Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem lehet annyi paprikáskrumplit megenni, hogy ezt feledtetni lehessen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ahogy közeledik a választás időpontja, úgy feszülnek pattanásig az idegek. Mostanában szinte naponta kapunk hírt arról, hogy egy nyilvános kampányrendezvényen botrány tört ki, tettlegességig fajult egy vita. Tartok tőle, hogy ez nem magyar sajátosság még akkor sem, ha most kétségtelenül óriási a tétje a választás eredményének. Bizony a britek, franciák, németek, szlovákok, lengyelek, amerikaiak, japánok is hajlamosak ököllel érvelni bizonyos, erősen kiélezett helyzetekben. Általában nem is hinném, hogy túlságosan sok szót megérnek ezek az esetek, de a Jakab Péter rendezvényén történtek láttán engem kirázott a hideg.

Most mutogat mindenki mindenkire. A kormánymédia szerint az agresszív jobbikosok támadtak rá egy, a kutyáját békésen sétáltató járókelőre. Jakab Péter szerint:

A Fidesz-média a napokban elkezdett aggódni egy „kutyát sétáltató járókelőért”, akit a nem létező testőreim fojtófogással a földre tepertek a hajdúhadházi utcafórumomon.

Mivel óránként bombáznak aggódó kérdéseikkel, gondoltam itt válaszolok.

👉 A fórumomon megjelent egy fickó, akit sokan csak arról ismernek, hogy szeret lőfegyverrel mászkálni. 

👉 A fórumon zaklatta a választókat, majd megrúgta a munkatársamat. 

🗣 Ezután a fórum lebonyolításáért felelős egyik rendezvénybiztosító tette a dolgát.

Köszönöm neki és a rendőrségnek is, hogy utána bent tartották ezt a Fidesz-média szerinti ártatlan, „kutyát sétáltató járókelőt”. A rendbontókkal szemben így kell fellépni.

A jogi lépéseket természetesen megtesszük. (Facebook)

Mindezzel az a gond, hogy láttam a videót az esetről. Itt meg lehet nézni. Fogalmam sincs, hogy az a figura valóban Jakab Péter sofőrje-e, ahogy azt sem tudom, hogy a másik kopasz a testőre, vagy rendezvénybiztosító. Bármelyik, ebben az esetben a Jobbik vezetője a felelős mindenért, a biztonsági emberek viselkedéséért is. Akár provokált a kutyás ember, akár nem, a kopasz fazon minősíthetetlen hangnemét a világon semmi nem magyarázza. És az is mindegy, mi a kapcsolat a kopasz és Jakab között. Ilyen embert egy komoly kormányzati posztért kampányoló politikus nem engedhet a közelébe. Főként nem, ha egy olyan pártról van szó, mint a Jobbik. Az ő indulásuk pontosan olyan volt, amit sugall az a káromkodó, fenyegetőző, kigyúrt kopasz. Ez rémítette meg az országot, ettől akar szabadulni a mostani Jobbik. Szerintem az az ember és ahogy az belebeszél a kamerába, több évnyi munkát nullázott le. Pontosan azért, mert nagyon is ismerős a kopasz tetovált, aki azt mondja: Megeszlek téged anyáddal együtt, te majom. Ugyanezeket vagy ugyanilyeneket ezerszer láthattunk már a Fidesz és a Jobbik környékén is. Nem is igaz így, mert a Fidesz környékén és a Jobbikban. Így pontos. Ezek vannak ott a focimeccseken, ezek ordítanak, hogy ők a normális többség a melegekkel szemben, ezek lökik fel a náluk gyengébbeket, ezek akarnak kakastollas kalapban járőrözni, ezek akarják megregulázni a romákat, ezek tüntettek békésen az őszödi beszéd után, utcaköveket dobálva, autókat borogatva.

Az ilyen alakok kötik össze a Fideszt a Jobbikkal, ők emlékeztetnek minket arra, hogy miből és hogyan nőtt ki a párt. Ismétlem: nem tudom, a filmre vett dulakodásban ki volt a bűnös, és volt-e áldozat. Őszintén szólva nem is különösebben érdekel. De ha a Jobbik valóban változni akar, akkor egyszerűen nem engedheti meg magának ezeket a sofőröket, biztonsági őröket, nem tudni, kiket. Még akkor sem, ha a pártnak a világon semmi köze nincsen hozzájuk. Még akkor sem, ha a helyi fórum rendezősége fogadta fel őket. És Jakab Péter, ha komolyan veszi magát és valóban szeretne előbbre jutni a nagypolitikában, nem teheti meg, hogy ne vállalja a felelősséget azért, ami körülötte történik. Akár a saját embereiről van szó (ami nagyon nagy baj lenne), akár nem. És borzasztóan nagyképű, ugyanakkor súlyosan hibás azt feltételezni és azt állítani, hogy neki az ország a testőre. Egy francot. Miért lenne az? És miért kell hülyének nézni mindenkit? Ki hiszi el, hogy a tetovált kopaszok önként, puszta rajongásból követnek és védenek valakit?

Ez nagyon súlyos hiba volt. Nem tudom, jóvá lehet-e még tenni, de azt gondolom, nincsen már elég idő, és nem lehet annyi paprikáskrumplit megenni, hogy ezt feledtetni lehessen. Ha valami nem kell ennek az országnak, az egy újabb erőember.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.