Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az érdekházasságok nem oldhatják meg ennek az országnak a problémáit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A magyar kormány nagyon ráment arra, hogy ők akkor is elérik, hogy a társadalom ne öregedjen el, hanem szülessenek gyerekek, akik majd felvirágoztatják az országot. Orbán nemet mondott a bevándorlókra és arra, hogy külföldiek gyermekei növeljék a magyarok létszámát. Ő inkább honosított külföldön élő magyarokat, és rávette arra az itthoni magyarok egy részét, hogy egyrészt házasodjanak, másrészt pedig vállaljanak gyereket, hiszen az anyagilag is meg fogja érni nekik. Millióféle hitelt hoztak létre számukra, amelyek esetében, ha teljesítik a párok az előírtakat, akkor szinte ingyen kaptak pénzt az államtól. Ingyen pénz persze nem létezik, ezekért a támogatásokért a magyar adófizetők dolgoztak meg, amelyet a kormány ilyen formán próbál visszaforgatni a gazdaságba.

Ezzel próbálkoznak egyébként a lengyelek is már egy ideje, de ha őszinte akarok lenni, én kevéssé hiszek ebben. Ha valaki gyereket akar vállalni és úgy érzi, hogy most jött el erre az idő, az meg fogja hozni ezt a döntést. Ha viszont azzal csábítják, hogy „ingyen” pénzt kap, ha szül elég gyermeket a házassága után, akkor lényegében mesterségesen próbálnak meg demográfiai változást létrehozni. Ennek én valahogy nem hiszem, hogy túl jó vége lesz, de hát tévedhetek én is. De most nem is a gyerekvállalásról szeretnék beszélni, hanem a házasságkötésről, amelyet a magyar kormány szintúgy kegyetlenül támogat.

Szerintük házasság csak férfi és nő között köttethet, mint ahogy csak ők jelenthetik egy család alapját is. Szerintük a házasság mindennek az alapja, még ha esetleg nincs is szerelem a háttérben. Hogy miért mondom ezt? Egyrészt mert a válások száma igen magas Magyarországon, másrészt pedig a következő sorok miatt:

Az embereknek csak a harmada házasodik szerelemből, a többieket jobbára az állami támogatások érdeklik – derült ki az OTP Bank megbízásából készült kutatás eredményeiből. Olyanokat kérdezve a házasságban fontos szempontokról, akik legalább 6 hónapja párkapcsolatban élnek, ezt az eredményt kapták:

  • 62 százalék az állami támogatások és kedvezmények miatt házasodik;
  • 38 százalék gyerek miatt is házasodik; és
  • 29 százalék akar a család és a barátok elvárásainak megfelelni a házassággal.

Nem arról van szó, hogy a házasság egy fontos „szerződéskötés” Isten előtt? Arról, hogy nincs is annál szebb, mint ha egy férfi és egy nő házasságra kel? Erre kiderül, hogy sokan a CSOK és egyéb támogatások miatt mondják ki az igent, aminek még súlyos következményei is lehetnek a jövőben. Milyen házasság az ugyanis, amelyet hitelekre alapoznak, nem pedig szeretetre? Azért írok szeretet, mert nem feltétlenül érdemes a nagybetűs szerelemről beszélni egy párkapcsolatban, a szeretet megléte viszont elengedhetetlen. Ha az ugyanis nincs jelen, akkor az esküvő egy rossz döntés, nem beszélve a gyerekvállalásról. Egyébként is sok a válás idehaza, de ha még a házasságok számát is sikeresen megnöveli a kormány, ráadásul úgy, hogy ezek a házasságok a felvehető támogatások miatt születnek, akkor a számok még lesújtóbbak lesznek a jövőben.

Ha csak egy elfuserált házasságról van szó és egy válásról, akkor talán még nem érdemes tragédiáról beszélni, ha viszont már egy, vagy több gyerek is megszületett ebben a kapcsolatban, akik megisszák a levét egy esetleges válásnak, akkor bizony tragédiáról beszélhetünk. Egy válás ugyanis sokszor egész életére elkíséri a gyermeket. Örökké emlékezni fog az elszenvedett fájdalomra, arra, hogy a szülei úgy házasodtak össze, hogy talán nem szerették egymást, ami meg is látszódott. Ezek után pedig ki hinne majd a házasságban, a gyermekvállalásban? Akinek csak negatív példája volt, az sokkal nehezebben fogja magát rászánni egy ilyen fontos döntésre.

De persze a magyar kormánynak jó lehet az, hogy büszkélkedhet a házasságok számának emelkedésével és a gyermekvállalási hajlandóság növekedésével, csak az nem egyenlő a sikerrel. Azért, mert esetleg több gyerek születik és javul a demográfiai görbe, attól még nem biztos, hogy boldogabb társadalommá válik a magyar, sőt. A boldogtalan házasságok sokkal súlyosabb károkat okozhatnak, mint amennyi hasznot hoz az a kormánynak, hogy több munkaképes ember születik. Értem én, hogy öregszik a társadalom és lassan már nem lesz, aki eltartsa az idősebb generációt, de a helyzet javításának több módszere is létezik. Ilyen lenne az például, ha a kormány nem a közpénzek szétlopásával lenne elfoglalva és nem okozna államháztartási hiányt. Nagy segítség lenne az is, ha tudás alapú társadalmat hozna létre és olyan szintre fejlesztené a magyar közoktatást, amelynek hatására megnövekedne azon családok száma, akik gyermeket vállalnak.

Ha jó lenne a magyar közoktatás, talán külföldi fiatalok is érkeznének az országba, hogy itt szerezzenek diplomát, és ha már itt töltöttek pár évet, akkor talán úgy döntenének, hogy itt alapítanak családot, hiszen a körülmények megfelelőek. De hát ettől borzasztóan messze járunk most, mert még ha Budapest egy európai nagyváros is, ha az ember elhagyja a főváros határait, szembesülhet azzal, hogy mi is a mai magyar valóság. Ebbe az országba akinek esze van, nem nagyon szül gyermeket. Persze előfordulhat, hogy ő maga is szerencsés körülmények közé született, ezért nem nagyon számít az, hogy milyen problémák is vannak az országban, de kétlem, hogy olyan sokan lennének így ezzel a kérdéssel.

A demográfiai problémákat nem olyan házasságok megkötésével lehet orvosolni, ahol az elsőszámú ok az állami támogatások megszerzése, hanem olyanokkal, amelyek alapja a szerelem, vagy szeretet. Megjósolni sem merem azt, hogy mi lesz ezzel a generációval akár egy évtizeden belül is, de hogy nem látok szép jövőt magam előtt ezzel kapcsolatban, az biztos.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.