fotó jár. Apu-anyu-gyerek. Nagymenőék. Kár, hogy a magyar igazságügyi miniszter ilyen gátlástalanul hazudik. Igazán hátborzongató látni, hogy a szeme sem rebben, miközben nem mond igazat. Ehhez szervesen passzol Szijjártó Péter posztja:

Huszonegy év elteltével vett részt újra személyesen a Szentatya az Eucharisztikus Kongresszuson. Ennek ellenére az egyházellenes baloldal hetek óta azt szajkózza, hogy Ferenc pápa csak egy napra jött Budapestre…
Csak egy kérdést tegyünk fel halkan: hányszor is volt pápalátogatás Magyarországon a Gyurcsány-korszakban?
Aha, ez így működik. A baloldal most éppen nem oltásellenes, hanem egyházellenes. A pápa nem az emberekhez jött, hanem a kormányhoz. Nem mindenkihez szólt, csak a fideszesekhez. Ez pont így működik, ahogy mipetink gondolja, és ahogy az összes nyalonc és keblenc ezt hirdetni fogja a választási eredmény érdekében. Ezer szerencse, hogy Isten – ha létezik – ívesen tesz a politikára és arra is, mi lenne az érdeke Orbánéknak. Én is örömmel tennék rá, ha nem a szemem láttára követnék el a gaztetteiket. Így nem tudok eltekinteni tőle és addig fogok pofázni ellene, ameddig meg nem változik. Vagy ameddig bele nem lépnek a számba.
Kellemetes ébredezést mindenkinek! Mi hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.