Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezt a pusztító csordaszellemet nemhogy kigyomlálni, de kombájnnal learatni se lehetne

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Trombitás Frédi, újra a régi… És tényleg. Vissza a gyökerekhez, mert mindent a gyökerekhez kell viszonyítani, és mindent a gyökerekhez kell méricskélni. Mindent, amit a 12 éve a nyakunkon tespedő, sértett és teljes szólásszabadsággal rendelkező NER elit a maga javára tud fordítani és abból politikai hasznot húzni. Nem kevésbé hergelni, uszítani és fanatizálni tudja az erre igen fogékony egybites, tájékozatlan, primitív rajongótábort. Hogy lassan ott tartunk, megint divatja van a náci karlendítésnek, a betyárok iránti romantikus csodálatnak, a darutollas vergődésnek. Mert ha már 100 éves fájdalom és igazságtalanság, akkor újra és újra ez legyen a mérce. A sértettség és felsőbbrendűség kalitkában bimbódzó, mégis folyton szárba szökkenő kiirthatatlan magva. Sőt már ott tartunk, hogy ezt a csordaszellemet nemhogy gyomlálni, de kombájnnal se nagyon lehetne learatni. Mert Orbán átfordította a büszkeség szó fogalmát nácira.

Újra kénytelen vagyok feltenni a kérdést: mi a faszra legyen büszke ez a nemzet? Orbánra, Szijjártóra, Schmidtre? Kérdezem arra való tekintettel is, hogy vasárnap beállt egy újabb kereszténydemokrata, bizonyos Rétvári is a nácinak kinéző náci fősodorba.

Huligán – főnév, angol eredetű szó. Ennyi.

És tényleg. 

Ehhez nincs mit hozzátenni, és nincs mit elvenni sem belőle. Ez az érvelés, ez a magyarázat arra, amit az angolok elleni 4-0-ás vereség közben történt csütörtök este a Puskás Ferencről elnevezett stadionban. És igen, lehet, hogy egy keménymag (röhögnöm kell) a csordaszellem hatására huhogott, söröspoharat és petárdát dobált a pályára szerintük, szerintem meg nem. Ez nem egy szűk csoport, hanem mindenki, aki részt vett ebben, és mindenki, aki nem emelte fel ellene a szavát. Tényszerűen ez történt:

A találkozó előtt az angol válogatott az eddigi meccseihez hasonlóan féltérdre ereszkedett, amire hangos füttyszó volt a reakció a magyar szurkolóktól a telt házas mérkőzésen. Az angol válogatott két játékosát, az első gólt szerző Raheem Sterlinget és Jude Bellinghamet rasszista támadások érték a meccs alatt, Sterlinget megdobálták a nézők (ez jól látszott a közvetítésben is), amikor a gólját ünnepelte, majd a harmadik gól után a lelátóról petárdát dobtak a pályára.

Arról ne is beszéljünk, hogy mindez pontosan akkor történt, amikor Sterling a gólját a koronavírusban elhunyt barátjának ajánlotta fel. Nagyon szép és emberi gesztus, gondolom, hogy a sok büszke ultra nem beszél angolul, mert ha tudták volna, mi van a színesbőrű brit játékos polójára írva, akkor nem tették volna ezt. Nem a lófaszt nem. Ezek pontosan azok, akik amikor szüksége van rá az Orbán nevűnek, akkor Kubatovon keresztül azonnal mozgósíthatóak. Ha kell, akkor népszavazási kérelem beadását akadályozzák meg, ha meg az MTV-székházat kell felgyújtani, és utána az épületben randalírozni, akkor is ezek a bevethető figurák.

És így legalább ország-világ láthatja, milyen bátor és büszke nemzet a mienk. Nem térdel csak Isten előtt (via Orbán), büszkén viseli a vereséget, még ha megalázó is, de ha éppen nem ez van, akkor tomboló náciként fröcsög a lelátón. És ezeket védi, óvja és öleli a keblére Szijjártó, mert neki ez a hivatása. Mert ezen a szinten kell helytállni, mert ezekkel a Tesókkal kell pacsizni. Mert ő egy vérből való a focielittel, a tehetségtelen kétballábasokkal. Mert most ezeké az ország, a hatalom, a dicsőség, meg az éjjel nem érhet véget, és az egy vérből valók vagyunk kusza jelentései. Mert nekünk a válogatott a hadseregünk, ők a mi gladiátoraink. Akiken le kell mérni a hazafiasságot és a himnusz szájbavizelését, mert az annyira magasztos, mint a vereség után az ultráknak szívre tett kézzel óbégatni az Isten áldd meg a magyart kezdetű nótát. Mert ez is az övék, a kokárdával és a nemzeti trikolorral együtt, és ha te ezzel nem akarsz azonosulni, akkor hazaáruló libsi szar vagy. Mert az a lőtéri kutyát nem érdekli, amikor az Orbán nevű meg a Szijjártó nevű a mi nevünkben nyilatkoztat ki mindent, ezt megszoktuk. De amikor a huligánokkal (angol jelentésű szó) azonosítanak például engem és téged és mindannyiunkat, akkor nekem kurvára kínos. Mert ugye ki van akadva mindegyik, egytől egyig, hogy már megint bántsák a magyart, és szankciókat léptetnek életbe ellenünk, mi mást? Hogy pár hülye miatt miért kell egy egész szurkolóközösséget büntetni, arra talán sejthető a válasz. Mert egy futóbolond miatt miért kell egy egész országot büntetni 12 éve? Remélem, megértik, bár nem fogják, mert ostobák, tájékozatlanok és még büszkék is rá. De magyarnak lenni 2021-ben szégyen. Igen az, most már mindenféle szinten és minőségben. Ezt nem lehet már elhárítani, ezt nem lehet kimagyarázni.

Nincs tolerancia, nincs szolidaritás, nincs nemzet. Van helyette széthúzás, gyűlölet és antiszemitizmus. Gondolom, hogy ez volt a cél, ez volt a terv. Valamiért ez működik, ez sosem fog elmúlni, erre nincsen gyógyszer. Főleg úgy nincs, hogy az országot 12 éve uraló ember tetemre hívja azt minden alakalommal. És tudja és érti és úgy forgatja ezt az aljas fegyvert a kezében, mint a parittyát, és mindig tudja, hova csapjon le vele. Egyébként meg ha már Rétvári ilyen frappánsan kikereste a huligán szó jelentését az interneten, én is idetenném annak a viselkedésformának a jelentését, ami széles körben jellemzi a NER nagyjait, élükön Orbánnal.

tahó (főnév)

Sült, vad paraszt.

Eredet [tahó < középmagyar: tahó (buta, egyszerű ember) < tahonya (lusta) < tohonya]

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.